spot_img

Ο Πρίγκιπας: Μπορεί ένα σουβλάκι στην εποχή μας να είναι καινοτόμο; Μπορεί και με γκουρμέ παράσημα

Δημιουργικός πυρετός γεύσεων. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις με τις οποίες θα περιγράφαμε μονολεκτικά τον Πρίγκιπα. Επειδή όμως δεν διεκδικούμε το βραβείο λακωνικότητας, θα εξηγηθούμε: Με αφετηρία τα πιο εκλεκτά κρέατα από εύφορα βοσκοτόπια και μικρές φάρμες της Βορείου Ελλάδος και χρώματα όπως το βαθύ πορτοκαλί του Αϊβάρ (μιας «απογειωμένης» αλοιφής γνωστής κι ως χαβιάρι των Βαλκανίων) ή το καψοκόκκινο του μπούκοβου, ο Πρίγκιπας μας επανασυστήνει το σουβλάκι και μας το προσφέρει με εστιατορική ποιότητα και street τιμή.

Η καταγωγή του ιδιοκτήτη του, του Κωστή από τη Φλώρινα του έδωσε αυτόματα το αβαντάζ: «Τα κρέατά μας είναι μόνο από μικρές φάρμες – ο μαύρος χοίρος, το βουβάλι από την Κερκίνη, η προβατίνα από την Ελασσόνα και τα κεμπάπια από ένα κρεοπωλείο στη Φλώρινα, του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει τη συνταγή από τον προπάππου του, και τα φτιάχνει για πάνω από 50 χρόνια». Οι Πρέσπες έχουν βαλκανικές επιρροές στην κουζίνα. Οι τοπικές συνταγές είναι ένας θησαυρός κι όλα δηλώνουν σε κάθε μπουκιά την εκλεκτή προέλευσή τους.

Στον Πρίγκιπα δουλεύουν με κάρβουνο – έτσι καθετί έχει το άρωμα της παράδοσης, τη μνήμη από τσιμπούσι στο χωριό. Στους νεωτερισμούς έρχονται να προστεθούν η πέστροφα και το χέλι Παμβώτιδος που έχουν κάνει σουξέ σαν επιλογές στο τυλιχτό, με φάβα καραμελωμένων κρεμμυδιών, ντομάτα, κάππαρη, μαρούλι και dressing από λεμόνι, η φλωρινέλα σε αφράτη πίτα καλαμποκιού με πράσινη λόλα και σάλτσα γλυκοκαυτερής πιπεριάς ή η φακοσαλάτα σαν μια ολοκληρωμένη vegan πρόταση, με μανιτάρια, φακές, καπνιστή μελιτζάνα, πιπεριά φλωρίνης, πατάτες και σάλτσα ντομάτας. Μια ωδή στον Έλληνα μικροπαραγωγό αλλά και στον Έλληνα πολυμήχανο, που δεν επαναπαύεται σε copy-paste λογικές και «σκαλίζει» γεύσεις, υφές, ιδέες.

Βέβαια αν για κάτι παραληρούν οι επισκέπτες, αυτό είναι το κεμπάπι, που δεν έχει καμία σχέση με το ανατολίτικο, στον Πρίγκιπα το κεμπάπι φτιάχνεται από μοσχάρι, χοιρινό και λίγο πρόβειο κιμά με το μαγικό συστατικό που δεν είναι άλλο από το μπούκοβο το οποίο γαρνίρεται εξωτερικά. Ψήνεται τόσο-όσο ώστε να είναι ζουμερό πετυχαίνοντας μια βαθιά μερακλίδικη νοστιμιά που ανέρχεται ταχέως στη γαστρονομία της πόλης. Την βαθιά αυτή τεχνογνωσία ο Πρίγκιπας την προσφέρει και με franchise, με ελάχιστες παρεμβάσεις στην υποδομή του κάθε μαγαζιού, που μπορεί να γίνει σημείο διανομής του Πρίγκιπα και να εξυπηρετήσει την προσκείμενη αγορά του με νέα, ανανεωμένα προϊόντα. 

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα ακαταμάχητα μπιφτέκια του, με 100% βουβαλίσιο κιμά, προβατίνα ή σε μίξη μοσχαρίσιου με χοιρινό κιμά και αφρατεμένα σε βουβαλίσιο γάλα, τα οποία αποτελούν μια αποκάλυψη, ιδίως μέσα σε burger. Το Balkan Chilly Burger (με τυρί cheddar, bacon, αϊβάρ, μπούκοβο, μουστάρδα, κέτσαπ, μαρούλι, κρεμμύδι) – όπου η Αμερική συναντά τα Βαλκάνια, με μια γενναία μερίδα από φρέσκιες τηγανιτές πατάτες είναι κόλαση. 

Επιτυχημένοι πειραματισμοί που εντυπωσιάζουν, νοστιμιά που δεν θα φας πουθενά αλλού, ένας δημιουργικός πυρετός γεύσεων. Αυτό είναι ο Πρίγκιπας! 

Πρίγκιπας Streetfood  
Χαρ. Τρικούπη 23, Αθήνα, τηλ. 2114050070
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 560, Άλιμος, τηλ. 2111824242 
prigkipas.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

7 από τα καλύτερα εστιατόρια στις Κυκλάδες: Βάζοντας πλώρη για καλοκαιρινές απολαύσεις

Οι «συστατικές επιστολές» στην γαστρονομία είναι δίκοπο μαχαίρι - πολλές φορές πολώνουν, είναι υποκειμενικές και σίγουρα εξαιρούν και αδικούν...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot