spot_img
More

    Σουit by Babis Zidilis: Ένα ζαχαροπλαστείο με δυνατό concept κι ακόμα δυνατότερες προτάσεις

    Ο Μπάμπης Ζιντίλης θήτευσε ως pastry chef σε μερικές από τις πιο εμβληματικές κουζίνες του κόσμου, εκεί που το «fine» θεσμοθετείται από εξελιγμένες τεχνικές και ο γλυκός επίλογος αποτελεί στοιχείο καθοριστικής σημασίας για μια ολοκληρωμένη μισελενάτη εμπειρία. Τα χρόνια πέρασαν, ο ίδιος αποφάσισε όλα όσα έμαθε να τα μοιραστεί με το ευρύτερο κοινό μιας γειτονιάς, κι έτσι γεννήθηκε το Σουit. 

    Μπαίνοντας στο Σουit, αυτό που παρατηρείς με την πρώτη ματιά είναι ότι δεν είναι άλλο ένα ζαχαροπλαστείο, τουλάχιστον όχι όπως το έχουμε αποτυπώσει στο συνειδητό και ασυνείδητό μας. Η «αιρετικότητά» του έγκειται στο ότι συνδυάζει αρχέτυπα urban στοιχεία όπως τα graffiti με βιτρίνες που θα συναντούσες στην Champs Élysées, θυμίζει λίγο tiki bar με πολυνησιακά στοιχεία όπως τα μπαμπού και τα αλκοολούχα μπουκάλια, και είναι τιμολογιακά προσιτό σε όλους – χωρίς εξαίρεση – παρά την ανώτερη ποιότητα και τη λεπτοδουλειά των προτάσεών του. 

    Στο σύμπαν του Σουit πρωταγωνιστούν τα φρούτα, οι ευφάνταστοι συνδυασμοί όξινου-γλυκού και οι ενδιαφέρουσες υφές, που μετουσιώνονται σε αλησμόνητα γλυκά που διεγείρουν κάθε νευρώνα της ύπαρξής σου. Στα new entries θα βρεις την peanut butter chocolate, μια εξαιρετική τάρτα με φυστικοβούτυρο, bitter σοκολάτα και λαχταριστή καραμέλα, ενώ διαχρονικά must είναι η πάστα αμυγδάλου, που παντρεύει brownies λευκής σοκολάτας, καβουρδισμένα αμύγδαλα, κρέμα βανίλια και ζελέ από amaretto. 

    Τάρτα Μαδαγασκάρης

    Σε πλήρη σύμπνοια με την εποχικότητα, η ομάδα του Σουit πειραματίζεται με τις πρώτες ύλες αναλόγως του πότε αυτές είναι διαθέσιμες, χωρίς όμως να αποκλείει εξωτικά passion fruits και ανανάδες ή εξωτικές τεχνικές, από αυτές που εκτοξεύουν ένα γλυκό στο πάνθεον των απολαύσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η passion chocolate, με μαριναρισμένο ανανά, passion fruit και καραμέλα βουτύρου και σοκολάτα, μια πάστα αέρινη και ιντριγκαδόρικη που θα ερωτευτείς. 

    Τάρτα φυστίκι

    Οι υπόλοιπες συνταγές δεν είναι νέοι πειραματισμοί αλλά γλυκά που ο Μπάμπης έχει σερβίρει στο παρελθόν κι έχουν κάνει εντύπωση, τα ιδανικά treats τόσο στον εαυτό σου μετά από μια αδυσώπητη μέρα στη δουλειά, ή σαν κέρασμα σε αυτούς που αγαπάς. Επισκέψου το τώρα στις γιορτές για μελομακάρονα του ονείρου, και μη ξεχάσεις να κολλήσεις δίπλα τους ένα εξαιρετικό lime cheesecake με μαρμελάδα φράουλα και χειροποίητο μπισκότο!

    Σουit by Babis Zidilis
    Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109886192
    www.souit.gr | Facebook | Instagram

    Μηλόπιτα
    Τάρτα με σοκολάτα bitter & φυστικοβούτυρο

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

    Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

    Brunch στην Αθήνα: Η αγαπημένη συνήθεια της πόλης και 12 σημεία που το αποθεώνουν

    Όταν η Αθήνα γνώρισε το brunch, είναι σα να εστάλησαν σεισμικές δονήσεις προς πάσα κατεύθυνση, αναφωνήματα απόλαυσης κι ευχαρίστησης...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot