spot_img
More

    Χειροποίητο παγωτό στην Αθήνα: 10 διευθύνσεις που πρέπει να επισκεφθείς

    Δροσερό, γλυκό, αναζωογονητικό, το παγωτό το αγαπάμε, ίσως επειδή τίποτα δεν αιχμαλωτίζει την αυθεντική χαρά και την αθωότητα όσο ένα χωνάκι που στάζει στο χέρι σου. Οι σύγχρονοι Αθηναϊκοί πρεσβευτές του, επιλέγουν τις πρώτες ύλες τους σχολαστικά, προμηθεύονται το γάλα τους από φάρμες, χρησιμοποιούν βιολογικά φρούτα, επώνυμες σοκολάτες και προσφέρουν την πιο απερίγραπτη έκσταση σε κάθε γλείψιμο. Keep reading! 

    01 / Django Athens

    Είναι πολύ ευχάριστο να διαπιστώνεις ότι πλέον βαδίζουμε σε μια εποχή, όπου κατανοούμε βαθιά πώς οι διατροφικές μας επιλογές, έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στο σώμα μας, αλλά και σε ολόκληρο το οικοσύστημα. Ακόμα πιο ευχάριστο όμως είναι πως η καταναλωτική μας τάση πλέον έχει ίσως μια χροιά ενσυναίσθησης προς το περιβάλλον αλλά και μια ροπή προς τη φυσική τροφή, χωρίς συντηρητικά και επεξεργασίες που επιβαρύνουν τον οργανισμό και το περιβάλλον. Το Django ταξίδεψε από την Ερμούπολη της Σύρου (όπου δραστηριοποιείται από το 2005) στην Αθήνα το 2021, φέροντας μαζί του όχι μόνο καταπληκτικό σε γεύση παγωτό, αλλά και μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, πάνω στον τρόπο προσέγγισης της παραγωγής και διάθεσης προς κατανάλωση. Όπως λέει ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης των Django, Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, οι ακρογωνιαίοι λίθοι και βασικά στοιχεία για ένα καλό παγωτό είναι η τέχνη και η επιστήμη. Το παγωτό, όπως και κάθε άλλο γλύκισμα, απαιτεί σε όλα του τα στάδια (επιλογή πρώτης ύλης, μαγείρεμα, κρύωμα και ωρίμανση) απόλυτη προσήλωση στη διαδικασία, καθώς αν κάποιο από αυτά δεν πετύχει, το προϊόν πρέπει να πεταχτεί. Από την άλλη, η τέχνη είναι αυτή που δίνει τον χαρακτήρα στον παράγοντα γεύση. Όμως αν η γευστική πληροφορία είναι πολλή, έχουμε ένα τελικό αποτέλεσμα που μπερδεύει. Το Django έχει καταφέρει με απόλυτη επιτυχία, να ισορροπήσει τις γεύσεις του ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη, προσφέροντας παγωτό ημέρας, βελούδινο και χαρακτηριστικά γευστικό. Περισσότερα εδώ

    Καλύτερα παγωτά Αθήνα

    02 / Le Greche

    Το αληθινό παγωτό είναι πραγματική επιστήμη, μια εξίσωση με πολλούς παράγοντες, για αυτό και η επαγγελματική ορολογία που χρησιμοποιούν όσοι γνωρίζουν την τέχνη του δεν είναι «φτιάχνω παγωτό» αλλά «εξισορροπώ». To Le Greche δημιούργησε την απόλυτη εμπειρία, ισορροπώντας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, καινοτομώντας διαρκώς γευστικά και διατροφικά περιορίζοντας τη ζάχαρη και τα λιπαρά, προτείνοντας vegan και ελαφριές εκδοχές, φροντίζοντας να μας σερβίρει ένα παγωτό τόσο άρτιο, που είναι πλέον κλασικό. Η Εύη Παπαδοπούλου διδάχτηκε το αυθεντικό artigianale παγωτό δίπλα στους σημαντικότερους Ιταλούς gelatieri. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, στις αποσκευές τις κράταγε το όνειρο αλλά και μια τεχνογνωσία αμύθητη, την οποία έσπευσε το 2014 να εξαργυρώσει με το πρώτο της κατάστημα στη Μητροπόλεως, οι προτάσεις του οποίου κυκλοφόρησαν στην πόλη σαν έκτακτο δελτίο. Έκτοτε, μαζί με τον Φώτη Αληφραγκή, γλυκαίνουν με στυλ, ουσία και πρωτοτυπία κάθε στιγμή της ημέρας μας. Η γνωριμία μας μαζί τους έγινε με αδιάντροπα «μακροβούτια» σε gelato sandwiches, cannoli και υπέροχα ρολά παγωτού, μαζί με αμέτρητα κυπελάκια και χωνάκια μασκαρπόνε-σύκου και Fior di Mandorla με σισιλιάνικο αμύγδαλο, αλλάζοντας εντελώς το γευστικό τοπίο της πόλης. Τα παγωτά στα Le Greche δεν θα τα δεις ποτέ εκτεθειμένα, αφού προστατεύονται σαν πολύτιμα κοσμήματα από διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και ατμοσφαιρική ρύπανση, μέσα σε μεταλλικά pozzetti, για επική γεύση, υπέροχη υφή και σταθερή δροσιά. Το παλμαρέ των Le Greche δεν έχει όμοιό του πουθενά αλλού: Λεμόνι-μέντα, καθηλωτικό τιραμισού, πλούσια τζιαντούγια, σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα, κρέμα ανθότυρο με περγαμόντο και Aperol, ανυπέρβλητη πάβλοβα με κόκκινα φρούτα, σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα – τα οποία μπορείς να απολαύσεις και με τον σισιλιάνικο τρόπο σερβιρίσματος, σε αέρινο brioche ψωμάκι, όπως αυτό αποθεώνεται στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία της Σικελίας. Περισσότερα εδώ

    Καλύτερα παγωτά Αθήνα

    03 / Solo Gelato

    Σαν το αυθεντικά ιταλικό παγωτό του Solo Gelato, δεν έχει πουθενά. Μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο κεφάλαιο παγωτό, ξεκινώντας τη δραστηριότητα του από τη δεκαετία του ’30 αρχικά ως γαλακτοζαχαροπωλείο στο τότε εξοχικό Χαλάνδρι μιας άλλης εποχής, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση της προσήλωσής της στο αγαπημένο μας γλυκό. Τα χρόνια πέρασαν, οι συνθήκες άλλαξαν κι ο χρόνος βρήκε το Solo Gelato να έχει γίνει συνώνυμο του artigianale παγωτού – αυτού δηλαδή που παρασκευάζεται από φρέσκα υλικά, χωρίς περιττές προσμίξεις και την αδιαπραγμάτευτη αποφυγή συντηρητικών ή ενισχυτικών γεύσης. Με σεβασμό στην εποχικότητα των πρώτων υλών και με μια χαρακτηριστική δεξιοτεχνία στην αρμονία των γεύσεων που αναδεικνύουν το μεγαλείο της πρώτης ύλης, θα ανακαλύψεις τις πιο αποκαλυπτικές γεύσεις που θα σε κάνουν να νιώσεις αυτή την παιδική λαχτάρα να τις δοκιμάσεις αν είναι δυνατόν όλες! Σε έναν πολύ μοντέρνο χώρο, χάρμα οφθαλμών, που σε πηγαίνει με τον τρόπο του ένα ταξιδάκι στην Ιταλία, γεύσεις διαλεχτές και μεστές σε φλερτάρουν πλούσια τοποθετημένες στη βιτρίνα. Βελούδινο και μεστό στη γεύση φιστίκι Σικελίας, διαχρονικό καϊμάκι να μοσχοβολάει παράδοση, γαλλική σοκολάτα με ονομασία προέλευσης, φουντούκι από το Piemonte, φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, Mediterraneo με αμύγδαλο, φιστίκι και ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, αλατισμένη καραμέλα γάλακτος που ξυπνά μνήμες παλιού γαλακτοπωλείου, Cremino με λευκή gianduja και πολλές ακόμη γευστικές εκπλήξεις, συνθέτουν την πιο συγκλονιστική παλέτα προτάσεων στις οποίες δε μπορεί να αντισταθεί κανείς! Περισσότερα εδώ

    Καλύτερα παγωτά Αθήνα

    04 / Zuccherino

    Στη ζωή, κάποια ονόματα αποτυπώνονται στη συνείδησή σου με αισθήματα και καταστάσεις που κουβαλάνε χαμόγελα και τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Τα ζαχαροπλαστεία Zuccherino, στα 35 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας τους, μας ταξιδεύουν στον μαγικό, γλυκό τους κόσμο, εκεί που κάθε ιδιαίτερη αλλά και απλή καθημερινή στιγμή ντύνεται με γλυκές δημιουργίες, που χαίρεσαι να απολαμβάνεις. Τα Zuccherino έχουν συνδέσει άρρηκτα τη ζαχαροπλαστική ιστορία τους με την ποιότητα: κορυφαίες πρώτες ύλες, πολυετής εμπειρία και αναπόσπαστη αφοσίωση στο αντικείμενο αποτελούν τα βασικά σημεία μιας φιλοσοφίας που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, προσφέροντας φρεσκότατα προϊόντα που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και τις νέες τάσεις. Ολόφρεσκα γλυκά ημέρας, όπως cheesecake, προφιτερόλ, millefeuille, banoffee, τάρτες, υπέροχες μους, αλλά και ο πατροπαράδοτος μπακλαβάς, το κανταΐφι, η σοκολατόπιτα κι η πορτοκαλόπιτα, γοητεύουν με την εμφάνιση και το άρωμα τους. Μετά είναι το παγωτό, που στα Zuccherino αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη σπεσιαλιτέ, αυθεντικό gelato εξαιρετικό σε ποιότητα και σε γεύσεις μοναδικές, που φτιάχνεται στο εργαστήριο κάθε καταστήματος, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και περιττές θερμίδες. Κάθε γεύση έχει τη νοστιμάδα που προσφέρει το ελληνικό φρέσκο γάλα, τα φρέσκα φρούτα, οι ξηροί καρποί κι οι γνήσιες σοκολάτες και βανίλιες, σε ένα δημιουργικό mix and match υλικών, που απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις. Περισσότερα εδώ

    Καλύτερα παγωτά Αθήνα

    05 / Iceroll

    Πάντα βοηθάνε τα στερεότυπα. Λογικά και παράλογα. Ακόμα και στη χώρα τη δικιά μας, της κάποιας υπερβολής. Ένα από αυτά τα στερεότυπα αφορούν το φρέσκο παγωτό: το πως φτιάχνεται, από τι φτιάχνεται, πόσο μπορεί να «σταθεί» σε ένα ψυγείο. Οι απόψεις διίστανται ανάλογα ποιον gelatieri θα ρωτήσεις, από την άλλη υπάρχει και το Iceroll που δημιουργείται μπροστά στα μάτια σου, την στιγμή που θα το παραγγείλεις, με τα πιο αγνά υλικά και τους πιο ενδιαφέροντες και εμπνευσμένους συνδυασμούς. Ναι, σωστή διαπίστωση, πιο φρέσκο δε γίνεται! Το Iceroll ξεκίνησε την πλεύση του το φθινόπωρο του 2017 επαναπροσδιορίζοντας την έννοια «παγωτό» με μια πρωτοποριακή  – και άκρως ινσταγκραμική – διαδικασία δημιουργίας, σε παγωμένες επιφάνειες, η οποία 5 χρόνια μετά μοιάζει να έχει γίνει συνώνυμη με την πιο γλυκιά απόλαυση. Εκεί περιχύνεται το το φρέσκο γάλα ημέρας, φρέσκα φρούτα εποχής, λαχταριστές πραλίνες, επώνυμες σοκολάτες και κάθε άλλο extra, για τα πιο αέρινα και pop παγωτά της πόλης. Η δημιουργικότητα για την ομάδα του Iceroll δεν τελειώνει ποτέ. Νέες συνταγές και νέες προτάσεις μονίμως κάνουν την ηχηρή τους εμφάνιση στα social media και στους ουρανίσκους μας, με τα latest additions να μην αποτελούν εξαίρεση: Για παράδειγμα η «Lila Pause», όλη η μνήμη της παιδικότητας σε μια κουταλιά, με βάση από γάλα και βανίλια που αναμειγνύονται μαγικά με μια ακαταμάχητη πάστα από φρέσκια φράουλα, τραγανούς κόκκους ρυζιού και επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Περισσότερα εδώ

    Καλύτερα παγωτά Αθήνα

    06 / Spoild

    Στην Αθήνα των χιλίων προσώπων, που σε λίγα μόλις τετράγωνα μπορείς να ταξιδέψεις στις κουζίνες του κόσμου, να δοκιμάσεις κλασικές και μεταμοντέρνες γεύσεις, να ανακαλύψεις projects με νου και φαντασία ή να πειραματιστείς με νέες προτάσεις, από τον Ιούνιο του 2020 μια ακόμη αφορμή έχει ξεπηδήσει, εκπέμποντας πρωτοτυπία, φρεσκάδα και feel good vibes. Ζωηρό, ζωντανό, κομψό και στιλάτο, το Spoild δεν είναι άλλο ένα παγωτατζίδικο, είναι ένας σεισμός απόλαυσης με επίκεντρο μια νέα μέθοδο επεξεργασίας του παγωτού με «κομπρεσέρ», όπου όλα τα υλικά του στροβιλίζονται μπροστά σου, ένα μέρος που θα βιώσεις τα αφράτα American cookies σε παραλλαγές που μόνο σε ταξίδι στις μεγαλουπόλεις του εξωτερικού θα μπορούσες να έχεις ξετρυπώσει. Η τέλεια αυτή «καταστροφή», βρίσκεται στη Βουλής 5, κι αν η pop bubblegum 80΄s αισθητική του δεν σε μαγνητίσει μεμιάς, η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα μπισκότα θα σε μαγέψει πριν καν η υπογλυκαιμία προλάβει να χτυπήσει καμπανάκι. Το πρωτοποριακό αυτό cream bar έχει αποκωδικοποιήσει κάθε έκφανση δημιουργίας ενός υπέροχου παγωτού: ποιοτικές πρώτες ύλες, ανυπέρβλητες συνταγές και πρωτότυπες γεύσεις κάνουν πρωταγωνιστή εσένα, που μπορείς να μιξάρεις και γιατί όχι, να δημιουργήσεις κι εσύ μια δική σου: Ένα πλήθος από διαφορετικά mix-ins και toppings θα σε εμπνεύσουν να φτιάξεις το προσωπικό σου, build-your-own αριστούργημα, ακριβώς όπως το ονειρευόσουν πάντα, με τα δικά σου αγαπημένα υλικά. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Spoild έχει φροντίσει ώστε να βρεις υπέροχες προτάσεις όπως η Pavlova, το Banoffee, το γαλακτομπούρεκο – όλα τόσο διαφορετικά από κάθε άλλο παγωτό, με μια πλούσια υφή που διασχίζει αφήνοντας δροσερές διαδρομές στον ουρανίσκο, μια εθιστική, βελούδινη κρέμα με γευστικές εκπλήξεις. Περισσότερα εδώ

    Καλύτερα παγωτά Αθήνα

    07 / The Ice Cream Shop

    Το μέλλον του παγωτού βρίσκεται εκεί που βρισκόταν και στο παρελθόν του: στο δρόμο, σε πολύκοσμους δρόμους και πλατείες, ανάμεσα στο γεύμα και το δείπνο, για πρωινό, βραδινό ή δεκατιανό. Το The Ice Cream Shop δεν θα σε βάλει σε κυνήγι διευθύνσεων – αφού βρίσκεται στην πιο δημοφιλή πλατεία της Αθήνας, στο Μοναστηράκι – θα σε βάλει όμως σε διλλήματα, αφού κάθε γεύση του είναι κυριολεκτικά η μία καλύτερη από την άλλη. Κοντεύει μια δεκαετία από το 2013 που ξεκίνησε την πλεύση του σε μια άρρηκτη συνεργασία με το τεχνικό τμήμα της Frulatti, κι ενώ πολλά έχουν αλλάξει από τότε στον κόσμο, αυτό που παραμένει σταθερό είναι μια αδιαπραγμάτευτη κορυφαία ποιότητα, το παγωτό φτιαγμένο με αγνά υλικά χωρίς πρόσθετα, χρώματα κι αρώματα, με 100% φρούτα, όπως το απολάμβαναν τις εκκεντρικές μέρες της γαλλικής γεύσης και του Μπριγιά Σαβαρέν στα Γαλλικά ανάκτορα. Παγωτό με πολυβραβευμένες πρώτες ύλες, ελληνικό γάλα, στο οποίο ο ουρανίσκος αντιλαμβάνεται την  ποιότητα ακόμα και στην πιο απλή γεύση όπως αυτή της βανίλιας (η οποία εδώ φτιάχνεται με την γευστικότερη ποικιλία από την Ταϊτή). Στα ψυγεία του θα ανακαλύψεις προτάσεις τόσο διαφορετικές από κάθε άλλο παγωτό, η κρέμα πανακότα με σπιτικά μπισκότα έχει το δικό της ειδικό βάρος, μια πλούσια υφή που διασχίζει αφήνοντας απολαυστικές διαδρομές στο στόμα, ένα υπέροχο αράπικο φυστίκι με αλατισμένη καραμέλα, cremino εμπνευσμένο από το παραδοσιακό ιταλικό σοκολατάκι, με στρώσεις πραλίνας φουντουκιού ανάμεσα σε παγωτό φουντούκι, δροσερά σορμπέ σα να τρως το φρούτο παγωμένο, passion fruit και mango ή λάϊμ με βασιλικό. Περισσότερα εδώ

    Καλύτερα παγωτά Αθήνα

    08 / Patisserie To Kati Allo

    Στο Παλαιό Φάληρο, μια γειτονιά που προσφέρεται για όμορφες βόλτες, ο προορισμός για αυθεντικό, χειροποίητο παγωτό έχει μόνο ένα όνομα, Το Kati Allo. Οικογενειακή επιχείρηση, έχει επενδύσει, την εμπειρία και την αφοσίωσή της στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής, αποκτώντας ένα φανατικό κοινό που λατρεύει τα άκρως καλαίσθητα και γευστικά γλυκά, αλλά και τα ανυπέρβλητα παγωτά που με μεγάλη μαεστρία παρασκευάζονται καθημερινά στο ιδιόκτητο εργαστήριο και κοσμούν σαν μικρά έργα τέχνης, ολόφρεσκα, τα ψυγεία και τις βιτρίνες. Μοντέρνος χώρος, όπου η κομψότητα και το σύγχρονο design συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα αισθητικό αποτέλεσμα χάρμα οφθαλμών, προσφέρει τα πιο ποιοτικά και νόστιμα γλυκίσματα, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, ακολουθώντας κατά πόδας τις τάσεις της ζαχαροπλαστικής, της τεχνογνωσίας αλλά και της τεχνολογίας που εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες παραγωγής! Το χειροποίητο παγωτό, έχει το δικό του μερίδιο στην επιτυχία της Patisserie το Kati Allo, ξεχωρίζει γιατί είναι πάντα φρέσκο, από 100% φρέσκο γάλα, αλλά και υλικά που εξασφαλίζουν την ανώτερη ποιότητά του, την βελούδινή υφή του και την τόσο ξεχωριστή γεύση του. Μια φανταστικά γευστική πορεία διαγράφεται, ξεκινώντας από την παραγωγή στο εργαστήριο με τα πιο σύγχρονα μέσα μεθόδους, με εξαιρετικές γεύσεις να «γεννιούνται» και κατευθείαν να τοποθετούνται στη βιτρίνα ψυγείο, όπου ως το τέλος της ημέρας γίνονται ανάρπαστες αφού δύσκολα μπορείς να τους αντισταθείς. Περισσότερα εδώ

    Καλύτερα παγωτά Αθήνα

    09 / Μια Γλυκιά Ιστορία

    Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη με ιστορίες. Ιστορίες με μικρή ή μεγάλη βαρύτητα, με θετικό ή αρνητικό πρόσημο, άλλες φορές πικρές μα άλλες φορές γλυκές. Και αυτές τις μικρές αλλά γλυκές στιγμές, τις γλυκές ιστορίες της ζωής μας, είναι που αναζητάμε, για να βιώσουμε ξανά και ξανά αυτά τα υπέροχα αισθήματα που ξυπνάνε μέσα μας, της χαράς και της ανεμελιάς. Και τι πιο άμεσα συνδεδεμένο με αυτά τα δυο, αν όχι ένα λαχταριστά δροσερό παγωτό ή κάποιο εντυπωσιακό και συνάμα γευστικό γλυκό, που απελευθερώνουν άμεσα ενδορφίνες, οδηγώντας μας σε μερικές στιγμές απόλυτης ευφορίας; Στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Ναυσικάς 66 στην πλατεία Ντάβαρη, εδώ και μια δεκαετία τώρα, υπάρχει ο υπέροχος κόσμος της Μιας Γλυκιάς Ιστορίας, πλασμένος αριστουργηματικά, σαν από ένα παραμύθι, για να σου χαρίσει μόνο αξέχαστα γλυκές στιγμές, από αυτές που χαίρεσαι να απολαμβάνεις, αλλά και ν’ αφηγείσαι ως ευχάριστες εμπειρίες που σε κάνανε να βιώσεις πληρότητα και χαρά. Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη Μια Γλυκιά Ιστορία, είναι το παγωτό. Χειροποίητο, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα, γνήσιο ιταλικό gelato, ένα όνειρο πλασμένο από φρέσκο γάλα και ποιοτικά υλικά που το κάνουν να μένει ανεξίτηλο στη μνήμη. Με γεύσεις, για κλασσικά αλλά και πιο experimental γούστα αλλά και vegan επιλογές για να κάνεις τους πιο συναρπαστικούς συνδυασμούς, ανάλογα με τις ορέξεις ή τις διατροφικές σου συνήθειες. Τέλειο παγωτό μηχανής και υπέροχα sorbet να σου αφήνουν το άρωμα και τη γεύση του πραγματικού φρούτου που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη, δίνουν το δικό τους στίγμα στην καλοκαιρινή διάθεση, ακόμα και τις πιο χειμωνιάτικες ημέρες. Γιατί αν αγαπάς το παγωτό, όλος ο χρόνος είναι ένα ατελείωτο καλοκαίρι για την ψυχή! Περισσότερα εδώ

    Καλύτερα παγωτά Αθήνα

    10 / Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης

    Σε έναν κόσμο που κινείται και καταναλώνει με γρήγορους ρυθμούς, η ποιότητα πολλές φορές θυσιάζεται στο βωμό της ποσότητας. Στην περίπτωση των τροφών που καταναλώνουμε, αυτό μεταφράζεται σε συντηρητικά, χρωστικές και λοιπά στοιχεία, επιβλαβή τελικά για τον οργανισμό, ακόμα κι όταν μιλάμε για προϊόντα όπως το γάλα ή το γιαούρτι που καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στην ελληνική διατροφή. Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που λατρεύουν τα γαλακτοκομικά, ψάχνουν καλά κι επιλέγουν μόνο το καλύτερο σε ποιότητα, τότε σίγουρα γνωρίζεις το παραδοσιακό Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννη στην Ηλιούπολη. Ένα μικρό μαγαζί στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, με μεγάλη ιστορία, σχεδόν 70 ετών, που διατηρεί ατόφια την παράδοση, ακολουθώντας πιστά τη διαδρομή του γάλακτος, από τη στιγμή του αρμέγματος, ως την ώρα που τα προϊόντα θα φτάσουν ζεστά στις βιτρίνες για να γίνουν ανάρπαστα μέσα σε λίγες ώρες. Ένα μαγαζί που έχει αυτόν τον αέρα μια αγνής εποχής, τότε που όλα ήταν πιο λιτά αλλά πιο ουσιώδη, μοσχοβολάει το άρωμα της βανίλιας, της σοκολάτας και των αγνών υλικών που παίρνουν τη μορφή προϊόντων που χαίρεσαι να γεύεσαι, καθώς καταλαβαίνεις την υψηλή ποιότητά τους σε κάθε μπουκιά. Καθημερινά, εδώ παρασκευάζονται αποκλειστικά με πρόβειο γάλα ημέρας, γιαούρτι με παχιά πέτσα, το καλύτερο για να καταναλώνεις καθώς είναι πλούσιο από μόνο του σε πρωτεΐνες, αρωματικές κρέμες σοκολάτα και βανίλια με μέλι αντί για ζάχαρη, χωρίς προσθήκη ενισχυτικών, σοκολατούχο ρόφημα με κακάο και μέλι, αφράτο ρυζόγαλο, αλλά και παγωτό στην ιδανική του εκδοχή. Περισσότερα εδώ