Τρεις τύποι που ζήσανε ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους στο Λονδίνο και το Βερολίνο εργαζόμενοι σε υπαίθριες αγορές και food courts, κάποια στιγμή τα μαζέψανε και επέστρεψαν στη μαμά πατρίδα τους – τη Θεσσαλονίκη – με μια ιδέα στις αποσκευές τους. Η ιδέα αυτή έλαβε σάρκα και οστά στο Food Fest του 18’, όπου πρωτοπαρουσιάστηκαν τα burgers του Tarantino κάνοντας τους επισκέπτες να παραμιλούν με την πρωτοτυπία των συνδυασμών και των slow τεχνικών, την ποιότητα των υλικών, την τρομερή γευστική υπόσταση αλλά και την απαραίτητη δόση λερώματος με όλα τα γκουρμέ σαλτσοειδή να στάζουνε αδυσώπητα.
Ο απόηχος του θριάμβου, τους βρήκε να περπατάνε μια μέρα σε μια από τις πιο dodgy γειτονιές της συμπρωτεύουσας – στα Λαδάδικα – όπου ανακάλυψαν έναν χώρο δίπλα σε ένα punk live stage τον οποίο νοικιάσανε on the spot και κάπου εκεί ξεκίνησε να ξετυλίγεται μια νόστιμη ιστορία που πρόσφατα έφτασε μέχρι την Αθήνα – στο Κουκάκι – σ’έναν χώρο που στο παρελθόν στέγαζε τα συσσίτια μιας κοντινής εκκλησίας.
Αυτός διατηρήθηκε σχεδόν ατόφιος και στολίστηκε με ένα εντυπωσιακό κόκκινο neon που γράφει λακωνικά «cheeseburger», vintage εξώφυλλα του άφρο περιοδικού Soul Explosion, σουρεάλ αφισάκια εμπνευσμένα από την house σκηνή, μιλιούνια αυτοκόλλητα και μια μπασκέτα, ενώ στα τραπέζια τοποθετήθηκαν τα απαραίτητα ρολά κουζίνας για να έχεις άμεση πρόσβαση στο συμμάζεμα των πληθωρικών τους burgers.
Μωσαϊκό, merch στα αριστερά, η ανοιχτή κουζίνα στην ευθεία που όλα φτιάχνονται στην απόλυτη διαφάνεια, ένα μήνυμα στη τζαμαρία «Do not enter with symptoms of racism or homophobia», που εκτιμήσαμε πολύ. Το Tarantino ζει στον δικό του πλανήτη – έναν πλανήτη alternative, με ζεν vibes, hip hop και soul γκρούβες σε ένταση ξεσηκώματος και μια ομάδα που πραγματικά γουστάρει αυτό που κάνει.
Στο ψητό (κυριολεκτικά): Αφετηρία όλων είναι ο κιμάς 100% black angus που λειτουργεί και σαν «καμβάς» σε κάθε burger με μπιφτέκι, μετά είναι τα εξαιρετικά ψωμάκια brioche που παραγγέλνονται στις συγκεκριμένες προδιαγραφές του Tarantino και τέλος, είναι το ενδελεχές know-how στα σιγομαγειρεμένα (που καπνίζονται σε καπνιστήριο για 12-24 ώρες), το οποίο απογειώνει και τις αντίστοιχες προτάσεις.
Ξεκινήσαμε με το ομώνυμο Tarantino Special, το οποίο περιλαμβάνει Black Angus 175gr, τραγανό μπέικον, cheddar, ντομάτα, μαρούλι, καραμελωμένα κρεμμύδια, χειροποίητη πίκλα αγγουριού, αβοκάντο και special sauce και καταλάβαμε τον λόγο του όλου hype: Το Tarantino κανακεύει τον ουρανίσκο σου με comfort γεύσεις που ανατρέπουν τα τετριμμένα, χωρίς φιοριτούρα, αλλά με εκείνη την ωραία διάθεση που παίρνει τα υλικά, τα κοιτάει, τα μυρίζει, τα ακουμπάει, τα νιώθει και τελικά τα μετουσιώνει σε νοστιμιές, μια αιρετική προσέγγιση στο street food, που όμως τελικά «πιάνει».
Εξαιρετικό και το Spicy Chorizo με κόκκινο κρεμμύδι, jalapenos, iceberg, μουστάρδα dijon και sriracha, όπως και το Italian με τυρί προβολόνε, ντομάτα και pesto βασιλικού. Βασικά, κάθε burger αποτελεί έναν (νέο) λόγο να το επισκεφθείς, μην κολλήσεις σε κάποιο αγαπημένο, επεκτάσου και σε άλλα – εξάλλου πάντα τα παιδιά σκαρφίζονται κάτι καινούργιο. Must και τα sandwiches, όπως το Jerk Chicken που σερβίρεται σε pretzel, με κοτόπουλο φιλέτο μπούτι μαριναρισμένο σε Caribbean sauce, ντομάτα, iceberg και Tarantino burger sauce (απλά γαμάτο).
Την ίδια «δημιουργική ανωμαλία» που έχει με το σκάλισμα της γεύσης στα burgers, το Tarantino την έχει και στις μπύρες και στα αναψυκτικά: σε περίοπτη θέση, παντού φιγουράρει η γερμανοτραφής Fritz Cola σε διάφορες εκδοχές, ενώ στα ψυγεία του θα βρεις τα top από τις ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες, με νέες παραγγελίες να προστίθενται συνεχώς για δοκιμή και ποικιλία. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τη 1 μέχρι τις 12 το βράδυ.
Tarantino Burgers Athens
Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι, τηλ. 2109221659
tarantino.gr | Facebook | Instagram