spot_img
More

    Το Καφενείο του Ρίζου: Η παράδοση σε μια υπέροχη σύγχρονη απόδοση, με προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας

    Το Καφενείο του Ρίζου έχει ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία και μια σύμπτωση που σε κάνει να χαμογελάς. Πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1933 στη σκιά του μεσοπολέμου από τον Γιώργο Ρίζο και ήταν ο πρώτος καφενές στην περιοχή.

    Σχεδόν έναν αιώνα μετά, αφού βίωσε κάποια χρόνια εγκατάλειψης, ένας άλλος Ρίζος – ο Μιχάλης – συνιδιοκτήτης του εξαιρετικού Black Duck της πλατείας Κλαυθμώνος, κρέμαγε την ίδια ταμπέλα, που προέκυπτε από μια επουράνια καρμική συνωνυμία. 

    Ένα φιλόμουσο, φιλότεχνο μαγαζί, που διέπεται από τις οικουμενικές γλώσσες της αισθητικής, της ποιότητας και της γεύσης, με αλάθητο κριτήριο και με σεβασμό, που το έχει καταστήσει σημείο αναφοράς στα δρώμενα της περιοχής κι έχει σκηνογραφηθεί από τον Guy Στεφάνου.

    Στην ψηλοτάβανη σάλα του ηχούν μουσικές μεγάλων Ελλήνων συνθετών στα σωστά ντεσιμπέλ, οι τοίχοι του κοσμούνται από έργα εμβληματικών εικαστικών, τα τραπέζια του είναι ντυμένα στην αρχοντιά του μαρμάρου. Το σούρουπο στο Καφενείο του Ρίζου είναι μαγεία, είναι μια σύμβαση με ό,τι ελληνικό, στη σκιά της Ακρόπολης, στις πλακόστρωτες παρυφές. 

    Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει καλοψημένο καφέ Moreno από τη Νάπολη για την πιο όμορφη «καλημέρα», πλήθος επιλογών σε τσάι σε συνεργασία με τον Δρόμο του Τσαγιού, αλλά και απολαυστικό πρωινό με ελληνική χροιά.

    Όσο η μέρα προχωράει και η διάθεση ζητάει τέρψη, από την κουζίνα του αρχίζουν να βγαίνουν δειλά-δειλά εκλεπτυσμένοι μεζέδες, όπως τα αλησμόνητα κεφτεδάκια με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, σουτζουκάκια με miso, αλλά και πιάτα ημέρας και σούπες που κάνουν τη μια fusion γευστική διαφορά και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. 

    Ο chef παρουσιάζει ένα μενού όπου τα πιάτα της παράδοσης εμφανίζονται πιστά αλλά με λεπτομέρειες που τα εξελίσσουν, με γόνιμες επιρροές από την παγκόσμια γαστρονομία, και την ίδια στιγμή προτείνει πιο ψαγμένες δημιουργικές ελληνικές προτάσεις, χρησιμοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες απ’όλη την Ελλάδα. Ασφαλώς, δε λείπουν τα απόστάγματα, τα κρασιά ελληνικού αμπελώνα και οι μπύρες, τα οποία συμπληρώνουν μοναδικά το παζλ της κάθε επίσκεψης.

    Ένα νεοαστικό κουκούλι που μετατρέπεται σε έμπνευση και επικαιροποιεί την ανάγκη μας για τους παλιούς, καλούς καιρούς στην πρωτεύουσα, με γεύσεις, ιδέες, αρώματα και χρώματα που συναντιούνται σε αυτή τη νοσταλγική και συνάμα σύγχρονη συχνότητα. 

    Το Καφενείο του Ρίζου
    Ακάμαντος 2, Θησείο, τηλ. 2103457825
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Summer in the city: Αυλές, ταράτσες κι άλλα spots για ένα τέλειο καλοκαίρι στην Αθήνα

    Αν κάτι μας διδάσκουν τα καλοκαίρια στην πόλη (δεδομένου ότι αδειάζει και αποσυμφορίζεται), είναι ότι η Αθήνα είναι πανέμορφη...

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Γ’)

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot