spot_img

Mandragoras εστιατόριον: Γκουρμέ ελληνοπρέπεια στην Καλλιθέα, όπου ένας χαρισματικός chef κεντάει την παράδοση με ενδιαφέροντες νεωτερισμούς

Οι θρύλοι και οι ιστορίες για τις θεραπευτικές και μαγικές ιδιότητες που συνδέονται με τον Μανδραγόρα -ένα βοτάνι γνωστό από την αρχαιότητα- ήταν ο λόγος που ο chef Μάκης Κουτσονίκας και τα αδέρφια του, Βασίλης και Ελένη, έδωσαν το όνομα του στο πρώτο τους εγχείρημα. 

Έτσι ο δικός τους Μandragoras δημιουργήθηκε και “ρίζωσε” σε μια όμορφη γειτονιά της Καλλιθέας, ένα εστιατόριο όπου τα τελευταία χρόνια στρώνει το τερέν για μεθυστικές απολαύσεις που έχουν ως αφετηρία την πολύ καλή πρώτη ύλη -από κάθε γωνία της Ελλάδας- και συνταγές που την αναδεικνύουν και την μετουσιώνουν σε πιάτα με ουσία και σοβαρή γευστική υπόσταση.

Από τις υπέροχα al dente μακαρούνες «δεμένες» με πράσσο και σύγκλινο, τα τρυφερά χειροποίητα νιόκι αραμπιάτα ή την εκρηκτική spicy στραπατσάδα με σουτζούκι Αδάνων, ο Mandragoras έχει κάτι για όλους. 

Σαφώς, δεδομένης της γκάμας του που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ενθαρρύνεται η «μέση» με πεντανόστιμους μεζέδες που διψάνε για κρασιά και αποστάγματα. Τρανταχτό παράδειγμα η παστουρμαδόπιτα που φτιάχνεται με χειροποίητο φύλλο και γραβιέρα (μια αποκάλυψη), το λουκάνικο από αγριογούρουνο, το σουφλέ μελιτζάνας με φέτα και γραβιέρα – απλά πεντανόστιμο.

Άλλο ένα γεγονός είναι ότι καθημερινά εδώ θα βρεις και πιάτα ημέρας «διαμαντάκια» αναλόγως εποχής και αναλόγως του τι καλό θα βρεθεί στην αγορά, πάντα με μια πρόταση σε ψάρι και πάντα με κρέας.

Ρουστίκ στοιχεία, με την πέτρα να συμβιώνει αρμονικά με το ξύλο και μια ανοιχτή κουζίνα στην οποία όλα ετοιμάζονται στην απόλυτη διαφάνεια λίγα εκατοστά από το βλέμμα σου, Ο Mandragoras θυμίζει αυτά τα ευρωπαϊκά diners, τα οποία ξετρυπώνεις περπατώντας και ανακαλύπτοντας μια πόλη σ’ ένα ταξίδι, στα οποία αποφασίζεις να καθίσεις και να απολαύσεις τη ζεστή ατμόσφαιρα και τα εμπνευσμένα πιάτα που παρατηρείς να πηγαινοέρχονται στον χώρο. 

Η λίστα του περιλαμβάνει 6 χύμα ελληνικά κρασιά, φιάλες ελληνικού αμπελώνα, μπύρες από μικροζυθοποιίες και άλλα αποστάγματα, ενώ τις καλές μέρες του χρόνου, απλώνει τη δράση του με τραπέζια στην πλατεία, δημιουργώντας το απόλυτο σκηνικό καθαρόαιμης ελληνικής διασκέδασης, αυτής που μας ενώνει όλους με χαμόγελο γύρω από ένα τραπέζι. 

Mandragoras εστιατόριον
Ευαγγελιστρίας 96 & Γαλατείας 1, Καλλιθέα, τηλ. 2130441222
www.mandragoras-restaurant.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η βόρεια πλευρά της Αθήνας: Έξοδοι στη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο και την Δροσιά

Το κέντρο το αγαπάμε. Έχει παλμό, έχει ενέργεια, δημιουργεί τάσεις, είναι inclusive κι έχει κάτι για τον καθένα ξεχωριστά....

Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot