spot_img
More

    Το «Zinfandel» είναι το νέο upscale «κελάρι» για τους λάτρεις του κρασιού

    Καθισμένη κατά μήκος του εντυπωσιακού μπαρ, μια τριμελής παρέα παρακολουθεί έναν ειδήμονα του κρασιού να εξηγεί τα γευστικά χαρακτηριστικά του, τον τόπο που καλλιεργήθηκαν τα αμπέλια που το αποτελούν, την ποικιλία του. «Νιώθω σαν να παρακολουθώ μάθημα sommelier», ομολογεί το ένα από τα μέλη της, ενώ απολαμβάνει μια ροζέ ετικέτα, στο νέο hot spot των βορείων προαστίων, το Zinfandel.

    Με art deco αισθητική κι ένα περιβάλλον προσιτής πολυτέλειας και αστείρευτης φινέτσας, το Zinfandel ξεκίνησε την πλεύση του πριν λίγες μέρες στο Χαλάνδρι, για να μας προσφέρει απλόχερα μία ξεχωριστή εμπειρία γεύσεων και αισθήσεων. Οι εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, τα βελούδινα καθίσματα, αλλά και οι μεγάλες τζαμαρίες του ψηλοτάβανου χώρου δίνουν χρώμα και θαλπωρή στον εντυπωσιακό καμβά με τις custom made γύψινες επιφάνειες και το πράσινο μάρμαρο που φιγουράρει απ’άκρη-σ’άκρη. 

    Στο τερέν του θα ανακαλύψεις πλήθος ετικετών – αρκετές εκ των οποίων μαθαίνουμε πως θα ανανεώνονται – σ’ένα ευρύ φάσμα κρασιών συμβατικής, φυσικής και ήπιας φυσικής οινοποίησης από διεθνή και εγχώρια σταφύλια. Οι φιάλες φιγουράρουν σ’έναν κλιματιζόμενο χώρο στην απόλυτη διαφάνεια και κάποιες μπορούν να καταναλωθούν και by the glass. Έπειτα από την ξενάγηση στις ιδιαiτερότητες της κάθε ετικέτας, αφέσου στους sommelier για να προτείνουν αυτό που ταιριάζει ιδανικά με τις γευστικές σου προτιμήσεις.

    Δυνατό χαρτί στο Zinfandel πέραν της κάβας είναι το wine pairing: τα plateau ιδιαίτερων αλλαντικών και τυριών είναι must συνοδευτικό, ενώ σε περίπτωση που το επιθυμείς, στο μενού θα βρεις καπνιστό αγριογούρουνο και porchetta, φερμένα απευθείας από Ιταλία, αλλά και κρύες κοπές, Tartare di manzo, Ceviche και σολομό Gravlax.

    Όσον αφορά την ονομασία-γλωσσοδέτη, Zinfandel είναι μια ποικιλία κρασιού από σταφύλι με μαύρο φλοιό, γνωστή επίσης ως Primitivo. Θα την απολαύσεις μαζί με όλες τις άλλες, σ’αυτή την άτυπη συνάντηση διαφορετικών ανθρώπων με συνδετικό κρίκο την αγάπη τους για το καλό κρασί, που ήδη λαμβάνει χώρα καθημερινά στην Ομήρου 18Α. 

    Zinfandel Vineria – Prosciutteria
    Ομήρου 18Α, Χαλάνδρι, τηλ. 2106836924
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα σεζόν, νέοι στόχοι: Που να κάνεις γυμναστική-pilates-yoga φέτος στην Αθήνα

    Την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει πολλές μελέτες, οι οποίες καταδεικνύουν πως η γυμναστική ωφελεί το νου και τις σχέσεις,...

    4 μέρη για αυθεντική κρητική κουζίνα στην Αθήνα

    Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε όχθη της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας που φαίνεται να...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot