Οι Γάλλοι ζαχαροπλάστες έχουν κάτι που ονομάζουν «à la minute» και το έχουν σαν Ευαγγέλιο. Αφορά στην παρασκευή και το σερβίρισμα ενός γλυκού μπροστά στον πελάτη, και τα benefits μιας τέτοιας διαδικασίας είναι πολλά – ανάμεσά τους η φρεσκάδα, η ευδιάκριτη γεύση των επιμέρους υλικών, η μη προσθήκη οποιουδήποτε περαιτέρω ενισχυτικού γεύσης ή συντηρητικού. Στην Ελλάδα όλα τα παραπάνω τα ονομάζουμε «Iceroll», ό,τι καλύτερο δηλαδή μπορείς να γευτείς και να απολαύσεις σε παγωτό, αφού φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σου – στις ινσταγκραμικές παγωμένες επιφάνειες – με τα πιο αγνά υλικά και στους πιο ενδιαφέροντες και εμπνευσμένους συνδυασμούς.
Το Iceroll άνοιξε τα «φτερά» του μόλις το φθινόπωρο του 2017 επαναπροσδιορίζοντας την έννοια «παγωτό» με μια πρωτοποριακή διαδικασία δημιουργίας, η οποία 4 χρόνια μετά μοιάζει να έχει σφυριλατηθεί στην καθημερινότητά μας σαν το αγαπημένο μας t-shirt. Στις παγωμένες πλάκες του, που περιχύνεται το φρέσκο γάλα ημέρας (άρτι αφιχθέν από τον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα), τα φρέσκα φρούτα εποχής, οι σαγηνευτικές πραλίνες, οι επώνυμες σοκολάτες και κάθε άλλο extra, γράφονται οι πιο γλυκιές ιστορίες της πόλης, χαρίζοντας στους επισκέπτες του τα πιο ειλικρινή χαμόγελα ικανοποίησης και νιρβάνας.
Η δημιουργικότητα για την ομάδα του Iceroll δεν τελειώνει ποτέ. Νέες συνταγές και νέες προτάσεις μονίμως κάνουν την ηχηρή τους εμφάνιση στα social media και στους ουρανίσκους μας, με τα latest additions να μην αποτελούν εξαίρεση: Για παράδειγμα η «Lila Pause», όλη η μνήμη της παιδικότητας σε μια κουταλιά, με βάση από γάλα και βανίλια που αναμειγνύονται με μαεστρία με μια ακαταμάχητη πάστα από φρέσκια φράουλα, τραγανούς κόκκους ρυζιού και επικάλυψη λευκής σοκολάτας.
Το «Καϊμάκι Βύσσινο», μια σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι, αύρα νησιού, γαλακτοπωλείου για τους παλαιότερους, με μαστίχα, σαλέπι, ανθόνερο, γλυκό βύσσινο και φυστίκι Αιγίνης (μια αποκάλυψη!) Εξίσου λαχταριστός ο «Μπακλαβάς», το «Τσουρέκι-Κάστανο», η «Derby», με βάση από γάλα καρύδας, σιρόπι σοκολάτας, κρατσανιστά Coco Pops, καρύδα και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος.
Προτάσεις για κάθε γούστο και διάθεση, που μπορούν να ξεφύγουν κι από τα συνήθη, με τη δική σου signature συνταγή και επιλογή των υλικών που εσύ θες να μιξάρεις στο Iceroll σου, από έναν ατελείωτο συνδυασμό γεύσεων, με superfoods, μπισκότα, μαρμελάδες, κ.α. Εξίσου ιντριγκαδόρικες είναι και οι vegan επιλογές, ξεκινώντας από τα «Μιλφέϊγ» και «Cheesecake», και τελειώνοντας μόνο εκεί που τελειώνει η φαντασία.
Παιδί του Νότου αρχικά, με το μαγαζί της Πλατείας Εσπερίδων να έχει καθιερωθεί σαν το απόλυτο sweet spot της Γλυφάδας, το Iceroll προσγειώθηκε πολύ σύντομα στο Μοναστηράκι, στη Βεάκη στο Περιστέρι και στη Ρόδο και πλέον βρίσκεται και στα Βόρεια, στην καρδιά του Χαλανδρίου, στην Ανδρέα Παπανδρέου. Και μας διδάσκει διαχρονικά 2 πράγματα: ότι το ποιοτικό παγωτό δεν γνωρίζει γευστικά σύνορα και όρια κι ότι η πρωτοτυπία πάντα θα υπάρχει, αρκεί να έχεις το ακονισμένο κριτήριο να την αναγνωρίζεις και το ταλέντο να την αναπτύσσεις. Stay tuned γιατί έρχονται πολλά ακόμη καλούδια!
IceRoll
Χαλάνδρι: Ανδρέα Παπανδρέου 61, τηλ. 2111050372
Μοναστηράκι: Αθηνάς 2, Αθήνα, τηλ. 2103238140
Γλυφάδα: Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, τηλ. 2108945009
Περιστέρι: Αιμιλίου Βεάκη 46, τηλ. 2105743033
Ρόδος: Ερμού 83 Παλιά Πόλη τηλ. 2241033165
www.iceroll.gr | Facebook | Instagram