spot_img

The Ice Cream Shop: Υπέροχο παγωτό που κανακεύει τις αισθήσεις στην καρδιά της Αθήνας

Το μέλλον του παγωτού βρίσκεται εκεί που βρισκόταν και στο παρελθόν του: στο δρόμο, σε πολύκοσμους δρόμους και πλατείες, ανάμεσα στο γεύμα και το δείπνο, για πρωινό, βραδινό ή δεκατιανό. Το The Ice Cream Shop δεν θα σε βάλει σε κυνήγι διευθύνσεων – αφού βρίσκεται στην πιο δημοφιλή πλατεία της Αθήνας, στο Μοναστηράκι – θα σε βάλει όμως σε διλλήματα, αφού κάθε γεύση του είναι κυριολεκτικά η μία καλύτερη από την άλλη. 

Κοντεύει μια δεκαετία από το 2013 που ξεκίνησε την πλεύση του σε μια άρρηκτη συνεργασία με το τεχνικό τμήμα της Frulatti, κι ενώ πολλά έχουν αλλάξει από τότε στον κόσμο, αυτό που παραμένει σταθερό είναι μια αδιαπραγμάτευτη κορυφαία ποιότητα, το παγωτό φτιαγμένο με αγνά υλικά χωρίς πρόσθετα, χρώματα κι αρώματα, με 100% φρούτα, όπως το απολάμβαναν τις εκκεντρικές μέρες της γαλλικής γεύσης και του Μπριγιά Σαβαρέν στα Γαλλικά ανάκτορα.

Παγωτό με πολυβραβευμένες πρώτες ύλες, ελληνικό γάλα, στο οποίο ο ουρανίσκος αντιλαμβάνεται την  ποιότητα ακόμα και στην πιο απλή γεύση όπως αυτή της βανίλιας (η οποία εδώ φτιάχνεται με την γευστικότερη ποικιλία από την Ταϊτή).

Στα ψυγεία του θα ανακαλύψεις προτάσεις τόσο διαφορετικές από κάθε άλλο παγωτό, η κρέμα πανακότα με σπιτικά μπισκότα έχει το δικό της ειδικό βάρος, μια πλούσια υφή που διασχίζει αφήνοντας απολαυστικές διαδρομές στο στόμα, ένα υπέροχο αράπικο φυστίκι με αλατισμένη καραμέλα, cremino εμπνευσμένο από το παραδοσιακό ιταλικό σοκολατάκι, με στρώσεις πραλίνας φουντουκιού ανάμεσα σε παγωτό φουντούκι, δροσερά σορμπέ σα να τρως το φρούτο παγωμένο, passion fruit και mango ή λάϊμ με βασιλικό. 

Ένα άλλο κεφάλαιο που καθιστά το The Ice Cream Shop απαραίτητη στάση σε κάθε λιχούδη και γλυκατζή φίλο, είναι οι βάφλες. Φτιάχνονται καθημερινά – χωρίς εξαιρέσεις – με ολόφρεσκα υλικά και παραδοσιακά ελληνικά μυρωδικά, μακριά από το κλισέ του έτοιμου μίγματος, συνδυάζονται και γαρνίρονται με ό,τι θες και είναι αέρινες σαν σύννεφο και ζεστές σαν αγκαλιά.

Ειδική μνεία αξίζει στην βάφλα Λιέγης, μια αυθεντική Βελγική βάφλα με ολόκληρα κομμάτια ζάχαρης που καραμελώνουν στο ψήσιμο – είναι τόσο νόστιμη που τρώγεται και σκέτη!

Σε όλα τα παραπάνω, πρόσθεσε μια λαχταριστή γκάμα σε γλυκά κουταλιού και καλοφτιαγμένο specialty espresso κι έχεις μια ολοκληρωτική – αλλά την πιο γλυκιά – «καταστροφή». Παρφέ δηλαδή, που σημαίνει τέλειο! 

The Ice Cream Shop
Πλ. Μοναστηρακίου 7, Αθήνα, τηλ. 2103213153
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Βριλήσσια – Μελίσσια: Ανερχόμενα και συναρπαστικά

Αν η Πεντέλη είχε θάλασσα, τότε το παραλιακό της μέτωπο θα ήταν τα Βριλήσσια και τα Μελίσσια. Οι δυο...

Η βόρεια πλευρά της Αθήνας: Έξοδοι στη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο και την Δροσιά

Το κέντρο το αγαπάμε. Έχει παλμό, έχει ενέργεια, δημιουργεί τάσεις, είναι inclusive κι έχει κάτι για τον καθένα ξεχωριστά....

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot