spot_img

Le Greche: Το ελληνικό gelato που ζηλεύουν οι Ιταλοί gelatieri

Για να βιώσεις το αυθεντικό gelato όπως το προόριζαν οι θεοί του παγωτού για τον άνθρωπο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Le Greche

Το αληθινό παγωτό είναι πραγματική επιστήμη, μια εξίσωση με πολλούς παράγοντες, για αυτό και η επαγγελματική ορολογία που χρησιμοποιούν όσοι γνωρίζουν την τέχνη του δεν είναι «φτιάχνω παγωτό» αλλά «εξισορροπώ». To Le Greche δημιούργησε την απόλυτη εμπειρία, ισορροπώντας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, καινοτομώντας διαρκώς γευστικά και διατροφικά περιορίζοντας τη ζάχαρη και τα λιπαρά, προτείνοντας vegan και ελαφριές εκδοχές, φροντίζοντας να μας σερβίρει ένα παγωτό τόσο άρτιο, που είναι πλέον κλασικό.

Η Εύη Παπαδοπούλου διδάχτηκε το αυθεντικό artigianale παγωτό δίπλα στους σημαντικότερους Ιταλούς gelatieri. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, στις αποσκευές τις κράταγε το όνειρο αλλά και μια τεχνογνωσία αμύθητη, την οποία έσπευσε το 2014 να εξαργυρώσει με το πρώτο της κατάστημα στη Μητροπόλεως, οι προτάσεις του οποίου κυκλοφόρησαν στην πόλη σαν έκτακτο δελτίο. Έκτοτε, μαζί με τον Φώτη Αληφραγκή, γλυκαίνουν με στυλ, ουσία και πρωτοτυπία κάθε στιγμή της ημέρας μας. 

Η γνωριμία μας μαζί τους έγινε με αδιάντροπα «μακροβούτια» σε gelato sandwiches, cannoli και υπέροχα ρολά παγωτού, μαζί με αμέτρητα κυπελάκια και χωνάκια μασκαρπόνε-σύκου και Fior di Mandorla με σισιλιάνικο αμύγδαλο, αλλάζοντας εντελώς το γευστικό τοπίο της πόλης. Τα παγωτά στα Le Greche δεν θα τα δεις ποτέ εκτεθειμένα, αφού προστατεύονται σαν πολύτιμα κοσμήματα από διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και ατμοσφαιρική ρύπανση, μέσα σε μεταλλικά pozzetti, για επική γεύση, υπέροχη υφή και σταθερή δροσιά.

Το παλμαρέ των Le Greche δεν έχει όμοιό του πουθενά αλλού: Λεμόνι-μέντα, καθηλωτικό τιραμισού, πλούσια τζιαντούγια, σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα, κρέμα ανθότυρο με περγαμόντο και Aperol, ανυπέρβλητη πάβλοβα με κόκκινα φρούτα, σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα – τα οποία μπορείς να απολαύσεις και με τον σισιλιάνικο τρόπο σερβιρίσματος, σε αέρινο brioche ψωμάκι, όπως αυτό αποθεώνεται στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία της Σικελίας.

Στις βιτρίνες τους θα βρεις όμως κι όλα αυτά τα παγωμένα γλυκά που η Αθήνα «διψούσε» να δοκιμάσει κι έχει πλέον λατρέψει: ρολά γεμισμένα με gelato, τούρτες semifreddo, cannoli και ιταλικά χειροποίητα μπισκοτάκια cantucci, έχουν αλλάξει εντελώς το γευστικό τοπίο της πόλης, με μια χαλαρή ανάσα και χωρίς καμιά προσποίηση. Στα νέα additions θα ανακαλύψεις νέα addictions όπως τάρτες ξηρών καρπών και φρούτων, που ακολουθούν την αισθητική τους, και παίρνουν έμπνευση από αγαπημένες πόλεις της Ιταλίας – τάρτες d’asporto τις ονομάζουν οι Ιταλοί – όπως Tarta Bologna, Tarta Venezia και Tarta Taormina.

Με παγωτά που ξεφεύγουν από τα στερεότυπα, όπως τα έχουμε καταγράψει στο συνειδητό και στο ασυνείδητό μας, τα Le Greche σε ταξιδεύουν στα πλακόστρωτα καντούνια της Ιταλίας, με μια μπουκιά ή μια γουλιά του «ρωμαλαίου» σε άρωμα καφέ Kenon από τη Νάπολη, που επίσης προσφέρεται εδώ. Γιατί το αυθεντικό δεν αντιγράφεται – κλισέ, αλλά μια αναντίρρητη αλήθεια. 

Le Greche 
Αγία Παρασκευή: Λεωφ. Μεσογείων 456, τηλ. 2100101617 
Αθήνα: Μητροπόλεως 16, τηλ. 2167006458 
Νέο Ψυχικό: Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, τηλ. 2130416299 
legreche.com | Facebook Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot