spot_img

Η Θράκα της Καλλιθέας: Αξιοζήλευτη νοστιμιά (και) με after ωράριο

Μια τεράστια επιγραφή μ’ έναν καταπράσινο οπίσθιο φωτισμό στην Ελευθερίου Βενιζέλου 76 γράφει «Θράκα της Καλλιθέας» κι είναι το καλωσόρισμα σ’ έναν κόσμο απολαυστικής και ποιοτικής κρεατοφαγίας από το 1984. Η Θράκα νοστιμεύει την καθημερινότητά μας με το απαλό άρωμα του κάρβουνου και ολόφρεσκες, χειροποίητες παρασκευές που ανεβάζουν τον πήχη στην κατηγορία «ψητοπωλείο – παραδοσιακή ταβέρνα», χωρίς προσποίηση και με άφθονο, αστείρευτο μεράκι.

Γνωστή στους κύκλους των ξενύχτηδων εδώ και χρόνια, η Θράκα φημίζεται για τις… after, μεταμεσονύκτιες κρεατοκατανύξεις της, αφού καθημερινά σερβίρει μέχρι τις 04.00 και τα Π-Σ-Κ μέχρι τις 05.00. Ό,τι βρεις εδώ είναι ολόφρεσκο και παρασκευάζεται εντός του καταστήματος, από τις μαρινάδες μέχρι τους γύρους κι από τα πεντανόστιμα μπιφτέκια μέχρι τα καλαμάκια. Οι άνθρωποί της είναι μαέστροι του κάρβουνου και της φωτιάς, χρόνια σφυριλατημένοι στο σωστό, μερακλίδικο ψήσιμο που κάνει τη διαφορά στην γεύση.

Μετά είναι το κεμπάπ, το οποίο εδώ βιώνει την ιδανική εκδοχή του και θα το βρεις και με κοτόπουλο. Ζουμερό, κρεατένιο, με νοστιμάδα αξιοζήλευτη, έρχεται κόσμος από κάθε γωνιά της πόλης για να το απολαύσει. Αυθεντική γεύση πάνω στο τρίπτυχο πίτα-ντοματούλα-κρεμμυδάκι με λαχταριστές πατάτες τηγανητές ή και σε τυλιχτό. Must και ο γύρος, που είναι ισορροπημένος, τραγανός τόσο-όσο και ολόφρεσκος. Σκέψου πως όταν κάτι εξαντλείται σταματάνε να το σερβίρουν.

Κι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που θυμίζει Αράχωβα, με τον πέτρινο διάκοσμο και τη σάλα ντυμένη στο ξύλο, τα τραπέζια που απλώνονται στον εξωτερικό χώρο όταν ο καιρός ευνοεί, μια ανάσα από το Χαροκόπειο. Σουβλάκι από τη στόφα του ονείρου, όπως πρέπει να είναι. Εδώ ο αριθμός των πόσων θα καταναλώσεις εξαρτάται από τις αντοχές σου – και όπως λένε οι ιδιοκτήτες του κανείς δεν τρώει μόνον ένα!

Η Θράκα της Καλλιθέας
Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 76, Καλλιθέα, τηλ. 2109511194
www.thrakakallitheas.gr | Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης

Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot