Για κάποιους, η έννοια «παίζω με τη φωτιά» μπορεί να έχει αρνητικό πρόσημο, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που ανάγουν την έκφραση, σε τέχνη πάνω στο δημιουργικό ψήσιμο, καθώς τιθασεύοντας την ενέργεια της φωτιάς και γνωρίζοντας όλα τα μυστικά της, δίνουν στην carnivore διατροφή, την πιο εκλεπτυσμένη της μορφή.
Το Wood Restaurant, στην οδό Εμμανουήλ, Μπενάκη 22, στην Κηφισιά, είναι το μέρος εκείνο που η κρεατοφαγία βγαίνει από τα στενά πλαίσια που την γνωρίζαμε ως τώρα, και παίρνει μια πιο gourmet μορφή. Το μυστικό εδώ έχει το όνομα fire kitchen, καθώς ανάλογα με την κοπή, την ωρίμανση και την ηλικία του κρέατος, η φωτιά χρησιμοποιείται με διαφορετικούς τρόπους, ώστε να αναδείξει μαγειρικά την ποιότητα του.
Εκλεκτά κρέατα από όλο τον κόσμο και από την Ελλάδα, κόβονται on the spot, ενίοτε ακολουθούν μια ειδική διαδικασία dry aged ωρίμανσης και ψήνονται ανάλογα με την ιδιαιτερότητά τους. Στα κάρβουνα, όπως για παράδειγμα μια ζουμερή Tomahawk Black Angus, ωρίμανσης ως 65 ημερών, είτε αντικριστό, όπως μοσχαρίσιες στηθόπλευρες, να καραμελώνουν στο ψήσιμο. Τέλος ο ξυλόφουρνος προσφέρεται για τέλεια μαγειρευτά, όπως ο Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στο μαντέμι, να λιώνει γλυκά, δίνοντας όλη τη γεύση και το άρωμά του στο κριθαράκι, τις ντομάτες και τα μανιτάρια που το συνοδεύουν ιδανικά.
Η κουζίνα του Wood, δεν επαναπαύεται στις δάφνες της ως τώρα επιτυχίας της, αλλά βρίσκεται σε έναν συνεχή πειραματισμό σε κοπές και γεύσεις, καταφέρνοντας να κρατάει συνεχώς τους πιστούς φίλους σε μια γαστριμαργική εγρήγορση, καθώς το μενού δεν μένει στάσιμο. Εδώ άλλωστε η κρεατοφαγία παίρνει μια degustation διάσταση, μέσα από μια δημιουργική εναλλαγή στις γεύσεις, και κάθε φορά νιώθεις ότι μύησε στην άριστη έννοια του όρου. Έτσι για παράδειγμα μπορείς να γευτείς μια Tomahawk με τρία διαφορετικά γευστικά προφίλ ή να πετύχεις ένα ιδιαίτερο πιάτο με κότσι ταύρου, που θα σε κάνουν να καταλάβεις άμεσα ότι η κρεατοφαγία, μπορεί να είναι εκλεπτυσμένη μέσα από μια τόσο ιδιαίτερη προσέγγιση.
Στο Wood, πέραν του πειραματισμού, της έμφασης στις κοπές και την προσθήκη νεωτερισμών αγαπούν πολύ και την ελληνική παράδοση, με το καλύτερο κρητικό αντικριστό, κάθε Κυριακή, σε διάφορα κρέατα, πέραν του αρνιού. Η κρούστα που δημιουργεί η φωτιά κατά το ψήσιμο, θωρακίζει το κρέας, κάνοντας το τραγανό απ’ έξω και ζουμερό από μέσα. Κάθε Τσικνοπέμπτη τα αντικριστά έχουν την τιμητική τους, με χειροποίητο κοκορέτσι, προβατίνα και βεβαίως αρνί και βέβαια όλες τις κοπές και τα ψησίματα για τα οποία είναι γνωστό.
Στον υπέροχο εσωτερικό χώρο, αλλά και στην πολύ όμορφα διαμορφωμένη αυλή, οπού το ξύλο κάνει για άλλη μια φορά αισθητή την παρουσία του, μπορείς πέραν των εύγευστων επιλογών να επιλέξεις μέσα από μια καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών και whiskeys, για το τέλειο pairing, αλλά και κάποιο πούρο για έναν ενδιαφέροντα επίλογο.
Η εναρμόνιση της γοητείας και της δύναμης της φωτιάς, με την ιδανική ποιότητα και κοπή σε κάθε είδος κρέατος, είναι αυτό που δίνει την ουσία στη γεύση αλλά και τη γενικότερη αίσθηση που αφήνει κάθε φλογερή δημιουργία. Αν θες να πας την εμπειρία της κρεατοφαγίας στο ανώτερο της επίπεδο, τότε ο προορισμός σου είναι σίγουρα το Wood Restaurant.
Wood Restaurant
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Κηφισιά, τηλ. 2108074416
www.woodrestaurant.gr | Facebook | Instagram