spot_img

Τσάρκα για τυλιχτό: Που θα φας τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα

Πάμε για σουβλάκι.

Με τη στάμπα της εθνικής νοστιμιάς, το σουβλάκι δεν φοβάται τον ανταγωνισμό ούτε τα σύγχρονα streetfoodάδικα γιατί ξέρει ότι κατοικεί στην καρδιά μας. Καθώς επεκτείνεται ανεξέλεγκτα μαζί με την πόλη, επιμένει και νικά, οικονομικό, πεντανόστιμο, χορταστικό και με πολλές εκφάνσεις. Κι ενώ οι αλυσίδες διεκδικούν την «πίτα» της αγοράς, το «ατού» κρίνεται από την παράδοση, τη διάρκεια, την ποιότητα, ακόμα και τους εμπνευσμένους γκουρμέ νεωτερισμούς. Αυτές είναι οι επιλογές μας για το 2022:

Best Taste: Το ψητοπωλείο που έχει αγαπήσει σύσσωμη η Αθήνα είναι πραγματικά the best! 

Το μυστικό της επιτυχίας του Best στα Πετράλωνα δεν είναι και τόσο μυστικό. Είναι το απογειωμένο του σουβλάκι με το ζουμερό, φιλεταρισμένο, καλομαριναρισμένο και εξαιρετικά ψημένο κρέας, ο σπιτικός του γύρος που ψιλοκόβεται με χειρουργική ακρίβεια, οι μαγικές του χειροποίητες σως, η σταθερά κορυφαία ποιότητα και η κομβική του θέση πάνω στην πλατεία Ηούς - που τους μήνες που ο καιρός το επιτρέπει - γίνεται κυριολεκτικά λαϊκό προσκύνημα!  Πίσω απ ́όλη αυτή την επιτυχία κρύβεται ο Φώτης Κουρεμένος, ένας άνθρωπος με γαλόνια στην εστίαση, που εστιάζει με φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια κάθε προϊόντος που βγαίνει από τη κουζίνα του. Γεννημένος...

Ο Πρίγκιπας: Μπορεί ένα σουβλάκι στην εποχή μας να είναι καινοτόμο; Μπορεί και με γκουρμέ παράσημα

Δημιουργικός πυρετός γεύσεων. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις με τις οποίες θα περιγράφαμε μονολεκτικά τον Πρίγκιπα. Επειδή όμως δεν διεκδικούμε το βραβείο λακωνικότητας, θα εξηγηθούμε: Με αφετηρία τα πιο εκλεκτά κρέατα από εύφορα βοσκοτόπια και μικρές φάρμες της Βορείου Ελλάδος και χρώματα όπως το βαθύ πορτοκαλί του Αϊβάρ (μιας «απογειωμένης» αλοιφής γνωστής κι ως χαβιάρι των Βαλκανίων) ή το καψοκόκκινο του μπούκοβου, ο Πρίγκιπας μας επανασυστήνει το σουβλάκι και μας το προσφέρει με εστιατορική ποιότητα και street τιμή. Η καταγωγή του ιδιοκτήτη του, του Κωστή από τη Φλώρινα του έδωσε αυτόματα το αβαντάζ: «Τα κρέατά μας είναι μόνο από μικρές...

Αν δεν έχεις φάει στη Σούβλα του Χασάπη στο Χαλάνδρι δεν έχεις φάει σουβλάκι!

Στην εστίαση άλλοι κάνουν αυτά που υπόσχονται κι άλλοι απλά τάζουν, και στην περίπτωση των δεύτερων η αντιγραφή δεν δικαιολογεί τον μπελά. Η Σούβλα του Χασάπη ξεχωρίζει σε ποιότητα και γεύση ακόμα και στην ξύλινη λιτότητα ενός χειροποίητου (πάντα) καλαμακιού, γιατί τα κρέατα εδώ είναι διαλεγμένα ένα προς ένα με τη φροντίδα και την τεχνογνωσία που μόνο ένας χασάπης ξέρει.  Το νέο εγχείρημα της οικογένειας Αλαφούζου (τους ξέρεις από τα ανυπέρβλητα Butcher’s Burger και το Κρεοπωλείο Αλαφούζος στην Αγία Παρασκευή) επιστρέφει το street food στις Ελληνικές του ρίζες και δη στο αγαπημένο μας comfort έδεσμα το σουβλάκι, αυτή την αγκαλιά...

Γιατί όλη η Αθήνα κάνει ουρά στου Έντυ στην Κοκκινιά;

Το κεμπάπ δεν είναι ένα απλό μπιφτέκι αλλά η γεύση της μνήμης, μια παλιά ιστορία με αρώματα και εικόνες από παζάρια της Ανατολής, ένα διαβατήριο γεύσης που το προσφέρουν πλέον ελάχιστα - μετρημένα στα δάχτυλα - ψητοπωλεία στην αυθεντική, παραδοσιακή μορφή του.  Ο Έντυ για τους γνώστες, είναι κάτι σαν θρύλος. Όλα ξεκίνησαν το 1946 από τον πατέρα του Έντυ (Ερβάντ) Αρμένη μπάρμπα Χοβσέπ. Και η παράδοση συνεχίζεται από το 2004 ως και σήμερα, με την τρίτη γενιά όταν πέρασε στα χέρια Χαρουτσουνιάν και Μινασιάν (Σταύρος και Βαγγέλης).  Παλιάς κοπής σουβλατζίδικο με ό,τι συνεπάγεται - αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, ψήσιμο στο κάρβουνο. Ο...

Mple Souvlakia: Η funky, νέα εποχή για το σουβλάκι στη Νέα Σμύρνη

Αν είναι κάτι που θα μπορούσε να οριστεί ως η απόλυτη κινητήριος δύναμη για να δημιουργήσεις επιτυχία, αυτό είναι σίγουρα η πηγαία αγάπη και η ειλικρινής αφοσίωση προς αυτό που καταπιάνεσαι. Πρέπει να είναι κάτι που σε έχει κερδίσει ως τα βάθη της καρδιάς σου και το μέσα σου επιθυμεί να υπηρετήσει. Κάπως έτσι ξεκινά και η ιστορία για τα Mple Souvlakia, που μετρούν μόλις κάποιες εβδομάδες ύπαρξης, όμως σαν μια γοητευτική debutante, έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, εντός κι εκτός των ορίων της Νέας Σμύρνης. Ο ιθύνων νους πίσω από τα Mple Souvlakia, Σάκης Βενέτης, Executive Chef...

Τα Σουβλάκια του Ψυχικού: Μεταμοντέρνο σουβλάκι με έμπνευση, ποιότητα και φαντασία

Με την αβίαστη αύρα που προσφέρει η πιάτσα της Ομήρου και μ’εκείνη την άγρια πείνα που παραγγέλνει 2 τυλιχτά, μια κομψή τορτίγια ή μια φρεσκοκομμένη σαλάτα πριν καν σε ρωτήσει, τα Σουβλάκια του Ψυχικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα της περιοχής, φορώντας τα καλά τους και ανταποκρινόμενα σταθερά στο value for money πνεύμα των καιρών. Με λίγα λόγια εδώ θα βρεις νοστιμιές και ποιότητα εστιατορίου, με τιμές και την ταχύτητα ταχυφαγείου.  Μαριναρισμένα κρέατα κι ευφάνταστα υλικά, φρέσκιες ιδέες, ένας διευρυμένος κατάλογος που έχει κάτι για όλους, ψήστες που έχουν κατακτήσει με τιμές και δάφνες την τέχνη τους, έχουν καταστήσει...

Nomsy Kebab Artisans: Κοσμικές κρεατονοστιμιές με βαριά υπογραφή, στη Γλυφάδα 

Το ξακουστό «κεμπάπ του Θανάση» καθιέρωσε για δεκαετίες ολόκληρες την προσιτή, ποιοτική κρεατοφαγία και συνεχίζει το σούπερ ελκυστικό δρομολόγιό του στη Γλυφάδα, με φρέσκο concept και με την δεύτερη γενιά της οικογένειας στο τιμόνι. Το Nomsy επανασυστήνεται με μια μοντέρνα γαστρονομική πρόταση που ξεχωρίζει στη σκηνή της περιοχής, ανοίγοντας μια πολύ δυνατή «πρεσβεία» για το δημοφιλές αγαπημένο μας έδεσμα. Upscale περιβάλλον που καθιστά την έξοδο για σουβλάκι πρωτοκλασάτη, νέες ιδέες, αδιαπραγμάτευτα κορυφαίες πρώτες ύλες, μαεστρία στο ψήσιμο, ανυπέρβλητες γεύσεις και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, έχουν ήδη καταστήσει το Nomsy την απόλυτη συντεταγμένη για τους νότιους λάτρεις του κρέατος. Στην ανοιχτή...

Οι Πίτες της Γεωργίας: Το αγαπημένο ψητοπωλείο των νοτίων προαστίων

Υπάρχει κάτι μαγικά ακαταμάχητο σε μια καλοψημένη αλάδωτη πίτα που τυλίγει στην αγκαλιά της το κρέας της επιλογής σου με ντοματούλα, κρεμμυδάκι και πατάτα τηγανητή. Όταν δε αυτό πλαισιώνεται από λαχταριστούς μεζέδες όπως μια εκρηκτική, πικάντικη παστουρμαδόπιτα, λαχταριστές φλογέρες με το τυρί να λιώνει ηδονικά μέσα στη λεπτή ζύμη ή ταλαγάνι στη σχάρα, τότε μιλάμε για την απόλυτη «καταστροφή»! Οι Πίτες της Γεωργίας εδώ και 20 χρόνια παραδίδουν μαθήματα φιλοξενίας, ποιότητας και εύκολης προσέγγισης στο φαγητό και σφυριλατούν την καθημερινότητά μας με γεύση και απόλαυση!  Με 2 καταστήματα σε Γλυφάδα και Αργυρούπολη, Οι Πίτες της Γεωργίας διευρύνουν την έννοια του...

Tylixto Greek Wrap Athens: Το σουβλάκι στα καλύτερά του!

Η πολύκοσμη Αιόλου, εδώ κοντά μια δεκαετία, στον αριθμό 19 χορεύει σε φρενήρεις ρυθμούς παράδοσης και νοστιμιάς βγαλμένης από το αγαπημένο μας εθνικό street food. Με industrial χροιά απλωμένη στο σκηνικό του και μια μαύρη, ντιζαϊνάτη πρόσοψη ντυμένη στο μέταλλο, το Tylixto Greek Wrap Athens, λειτουργεί ως άλλη «πρεσβεία» απόλαυσης σε ξένο και ελληνικό κοινό που το επισκέπτεται για να βιώσει το σουβλάκι ως όφειλε να είναι: φτιαγμένο στην εντέλεια με ποιοτικά κρέατα και φρέσκιες πρώτες ύλες, με χεράτες πατάτες και την σωστή ισορροπία που αναδεικνύει την κάθε επιμέρους γεύση.  Σε μόλις λίγα τετραγωνικά, οι ψήστες του κυριολεκτικά κάνουν θαύματα....

Ο Άρης Ψησταριά – Μεζεδοπωλείο: Ποιότητα και ανυπέρβλητη γεύση στο κρέας από το 2004

Ο πελάτης σήµερα δοκιµάζει την υψηλή γαστρονοµία, αλλά πάντα καταλήγει να ψάχνει θαλπωρή στο δοκιμασμένο και τίμιο σουβλάκι. Όταν δε αυτό είναι σαν του Άρη στην Πετρούπολη, τότε μιλάμε για την απόλυτη απόλαυση! Ο Άρης είναι ξακουστός για το πιο νόστιμο και αυθεντικό κεμπάπ της πόλης - δικαίως - αφού το κεμπάπ του είναι ελαφρύ, ζουμερό και χειροποίητο, ψήνεται στον αφρό του κάρβουνου και θριαμβεύει στην απλότητα της ψητής ντομάτας, του μαϊντανού και του κρεμμυδιού.  Ο ιδιοκτήτης του, Άρης Γιωτόπουλος έχει σφυριλατηθεί στη φωτιά. Είναι άνθρωπος με βαθιά τεχνογνωσία στο καλό κρέας, θεριακλής ψήστης και κάθετος όσον αφορά την ποιότητα...

Τρύφωνας Κεμπαπτζίδικον: Αύρα παράδοσης με δημιουργικούς (και πεντανόστιμους) νεωτερισμούς

«Η πολιτιστική, ιστορική και γαστρονομική μας κληρονομιά είναι σαν τις ρίζες του δέντρου. Στις ρίζες του το δέντρο στηρίζεται για να στέκεται όρθιο και από τις ρίζες του αναπτύσσεται και επιβιώνει» είχε πει κάποτε ο λαογράφος Κανάκης Γερωνυμάκης. Μια εύστοχη παρατήρηση που στην εποχή μας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.  «Πατώντας» σε αυτές τις αξίες και με παρακαταθήκη τον αμύθητο γαστρονομικό πλούτο της Ανατολίας, με τα αρώματα από φίνα μαριναρίσματα και τις ζουμερές, καλοψημένες υφές από κρέατα διαλεγμένα με φροντίδα, ο Τρύφωνας ως άλλη σειρήνα σε καλεί καθημερινά σε ένα κοσμοπολίτικο σκηνικό που δεν μοιάζει σε τίποτα με όσα συμβαίνουν...

Πιάτσα Καλαμάκι: Ο ένας και μοναδικός τρόπος για να απολαύσεις το σουβλάκι όπως πουθενά αλλού

Το σουβλάκι είναι μια γευστική κυριολεξία, πάνω απ’ όλα όμως είναι μεγάλη αγάπη, είναι σύμβολο στη σημερινή διατροφή κι εκφράζει την άνετη προσέγγιση στο φαγητό όπως τη νιώθουν εκατομμύρια συμπολίτες μας. Όταν λοιπόν ένα brand όπως τα Πιάτσα Καλαμάκι βραβεύονται στον έγκυρο θεσμό Estia Awards 2022 με το Χρυσό στην κατηγορία Best in Souvlaki, τα λόγια περιττεύουν και η γεύση και η απόλαυση είναι οι μόνες πυξίδες, που πλέον οδηγούν και στον Πειραιά, σ’ένα μαγαζί που ήδη εξελίσσεται σε ορόσημο στον παραθαλάσσιο δήμο για τους fans του είδους.  Τα Πιάτσα Καλαμάκι τα τελευταία χρόνια κάνουν αυτό που λίγα ψητοπωλεία μπορούν...

Η Θράκα της Καλλιθέας: Αξιοζήλευτη νοστιμιά (και) με after ωράριο

Μια τεράστια επιγραφή μ’ έναν καταπράσινο οπίσθιο φωτισμό στην Ελευθερίου Βενιζέλου 76 γράφει «Θράκα της Καλλιθέας» κι είναι το καλωσόρισμα σ’ έναν κόσμο απολαυστικής και ποιοτικής κρεατοφαγίας από το 1984. Η Θράκα νοστιμεύει την καθημερινότητά μας με το απαλό άρωμα του κάρβουνου και ολόφρεσκες, χειροποίητες παρασκευές που ανεβάζουν τον πήχη στην κατηγορία «ψητοπωλείο - παραδοσιακή ταβέρνα», χωρίς προσποίηση και με άφθονο, αστείρευτο μεράκι. Γνωστή στους κύκλους των ξενύχτηδων εδώ και χρόνια, η Θράκα φημίζεται για τις... after, μεταμεσονύκτιες κρεατοκατανύξεις της, αφού καθημερινά σερβίρει μέχρι τις 04.00 και τα Π-Σ-Κ μέχρι τις 05.00. Ό,τι βρεις εδώ είναι ολόφρεσκο και παρασκευάζεται εντός...

Καλοψημένο: Σουβλάκια κομψά, νόστιμα και ποιοτικά στην Ιπποκράτους

Στη Νεάπολη των φοιτητών κάποιες αξίες όπως η πολύκοσμη Ιπποκράτους με τα ψιλικατζίδικα, ψαλίδια-μεταποιήσεις και δωράδικα παραμένουν σταθερές. Το ίδιο σταθερό παραμένει στις επάλξεις το «Καλοψημένο» σερβίροντας το τρίπτυχο γεύσης-ποιότητας-ευκολίας στο κοινό του κέντρου, με εκείνη την αμίμητη, παλιά πίτα, που δεν αφήνει λάδι στον ουρανίσκο, που είναι γενναιόδωρα γεμάτη με κάθε λογής καλοψημένα κρέατα. Το «Καλοψημένο» είναι αποτέλεσμα του πάθους και του οράματος τριών έμπειρων και καταξιωμένων επιχειρηματιών στον κλάδο της γρήγορης εστίασης. Με γνώση, μεράκι και συνέπεια, το «Καλοψημένο» αποτελεί ένα καινοτόμο concept σύγχρονου ψητοπωλείου που προσφέρει τις παραδοσιακές γεύσεις που όλοι έχουμε αγαπήσει με ένα μοντέρνο και...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ: Το εθνικό μας έδεσμα, στην gourmet του διάσταση

Στην πυραμίδα των διατροφικών συνηθειών του μέσου Eλληνα, το σουβλάκι καταλαμβάνει την κορυφή, ως ένα νόστιμο έδεσμα που εγγυάται τον κορεσμό της πείνας, αλλά και την ικανοποίηση της γεύσης. Oπως σε κάθε άλλη τέτοια περίπτωση, έτσι και για τα σουβλάκια, ο χρόνος και ο ανταγωνισμός, έφεραν μια ραγδαία εξέλιξη στο είδος, τόσο με την εξέλιξη της παράδοσης, όσο και με την εισαγωγή νέων ειδών.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα, «Το Ελληνικό Σουβλάκι» στο Μαρούσι, που έχει καταφέρει να εδραιώσει μια δυνατή παρουσία κι ένα φανατικό κοινό που συνέχεια διευρύνεται, σερβίροντας νοστιμιές του είδους, αναδεικνύοντας την παράδοση αλλά και εισάγοντας την έννοια gourmet στην...

Στο Souvla House η Αθήνα προσκυνάει τα σουβλιστά!

Το σουβλάκι θα κατέχει πάντα την πιο ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Έλληνα και θα αποτελεί την πιο άνετη προσέγγιση στο φαγητό, όπως την αισθανόμαστε όλοι σε κάθε παραγγελία μας και σε κάθε μπουκιά του αγαπημένου μας street food. Αυτό που γκρεμίζει πολλές φορές την προσδοκία, είναι ένα περιβάλλον που στον βωμό του ανταγωνισμού και του κέρδους θυσιάζει ποιότητα και μεράκι, με προϊόντα που από το ένα στο άλλο μαγαζί μοιάζουν να έχουν ξεπατικωθεί στο καρμπόν. Το Souvla House όχι μόνο δεν έχει υποκύψει στις σειρήνες αυτές, αντιθέτως κρατάει κάποιες αξίες όπως το χειροποίητο, το μη βιομηχανοποιημένο, το προσεγμένο...

Σπέσιαλ Σις Κεμπάπ ο Γιώργος: Παράδοση και νοστιμιά από γενιά σε γενιά

Εκλεκτά κρέατα, χειροποίητα προϊόντα και τυλιχτά που κάνουν ακόμα και την σύγχρονη γαστρονομία, να υποκλίνεται στην ποιοτική ταχυφαγία. Παράδοση στο κεμπάπ, που προέρχεται από τα βάθη της Ανατολίας, απλότητα και απόλαυση που προκύπτει από το κάρβουνο. «Ο Γιώργος» στο Περιστέρι έχει τις αξίες αυτές και τις τιμά από το 1973.  Οικογενειακή επιχείρηση, από αυτές που εγγυώνται προσωπικό μόχθο και αδιαπραγμάτευτη φροντίδα, «ο Γιώργος» τρέχει με τον ίδιο ενθουσιασμό από την πρώτη γενιά, εισάγοντας νεωτερισμούς, όπως burger και ζουμερούς γύρους. Καθετί εδώ φτιάχνεται στο χέρι, τα κρέατα είναι ντόπια κι η νοστιμιά χτυπάει ταβάνι.  Ειδικεύεται στο σις κεμπάπ, δημοφιλές γεύμα το οποίο...

Βαγγέλης το Γνήσιο 1965: Το σουβλάκι όπως του αξίζει!

Λένε πως ο χρόνος είναι εκ φύσεως σοφός γιατί εξυψώνει ό,τι αξίζει και αφήνει πίσω του αυτό που περισσεύει. Ο Βαγγέλης το αποδεικνύει με μια πορεία δεκαετιών, μ’ ένα στωικό σουβλάκι χωρίς φανφάρες και επιδείξεις που την ουσία του την κρύβει στην απίστευτη γεύση και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα. Παραδοσιακό τυλιχτό με το τρίπτυχο ντομάτα-κρεμμύδι-μαϊντανό όπως το έφτιαχνε πάντα ο κυρ-Βαγγέλης, όπως το αναζητάμε πλέον με το μικροσκόπιο στην πόλη, αλλά και με δημιουργικούς νεωτερισμούς όπως με τυροκαυτερή, iceberg, πατάτες, σε τορτίγια, κλπ. Την φλόγα της γευστικής «κληρονομιάς» κρατάνε ζωντανή πλέον τα παιδιά του, ο Γιώργος και η Μαρία Τσάλα, οι...

Ο Καλύβας: Κομψοτυλιχτές νοστιμίες και σούβλα περιωπής από το 1993 στο Κουκάκι

Ο Καλύβας στο Κουκάκι είναι από κείνα τα μαγαζιά που μπορείς να μιλήσεις μόνο με πολύ συγκινητικά λόγια και άκρατο ενθουσιασμό για τον απλούστατο λόγο ότι συνεχίζει στα 30 χρόνια που βρίσκεται στις γευστικές επάλξεις της πόλης να κρατάει τον πήχη της ποιότητας και της απόλαυσης στα ύψη. Οικογενειακή επιχείρηση, από αυτές που εγγυώνται μέσα από προσωπικό μόχθο ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα, ο Καλύβας ανθολογεί την καθημερινότητά μας με εύκολη πρόσβαση σε οικονομικό και πεντανόστιμο σουβλάκι, αλλά και εκπλήξεις, όπως κοκορέτσι, εξοχικό, φρυγαδέλι και κοντοσούβλι, από ψήστες-βιρτουόζους της θράκας και της σούβλας.  Τα κομψοτυλιχτά σουβλάκια του άρχισαν να απλώνουν τη...

Για αστεράτο σουβλάκι, στον Ιπποπόταμο, στα Μελίσσια

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο και αν το ξενόφερτο street food έχει μπει στην καθημερινότητά μας, το σουβλάκι θα είναι πάντα η εθνική μας αγάπη όταν πρόκειται για ένα γρήγορο, νόστιμο και όπως πολλοί υποστηρίζουν, πλήρες γεύμα. Όμως, σουβλάκι από σουβλάκι, έχει μεγάλη διαφορά, μια διαφορά μου ορίζεται μέσα από την ποιότητα, τις σωστές αναλογίες και το μεράκι που μπαίνει σε κάθε σουβλάκι που ψήνεται, τυλίγεται και σερβίρεται ακριβώς όπως αρμόζει σε έναν σταρ των γευστικών φαντασιώσεών μας. Σε μια ενδελεχή αναζήτηση όχι απλά για νόστιμο, αλλά ποιοτικό σουβλάκι «από τη βάση», σίγουρα κάποιος, κάποια στιγμή θα σου έχει...

keywords: delivery αθηνα κεντρο, που να φαω κεντρο, που να παραγγειλω κεντρο αθηνα, καλυτερα delivery αθηνα κεντρο, sushi αθηνα, γλυκα αθηνα, παγωτο αθηνα, burgers αθηνα, ασιατικο αθηνα, cocktails αθηνα, καφες αθηνα, specialty coffee αθηνα, σουβλακια αθηνα,