Ο διάσημος συγγραφέας Iain Pears είχε γράψει παλιότερα «Μια μέρα χωρίς παγωτό είναι μια μέρα χαμένη». Πράγματι, υπάρχει άλλο τρόφιμο που να κρύβει μέσα του τόσο συναίσθημα; Το παγωτό είναι σφυριλατημένο στις συνειδήσεις μας σαν σύμβολο της παιδικότητας, της ξεγνοιασιάς, της παρέας, του μόνιμου καλοκαιριού.
Στο Solo Gelato, αυτό το γνωρίζουν καλά, αφού η ιστορία του (που ξεκινάει εμμέσως από τη δεκαετία του ’30 με το γαλακτοζαχαροπωλείο στο τότε εξοχικό Χαλάνδρι), δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση της προσήλωσης της οικογένειας στο αγαπημένο μας γλυκό.Όλες αυτές τις δεκαετίες, η ζωή μπορεί να άλλαζε αλλά η γεύση επισφραγιζόταν με χειροποίητο, απολαυστικό κι ολόφρεσκο παγωτό.
Κι ερχόμαστε στο σήμερα, με το Solo Gelato να έχει γίνει συνώνυμο του artigianale παγωτού – αυτού δηλαδή που παρασκευάζεται από φρέσκα υλικά, χωρίς περιττές προσμίξεις και την αδιαπραγμάτευτη αποφυγή συντηρητικών ή ενισχυτικών γεύσης. Μ’ένα συνταγολόγιο κυριολεκτικά πάππου-προς-πάππου, στο Solo Gelato θα έρθεις αντιμέτωπος/η με τα πιο… γλυκά διλλήματα: Βελούδινο και μεστό στη γεύση φυστίκι Σικελίας, διαχρονικό καϊμάκι, γαλλική σοκολάτα με ονομασία προέλευσης, φουντούκι από το Piemonte, φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, Mediterraneo με αμύδαλο, φυστίκι και ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, αλατισμένη καραμέλα γάλακτος που ξυπνά μνήμες παλιού γαλακτοπωλείου, Cremino με λευκή gianduja και πολλές ακόμη γευστικές εκπλήξεις, συνθέτουν ένα παλμαρέ προτάσεων στις οποίες δε μπορεί να αντισταθεί κανείς!
Με αφετηρία την εποχικότητα στις πρώτες ύλες και με γνώμονα την αρμονία στις γεύσεις που αναδεικνύονται σε κάθε κουταλιά, στο Solo Gelato θα ανακαλύψεις επίσης προτάσεις χωρίς ζάχαρη (με στέβια και σιρόπι αγαύης) αλλά και χωρίς γλουτένη – γιατί η απόλαυση είναι για όλους! Τα sorbet δε, όπως το αναζωογονητικό Mango (που μάλιστα κατέκτησε την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012), φτιάχνονται από βιολογικά φρούτα κι είναι επίσης χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.
Απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάθε επίσκεψή σου, τα παραδοσιακά cannoli Σικελίας με ρικότα και άλλα χειροποίητα γλυκά, όπως τα stollen σοκολάτας και τα πεντανόστιμα panettone που παρασκευάζονται με μαεστρία καθημερινά στο εργαστήριο, ώστε να τα γεύεσαι πάντα φρεσκότατα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τον καλοκαβουρδισμένο και αρωματικό του καφέ Attibassi με ιταλικό ταπεραμέντο, τον οποίο και μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι είτε αλεσμένο ή ακόμα και σε κάψουλες.
Την συναρπαστική εμπειρία του Solo Gelato θα την συναντήσεις πέρα από το Χαλάνδρι και σε άλλα 10 σημεία τόσο στην Αθήνα (Γλυφάδα, Κυψέλη, Πεύκη) αλλά κι εκτός Αττικής (Σαντορίνη, Πόρτο Χέλι, Κέρκυρα, Ρόδο, Πάρο και Ηράκλειο Κρήτης).
Solo Gelato
Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ. 2106813622
www.sologelato.gr | Facebook | Instagram