Ένας απαράβατος κανόνας στη ζαχαροπλαστική είναι ότι το γλυκό, τρώγεται πρώτα με τα μάτια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα posts που έχουν πλημμυρίσει το instagram με φωτογραφίες από πληθωρικά γλυκά βγαλμένα στο Sweet Spoon, του χαρισματικού chef patissier Δημήτρη Δράκου.
Το project – που με το που άνοιξε έγινε instant hit – ξετυλίγει τις γλυκές του προτάσεις στον πιο busy δρόμο της Αργυρούπολης, τη Μαρίνου Γερουλάνου, σ’ένα minimal σκηνικό στο οποίο επικρατεί το λευκό και τα παλ χρώματα, με βιτρίνες που προκαλούν οργασμούς κι ένα team που σε κάνει μεμιάς να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου.
Η feel good αύρα του είναι όμως μόνο η αρχή: εδώ η ζαχαροπλαστική του σήμερα αποτυπώνεται με νέες τεχνικές, ποιοτικές πρώτες ύλες και άκρατη φαντασία σε υπέροχες δημιουργίες, που θα ζήλευαν τα πιο ξακουστά ζαχαροπλαστεία της παγκόσμιας σκηνής.
Ένα λαμπρό παράδειγμα είναι τα cakes του, την πεμπτουσία των οποίων ο Δημήτρης έχει πλήρως αποκωδικοποιήσει. Το Red Velvet, το σοκολασμένο Devil’s, το ανυπέρβλητο Carrot Cake και το ακαταμάχητο Black Forest, θα λυτρώσουν με τον πιο απολαυστικό τρόπο και την πιο έντονη υπογλυκαιμία σου. Σε όλα τα γλυκά μπορείς να προσθέσεις μπάλα παγωτό δίπλα που πραγματικά θα απογειώσει εικόνα και γεύση, καθώς θα σου έρθει με ένα ανάποδο χωνακι συνδυασμένο με λαχταριστές ρευστες πραλινες και toppings.
Τop sellers είναι τα μοναδικά cheesecakes, τα οποία θα βρεις (αν προλάβεις καθώς γίνονται καθημερινά ανάρπαστα) σε πλήθος λαχταριστών γεύσεων, όπως Twix, Lila Pause, Bueno, Peanut Butter & Caramel, Ferrero, Nutella Oreo και άλλους συνδυασμούς που πλαισιώνουν τέλεια τη βάση από χειροποίητο μπισκότο. Αγαπημένη καθημερινή συνήθεια για να συνοδεύσεις τον καφέ σου, θα γίνουν σίγουρα τα μυρωδάτα και φρεσκοφουρνισμένα cinammon rolls, με γέμιση καστανής ζάχαρης, κανέλα και επικάλυψη γλυκιάς τυροκρέμας.
Η γλυκιά μαγεία δεν τελειώνει εδώ. Στα ατομικά γυάλινα, eco friendly βαζάκια του θα βρεις όλους αυτούς τους – συνήθεις και μη – πειρασμούς που κυριαρχούν στα ζαχαρένια όνειρά μας: Millefeuille με βανίλια Μαγαδασκάρης ή σοκολάτα, προφιτερόλ με salted caramel ή bitter σοκολάτα, Snickers, Tιραμισού, Bounty με λευκή σοκολάτα και καρύδα αλλά και την πιο τέλεια τάρτα λεμονιού, φτιαγμένη με φρέσκο χυμό, καμένη μαρέγκα και βάση από μπισκότο.
Αν αγαπάς τις προκλήσεις, τo xl ice cream cookie sandwich και το κρουασαν βουτυρου γεμιστό με παγωτό, σε προκαλούν να τα “χτίσεις” όσο αντέχεις, προσθέτοντας το παγωτό και τα toppings της αρεσκείας σου και να τα απολαύσεις στο έπακρον!
Για να εντυπωσιάσεις σε κάθε περίσταση, μπορείς να δημιουργήσεις την τούρτα της αρεσκείας σου, κατόπιν συνεννοήσεως με το κατάστημα, ενώ όλα τα καλούδια του «γλυκού κουταλιού» μπορείς να τα απολαύσεις και στον χώρο σου, μέσω των δημοφιλών delivery apps.
Sweet Spoon by Dimitris Drakos
Μαρίνου Γερουλάνου 59, Αργυρούπολη, τηλ. 2109948303
Facebook | Instagram