spot_img

Tyler’s: Τα πιο νόστιμα bao bans στο σύμπαν (χωρίς καμία δόση υπερβολής)

To 2019 γράφαμε για το Lost Athens ότι σε αντίθεση με το όνομά του, δεν έχει τίποτα «χαμένο» – αντιθέτως έχει όλα τα συστατικά που απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο, γκουρμεδιάρικο και cozy στέκι. Fast forward 2 χρόνια μετά, κι η ομάδα του θα μπορούσε δικαιωματικά να διεκδικήσει τον τίτλο των serial hitters, αφού ό,τι «πιάνουν» γίνεται χρυσός και το ένα hit ακολουθεί το επόμενο (Noah, Santiago, Diego), αποδεικνύoντας ότι τελικά όντως δεν έχουν τίποτα «χαμένο» αλλά έχουν κι ένα χάρισμα να αφουγκράζονται τι θέλουμε σαν κοινό, πριν καν το αντιληφθούμε οι ίδιοι.

Ο λόγος που αναφέρουμε το Lost συγκεκριμένα είναι ότι η ιδέα του Tyler’s ζυμώθηκε εκεί, όταν εμφανίστηκε στον κατάλογό του το bao bun. Πεντανόστιμο και τόσο σωστά υλοποιημένο, έκανε τέτοιο σουξέ που αποφασίστηκε να «χειραφετηθεί» από το μαγαζί με τον δικό του αποκλειστικό χώρο και να πλαισιωθεί από περισσότερους κολασμένους συνδυασμούς. 

Κι ερχόμαστε στο σήμερα και στην Αρχελάου όπου όλα ξεκίνησαν. Στον αριθμό 14, έχει στηθεί ένα «υπερσυμπαντικό» κι υπερατλαντικό street σκηνικό, όπως δεν το έχουμε συνηθίσει και δεν το έχουμε καταγεγραμμένο στο συνειδητό ή ασυνείδητό μας. Το ίδιο το όνομα του Tyler’s είναι εμπνευσμένο από έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του σύγχρονου σινεμά – τον Tyler Durden του Fight Club – και το logo-μαϊμού από τον επίλογο του στην ταινία που αναφέρεται στο space monkey, έτοιμο να θυσιαστεί για το κοινό καλό. Γι’αυτό θα δεις και technicolor αναφορές του παντού με μια τέλεια γραμματοσειρά, όπως στην είσοδο, πάνω από την ανοιχτή κουζίνα ή στο ξεπροβόδισμα.

Στο διαταύτα, το Tyler’s έρχεται να ικανοποιήσει στο έπακρο τους λάτρεις του είδους αλλά και να μυήσει τους αμύητους στα 2 αφράτα ψωμάκια παραδείσου που ατμίζονται στην εντέλεια για να γίνουν ο αέρινος καμβάς για κάθε επιμέρους συνταγή, που ξεφεύγει από τα asian τετριμμένα και ανεβάζει τον πήχη: Το bao γαρίδας κάνει την επανεμφάνισή όπως σερβιριζόταν στο Lost με υπέροχη homemade chilli μαγιονέζα, κίμτσι λάχανο και πίκλα τζίντζερ – ακαταμάχητο στην απλότητά του – ενώ οι υπόλοιπες προτάσεις μιξάρουν τα πιο «αιρετικά» για την κατηγορία υλικά όπως ταχίνι, σπόρους κάνναβης και κροκέτα τραχανά για baos που απλά δεν υπάρχουν. Έμπνευση αστείρευτη, με αυτή την ωραία διάθεση που παίρνει τα υλικά, τα κοιτάει, τα μυρίζει, τα ακουμπάει, τα νιώθει και τελικά τα μετουσιώνει σε συνδυασμούς από άλλο… σύμπαν. Υπεύθυνοι για τα παραπάνω, ο Στράτος Βλασόπουλος του Lost και ο Γιώργος Ζαχείλας.

Στα sides θα βρεις edamame με πάστα κάρυ και fleur de sel, sticks γλυκοπατάτας αλλά και tempura λαχανικά, την Lucky Monkey blonde ale μπύρα παραγωγής τους, ενώ τον πιο γευστικό γλυκό επίλογο, δίνουν η μαύρη σοκολάτα με καραμελωμένη μπανάνα, σοκολάτα γάλακτος και coconut και το τηγανητό μήλο, με caramel miso, σοκολάτα γάλακτος και almond crumble. 

Tyler’s
Αρχελάου 14, Παγκράτι, τηλ. 2114184068
www.tylersbao.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot