spot_img

Το Σουσαμάκι Κουλουροποιείον μας ξανασυστήνει το κουλούρι Θεσσαλονίκης, στην πιο τέλεια εκδοχή του

Κουλούρι Θεσσαλονίκης. Ένας μικρός θησαυρός της εγχώριας γαστριμαργικής παράδοσης, που όλοι εντάσσουμε στη διατροφή μας, κάποια στιγμή της ημέρας από μικρή ηλικία. Αφράτο ή τραγανό, σκέτο ή γεμιστό, αλμυρό ή γλυκό, είναι το πιο χαρακτηριστικό, ελληνικό σνακ, απόλυτα εύγεστο μέσα από την απλότητα του, με τέτοια υψηλή θρεπτική αξία που συστήνεται από τους διατροφολόγους ως το ιδανικό πρωινό.

Στην Αθήνα, το κουλούρι Θεσσαλονίκης, θα το βρεις πραγματικά παντού! Από φούρνους, super markets, μέχρι και τους χαρακτηριστικούς μικροπωλητές στο δρόμο. Αν θες να το δοκιμάσεις σε όλο του το γευστικό μεγαλείο, υπάρχει ένα κατάστημα αφιερωμένο εξολοκλήρου στην παραγωγή και διάθεση αυτής της υπέροχης νοστιμιάς. Το Σουσαμάκι Κουλουροποιείον, τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του και με τις νόστιμες δημιουργίες του, καμωμένες από ζυμάρι και σουσάμι, τιμά την παράδοση, παντρεύοντας τη με νέες τάσεις και γευστικούς συνδυασμούς.

Το Σουσαμάκι Κουλουροποιείον, θα το βρεις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 223, όπου λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 6.00 και ως τις 14.00. Καθημερινά παρασκευάζονται ακατάπαυστα στο εργαστήριο του ολόφρεσκα, ζεστά κουλούρια με βάση τις καλύτερες πρώτες ύλες από έλληνες μικροπαραγωγούς, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο την παράδοση, αλλά και την εντοπιότητα. Έτσι έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις, μυρωδάτο κουλούρι του μισάωρου, σκέτο ή γεμιστό με διάφορους συνδυασμούς υλικών, ανάλογα με την όρεξη ή την διατροφή που ακολουθείς.

Εδώ το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης βιώνει μια από τις ιδανικότερες εκδοχές του, τραγανό από έξω, αλλά με πλούσια και αφράτη ψίχα από μέσα, να αναδεικνύει όλες τις υφές τους ζυμαριού, ενώ τα κρύα sandwiches με βάση το κουλούρι, σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή, που προσομοιάζει στο bagel, αποτελούν ιδιαίτερες προτάσεις που θα σε χορτάσουν με τις πολύ ισορροπημένες και υπέροχα συνδυασμένες γεύσεις τους. 

Πολύ δυνατά και τα στριφογεμιστά τυροκούλουρα, τόσο καλοψημένα, που σου επιτρέπουν να γεύεσαι την υγρασία και τη νοστιμάδα του τυριού, είναι το καλύτερο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Αν πάλι η όρεξή σου ζητάει κάτι γλυκό, κουλούρι γεμιστό με λαχταριστή πραλίνα ή με μήλο και κανέλα, αποτελούν προτάσεις που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου!

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι γρήγοροι και χρειάζεται ένα καλό και γρήγορο πρωινό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, ο καφές σου, μαζί με το κουλούρι Θεσσαλονίκης που σε κερνάνε στο Σουσαμάκι κατά την παραγγελία σου, είναι το καταλληλότερο, πρωινό, για να πάρεις το απαραίτητο boost και να ξεκινήσεις χορτάτος τις δραστηριότητές σου.

Το Σουσαμάκι Κουλουροποιείον, είναι ένα σημείο της πόλης που χαίρεσαι να επισκέπτεσαι, όχι μόνο για τα φανταστικά προϊόντα του, αλλά επίσης γατί είναι ένας όμορφος χώρος που εκπέμπει τη θετική ενέργεια των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα του. Μια ομάδα χαμογελαστή, δεμένη και ισότιμη, άλλωστε αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για μια επιχείρηση, καθώς είναι καθρέφτης της κι εδώ αντιλαμβάνεσαι άμεσα το καλό κλίμα, αφού πάντα σε υποδέχονται και σε εξυπηρετούν με μια πηγαία ευγένεια και θετική προσέγγιση που σου μεταδίδει χαρά πριν καν γευτείς τις εξαιρετικές δημιουργίες.

Το νοστιμότερο κουλούρι Θεσσαλονίκης που έχεις γευτεί ποτέ, σε περιμένει στο Σουσαμάκι Κουλουροποιείον, τέλειο σε κάθε εκδοχή που θα βρεις, γλυκιά ή αλμυρή, μπορείς να το απολαύσεις σε μια σύντομη στάση on the spot, take away, ή μέσω των πιο γνωστών delivery apps, στον χώρο σου, μαζί με τέλειο καφέ 100% Arabica. Η απόλαυση σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένη! 

Σουσαμάκι Κουλουροποιείον
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 223, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106454262
www.sousamaki.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό

Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της...

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι: Που να κάνεις γυμναστική-pilates-yoga φέτος στην Αθήνα

Την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει πολλές μελέτες, οι οποίες καταδεικνύουν πως η γυμναστική ωφελεί το νου και τις σχέσεις,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot