spot_img
More

    Paragon: Όλος ο κόσμος της μπίρας στο πρώτο Μικροζυθοποιείο – tap room, στα Νότια Προάστια της Αθήνας

    Ο ήχος της επέλασης του craft beer κινήματος και των microbreweries, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ακούγεται στα αυτιά όλων εμάς που λατρεύουμε τη μπίρα, απολαυστικός, ακριβώς όπως η στιγμή που η τέλεια μπίρα πέφτει στο ποτήρι σου, σχηματίζοντας τον αφρό της. Η κατανάλωση μπίρας, έχει ξεφύγει πλέον από τα στενά δεσμά μιας απλής lager κι ένα νέο κοινό έχει δημιουργηθεί, ένα κοινό που ψάχνει να μάθει τα μυστικά της, να δοκιμάσει νέα είδη, ακόμα και να πειραματιστεί με το home brewing.

    Κάπως έτσι άλλωστε ξεκίνησε και η ιστορία για το Paragon στην Ηλιούπολη, ένα υβριδικό microbrewery και taproom, που έφτασε στην Αθήνα, μόλις στις αρχές του Δεκέμβρη, για να μας οδηγήσει στο συναρπαστικό ταξίδι της μπίρας, από τη ζύμωση ως την κατανάλωση.

    Ο Γιάννης Ψιμούλης, ως φανατικός της μπίρας, ξεκίνησε το 2015, να πειραματίζεται με συνδυασμούς ως home brewer κι από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο του πεπρωμένου. Η μπίρα φαίνεται πως όρισε εντελώς την πορεία της ζωής του, αφού όχι μόνο τον οδήγησε σε αλλαγή επαγγέλματος, αλλά έφερε και στη ζωή του, την Ελευθερία Παπαδάκη, καθώς γνωρίστηκαν σε μια ξενάγηση στο ζυθοποιείο οπου εκείνος εργαζόταν. Στο team του Paragon προστέθηκε και ο αδερφός της Ελευθερίας, Τάσος Παπαδάκης και οι τρείς τους ξεκίνησαν αυτό το εκπληκτικό project, που δίχως αμφιβολία έχει έρθει όχι μόνο να μας χαρίσει απολαύσεις, αλλά και να μας διδάξει την αμερικάνικη craft κουλτούρα.

    Το Paragon στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, με έντονη την αυθεντική industrial αισθητική, καθώς στήθηκε στη θέση ενός παλιού σιδηρουργείου, κρατώντας ζωντανή την παλιά ταυτότητα. Ένας τεράστιος χώρος με σιδερένιες αψίδες, γερανούς, και μια επιβλητική μπάρα να δεσπόζει και να σε καλοδέχεται να μυηθείς στον κόσμο της βύνης και του λυκίσκου. Πίσω από την μπάρα, μια τεράστια τζαμαρία χωρίζει το taproom από το ζυθοποιείο, επιτρέποντάς σου να έχεις οπτική επαφή, με τη μαγεία της παραγωγής. Αυτό άλλωστε ήταν και το ζητούμενο. Να γνωρίσουμε από κοντά τη διαδικασία και να γευτούμε φρέσκια απαστερίωτη μπίρα που κρατά ανέγγιχτα όλα τα αρώματα της.

    Υπό τους ήχους ροκ, punk rock hip hop από 80’s και 90’s, μουσικής ιδανικής για να απολαύσεις μια μπίρα, μπορείς να δεις όλο το ταξίδι, από τη ζύμωση, ως τη στιγμή που θα φτάσει λαχταριστή στο ποτήρι σου, ή να στην εμφιαλώσουν σε μπουκάλι για να πάρεις μαζί σου. Στο taproom, αυτή τη στιγμή θα βρεις on tap, στάνταρ μπίρες ροής, όπως η Falifornia (American Pale Ale με αμερικάνικους λυκίσκους, νότες από τροπικά φρούτα και καρύδα) και η Riviera (Helles Lager) από την Paragon με ονόματα εμφανώς εμπνευσμένα από Νότια Προάστια και η Άρρηκτος (American IPA σε συνεργασία με τη ζυθοποιία Αναστασίου), ενώ έξι ακόμα taps, φιλοξενούν ξένους και έλληνες microbrewers, ώστε να εμπλουτίζεται η γευστική παλέτα ενός degustation πολύ διαφορετικού και ιδιαίτερου από όλα τα άλλα. Επίσης εδώ υπάρχει μια πολλή ενδιαφέρουσα λίστα από whiskeys καθώς και κρασιά από τη Νεμέα.

    Κάθε τι πρωτόγνωρο, σε γεμίζει ένα ανεπανάληπτο ενθουσιασμό, όμως το συναίσθημα που θα σου δημιουργηθεί με το που φτάσεις στον χώρο, είναι πραγματικά απερίγραπτο και πραγματικά είναι κάτι που αξίζει να βιώσεις, καθώς πάει το level για τη μπίρα πολύ ψηλά. Ότι ως τώρα διάβασες για το Paragon, είναι η αρχή μιας συναρπαστικής συνέχειας την οποία μπορείς ήδη να αντιληφθείς. Μένει μόνο να την ανακαλύψεις, καθώς θα αναπτύσσεται και θα εμπλουτίζεται, με νέες μπίρες στην παραγωγή, events και οτιδήποτε θα κάνει την όλη εμπειρία πιο συναρπαστικά ολοκληρωμένη. 

    Η έννοια craft beer, ήρθε – ευτυχώς- για να μείνει! Για τους μακροχρόνιους εραστές της μπίρας, αλλά και για τους νέους, επίδοξους εξερευνητές της, το Paragon θα αποτελέσει σίγουρα το νέο talk of the town, δίνοντας τον παλμό για τη νέα εποχή του εγχώριο micro brewing! 

    Paragon Taproom & Brewery
    Λεμεσού 3, Ηλιούπολη, 6981947030
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 λόγοι για τους οποίους το Παγκράτι είναι ένας απείρως hot προορισμός στην Αθήνα

    Αστική γειτονιά, συνοικία των μποέμ καλλιτεχνών αλλά και των φοιτητών, μια ανάσα από το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο, δίπλα...

    Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

    Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot