spot_img

Baldo The Saucy Pasta: Μοντέρνο pasta concept με φρέσκο γευστικό ύφος

O κώδικας των γκάνγκστερ παραμένει σε πολλές πτυχές του ένα μυστήριο, παρόλα αυτά, τόσο η κουλτούρα όσο και το ιταλικό ταπεραμέντο υπαγόρευαν πάντα μια ιδιαίτερη στάση ως πρός το φαγητό, καθώς κάθε γεύμα μιας πολυτάραχης ζωής, ίσως να ήταν και το τελευταίο. Ο Amato Baldassare – ή αλλιώς Baldo – δημοφιλής Ιταλός Νεοϋορκέζος γκάνγκστερ και μέλος της φαμίλιας Bonnano, ήταν υπέρμαχος αυτής της αντίληψης κι η αδυναμία του ήταν τα αυθεντικά Ιταλικά ζυμαρικά. 

Πως θα μπορούσε λοιπόν, στο σήμερα και στο τώρα, να μην αποδοθεί φόρος τιμής σε αυτόν τον υπέρμαχο της pasta – αλλά και στην ίδια την απολυτότητα της νοστιμιάς της – παρά με μια pop φιλοσοφίας και homemade ποιότητας σειρά καταστημάτων που την αναδεικνύουν στο έπακρο με συνταγές και τεχνικές που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις «Perfetto»; Οι φρέσκες πρώτες ύλες, το αυθεντικό ιταλικό σιμιγδάλι – που εισάγεται από το καλύτερο εργοστάσιο της γείτονος – η εμβληματική σάλτσα ντομάτας και η αυθεντική παλαιωμένη παρμεζάνα, είναι μόνο μερικοί από τους «άσσους» στο μανίκι του Baldo που θα σε καταστήσουν λάτρη του.

Η μυσταγωγία της παραγωγής των artisanal ζυμαρικών γίνεται καθημερινά μπροστά στα μάτια σου: η μηχανή φρέσκων ζυμαρικών παράγει καθημερινά τέσσερα διαφορετικά είδη pasta – maccheroni, trecce, conchiglie και rigatoni ολικής – τα οποία μπορείς να ταιριάξεις με 11 συνταγές μελετημένες στην εντέλεια, ανάλογα με τις γευστικές ή διατροφικές σου προτιμήσεις. 

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι τα Truffle Mushrooms – η κρέμα από άγρια μανιτάρια, η παλαιωμένη παρμεζάνα, το λάδι λευκής τρούφας και τα μυρωδικά συνθέτουν ένα στιλάτο και πεντανόστιμο αποτέλεσμα που συμπλέει μοναδικά με κάθε al dente ζυμαρικό. Το Chicken Gorgonzola – χορταστικό και εμπνευσμένο – με κοτόπουλο, παλαιωμένη παρμεζάνα, κρέμα γκοργκοντζόλα και μανιτάρια αποτελεί μια εξίσου εξαιρετική επιλογή, όπως και η Al Pesto, με σπιτική σάλτσα πέστο από φρέσκο βασιλικό, κουκουνάρι, λάδι σκόρδου και παλαιωμένη παρμεζάνα που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά της.

Οι λάτρεις των πιο στιβαρών γεύσεων θα απολαύσουν το Beef Stifado που φτιάχνεται με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά με κρεμμυδάκια, ενώ μια healthy και πολύ ιδιαίτερη επιλογή αποτελεί το Salmon Lime, με σολομό, παλαιωμένη παρμεζάνα, λάιμ, φρέσκο κρεμμύδι και λάδι από θυμάρι και αγριοράπανο. Το παλμαρέ του πλαισιώνεται από αναζωογονητικές σαλάτες κι ένα ανυπέρβλητο, αυθεντικό ιταλικό tiramisu.

Η πλεύση του Baldo The Saucy Pasta συνεχίζεται και ανοίγει τις πόρτες του με ένα ακόμα κατάστημα στο Παγκράτι, στο ομολογουμένως πιο ιστορικό, ζωντανό και πολυσύχναστο σημείο του, στην οδό Ευτυχίδου 47, μυώντας με αυτό τον τρόπο μια από τις πιο hot γειτονιές της Αθήνας στην μαγεία του brand. Έκτοτε τα καταστήματα έχουν πολλαπλασιαστεί σε Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, για να σου προσφέρουν δυνατές γευστικές συγκινήσεις – όπου κι αν είσαι – με γενναιόδωρες μερίδες, χρώματα, ινσταγκραμικά neons και τα πιο happy teams!

Το BALDO δημιουργεί νόστιμες ιστορίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Κουκάκι, Μοναστηράκι, Κορυδαλλό, Χαλάνδρι), αλλά και στην Θεσσαλονίκη και την Καλαμάτα. Stay tuned στα social media του για να ενημερωθείς για τις νέες αφίξεις καταστημάτων!

BALDO The Saucy Pasta
Ευτυχίδου 47, Παγκράτι, τηλ. 2107210220
Βεΐκου 39, Κουκάκι, τηλ. 2109241010
Μητροπόλεως 66-68, Μοναστηράκι, τηλ. 2103250250 
Ιφικράτους 2, Χαλάνδρι – coming soon
Δημ. Διαμαντίδη 7, Κορυδαλλός, τηλ. 2104949044
Μητροπολίτου Ιωσήφ 15, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2311828177
Ιατρόπουλου 15, Καλαμάτα, τηλ. 2721093185
baldopasta.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα

Οι κρέπες - οι κομψές κι ευέλικτες λιχουδιές με τις οποίες μας προίκισε η γαλλική κουζίνα - είναι κάτι...

Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot