Στην πυραμίδα των διατροφικών συνηθειών του μέσου Eλληνα, το σουβλάκι καταλαμβάνει την κορυφή, ως ένα νόστιμο έδεσμα που εγγυάται τον κορεσμό της πείνας, αλλά και την ικανοποίηση της γεύσης. Oπως σε κάθε άλλη τέτοια περίπτωση, έτσι και για τα σουβλάκια, ο χρόνος και ο ανταγωνισμός, έφεραν μια ραγδαία εξέλιξη στο είδος, τόσο με την εξέλιξη της παράδοσης, όσο και με την εισαγωγή νέων ειδών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, «Το Ελληνικό Σουβλάκι» στο Μαρούσι, που έχει καταφέρει να εδραιώσει μια δυνατή παρουσία κι ένα φανατικό κοινό που συνέχεια διευρύνεται, σερβίροντας νοστιμιές του είδους, αναδεικνύοντας την παράδοση αλλά και εισάγοντας την έννοια gourmet στην αγαπημένη μας συνήθεια. Οι δημιουργοί του χώρου, με καταγωγή από την Πόλη και την Κέρκυρα, έχοντας στο αίμα τους τη βαθιά γνώση της γεύσης, ταξίδεψαν, έψαξαν σε βάθος και συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση με την καινοτομία, προσφέρουν το ιδανικό σουβλάκι σε όλο το φάσμα της εξέλιξής του.
Ένας μικρός αλλά χαριτωμένος χώρος, με τραπεζάκια έξω, περικλείει μέσα του έναν μεγάλο κατάλογο από νοστιμιές που έχουν ως κοινές συνισταμένες την υψηλή ποιότητα και τη σωστή διαχείριση στις πρώτες ύλες, ώστε αυτό που τρως να είναι ξεχωριστό σε γεύση και παράλληλα διατροφικά ωφέλιμο.
Σουβλάκια με κεμπάπ, Πολίτικες συνταγές όπως λαχματζούν, ιτσλί κιοφτέ, πίτα Καισάρειας, μπουρέκια με σουτζούκι, με την απόλυτα αντιπροσωπευτική γεύση και υφή τους, βασισμένα στις αυθεντικές σπιτικές συνταγές, όπου η καλή πρώτη ύλη δεν υπαγορεύει την υπέρμετρη χρήση μπαχαρικών, αλλά την ισορροπημένη συνύπαρξη τους, δίνοντας το αποτύπωμα μιας χαρακτηριστικής και ιστορικής μαγειρικής παράδοσης που αποτελεί άλλωστε μέρος της κληρονομιάς για το Ελληνικό Σουβλάκι.
Πέρα από τη συνέχιση της γαστρονομικής παράδοσης, με χειροποίητα σουβλάκια, χοιρινά, και κοτόπουλο, γύρο, κοντοσούβλι και κοκορέτσι, εξίσου σημαντική είναι η εξέλιξη κι εδώ έχουν αφιερωθεί στην τελειοποίηση και αναβάθμιση του όρου σουβλάκι, από ένα street food είδος, σε gourmet επιλογή, έστω και αν πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα. Σουβλάκια τυλιχτά ή σκέτα, με μοσχαράκι γάλακτος ή προβατίνα, μπιφτέκια από κοτόπουλο ή μοσχάρι, όλα χειροποίητα και ψημένα με μαεστρία στο κάρβουνο, να αναδύουν τα αρώματα τους, ζουμερά και λαχταριστά.
Οι πίτες πάντα αλάδωτες, ώστε αυτό που γεύεσαι να κρατάει αναλλοίωτη τη φυσική γεύση, κρατώντας τα λιπαρά σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ για αυτούς που προτιμούν πιο λεπτεπίλεπτες γευστικές εμπειρίες, πέραν από το κλασικό τζατζίκι, υπάρχουν επιλογές από χειροποίητες, βελούδινες σως που ταιριάζουν τέλεια με κάθε κρέας, καθώς και χορτοφαγικές και light επιλογές όπως φαλάφελ ή τυλιχτό με μανιτάρια πλευρώτους ή γαρίδες, που δεν υπολείπονται νοστιμιάς.
Πέραν των πολλαπλών και πολύ ποιοτικών επιλογών, αυτό που θα γευτείς σε αφθονία στο Ελληνικό Σουβλάκι, είναι η τέλεια εξυπηρέτηση, με ειλικρινά ανθρώπινη προσέγγιση. Ένα μοίρασμα μέσα από τις γεύσεις και τις παραδόσεις που αποτελούν την προίκα του που γίνεται με τόση προσήλωση και στην παραμικρή λεπτομέρεια, δεν γίνεται να μη σε κερδίσει σε όλο το φάσμα της εμπειρίας. Η λέξη σουβλάκι, έχει άρωμα Ελλάδας, και το Ελληνικό Σουβλάκι, επάξια αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη μορφή του!
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
Διονύσου 19, Μαρούσι, τηλ. 2111837242
www.toellinikosouvlaki.gr | Facebook