Αγαπημένο υλικό το κοτόπουλο, χάρη στην απλότητα ή αν θες την ουδετερότητά του, που μεταφράζεται σε αρμονική συνύπαρξη με διαφορετικά υλικά, θα το βρεις σε κάθε κουζίνα του κόσμου, να παίρνει διάφορες γευστικές αποχρώσεις, να συνδυάζεται ποικιλοτρόπως και να κερδίζει σχεδόν πάντα τις προτιμήσεις.
Λίγα αυθεντικά κοτοπουλάδικα υπάρχουν στην Αθήνα κι ακόμα λιγότερα αυτά που αναδεικνύουν την αξία του κοτόπουλου σε πλήρη διάσταση. Αν όμως θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις όλη την παλέτα των προϊόντων που αφορούν το κοτόπουλο στην ιδανική τους μορφή, ένας είναι ο προορισμός, το αγαπημένο Chicken Picnic.
Η ιστορία ξεκινάει πριν 1,5 χρόνο περίπου, στην Καισαριανή, εν μέσω καραντίνας, όπου ο chef Μιχάλης Μερζένης ανοίγει το πρώτο κατάστημα. Την εποχή εκείνη, ακόμα και τώρα, τα picnic στο Σκοπευτήριο όπως και σε πολλά πάρκα, είχαν την τιμητική τους. Θέλοντας λοιπόν να δώσει και την χροιά του take away στο project, επέλεξε το όνομα Chicken Picnic. Δεν πρόκειται όμως για ένα κοινό κοτοπουλάδικο κι αυτό είναι οφθαλμοφανές με το που αντικρίσεις το κατάστημα.
Κυριαρχεί το χαρούμενο γαλάζιο, ενώ διακοσμητικά κινείται σε λιτές και απλές γραμμές, νεοκλασικό street food ύφος με μια δροσερή ματιά και πολλή έμπνευση στην κουζίνα. Η δημιουργική διαστροφή που σιγοκαίει μέσα στον Μιχάλη, όπως σε κάθε chef, υπάρχει διάχυτη σε καθετί που θα δοκιμάσεις εδώ. Έτσι κλασικές συνταγές για κοτόπουλο, περνάνε μέσα από εστιατοριακές τεχνικές, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί παρά να σου χαρίσει τσουνάμι απόλαυσης.
Το κοτόπουλο – που εδώ είναι αυστηρώς ελληνικό – θα το βρεις σε διάφορες εκδοχές, καθεμιά με τη δική της νοστιμάδα και γευστικό αποτύπωμα που δεν θα βρεις πουθενά αλλού στην Αθήνα. Ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούνται καλοαναθρεμμένα κοτόπουλα από μικρά αλλά πολύ ποιοτικά πτηνοτροφία, που αφού περάσουν από πολύ ιδιαίτερες διαδικασίες παίρνουν την τελική τους μορφή, έτοιμα να σε σαγηνεύσουν και να γίνουν η αγαπημένη σου συνήθεια.
Στη σχάρα, πεντανόστιμα, ζουμερά και καλοψημένα, ή παναρισμένα με τον πιο μαμαδίσιο τρόπο, με κουρκούτι και καρυκεύματα, δίνοντας ένα νοσταλγικό χαρακτήρα. Καλαμάκι μπούτι ή ακόμα και κοτόσουπα, όπως και να το δοκιμάσεις θα βρεις μια γεύση πρωτόγνωρη που κερδίζει ακόμα και εκείνους που θεωρούν το κοτόπουλο απλό και ανιαρό σαν υλικό.
Οι κοτομπουκιές – που τηγανίζονται τη στιγμή της παραγγελίας – τραγανές και χρυσαφένιες κάνουν χαμό, είτε σε μερίδα, είτε σε σάντουιτς με ντομάτα, greekslaw (μια έξυπνη, ελληνική παραλλαγή της coleslaw) και μουσταρδόμελο, ενώ η δημιουργικότητα του Μιχάλη είναι εμφανής και στις σαλάτες, καθώς θα βρεις μια ποικιλία από εξαιρετικές επιλογές με ένα twist, που δύσκολα συναντάς σε τέτοιου είδους μαγαζιά. Κους κους με ψιλοκομμένη ντομάτα, ψιλοκομμένο κολοκύθι, ψιλοκομμένο αγγούρι, τηγανητό φαγόπυρο, φρέσκο κρεμμύδι και dressing χωριάτικης, μια βόμβα μεγατόνων σε θρεπτική αξία, αλλά και γεύση ή Green με καρδιές μαρουλιού, φασολάκια, ραπανάκι, φρέσκο κρεμμύδι, κεφαλογραβιέρα, crumble από πανέ κοτόπουλο και dressing άνηθου, δροσερή κι εκπληκτικά νόστιμη.
Κι αν νομίζεις ότι οι λαχταριστές εκπλήξεις τελειώνουν κάπου εδώ, κάνεις λάθος. Τα άπαντα του κοτόπουλου συνεχίζονται με αγαπημένο ψητό καλαμπόκι, να σου θυμίζει παιδικά καλοκαίρια, αλλά και ποπ κορν με το gourmet στίγμα της τρούφας, μια πραγματική αποκάλυψη για να την απολαύσεις παντού, στο σπίτι, στο δρόμο, σε μια βόλτα στο πάρκο.
Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα, που δεν γράφονται, αλλά βιώνονται προσωπικά και διαφορετικά από τον καθένα μας, θα βρεις στο αγαπημένο Chicken Picnic. Τόσο αγαπημένο που η φήμη του σύντομα βγήκε έξω από τα όρια της Καισαριανής κι έπειτα από λίγο διάστημα εγκαταστάθηκε και σε δεύτερο σημείο, στο Περιστέρι. Άλλωστε τα πολύ όμορφα πράγματα, αυτά που με την ξεχωριστή τους πινελιά και τον ιδιαίτερο τρόπο τους ομορφαίνουν έστω και στιγμιαία της ζωή μας, πρέπει να ταξιδεύουν και να χαρίζονται σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται.
Chicken Picnic
Γρηγορίου Θεολόγου 4, Καισαριανή, τηλ. 2107255002
Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι, τηλ. 2105713600
chickenpicnic.gr | Facebook | Instagram