spot_img

Ωραία Ύδρα: Γαστρονομική δημιουργικότητα με γοητεία

Ο δυναμισμός της Ύδρας, με την μόνιμη παγκόσμια προβολή της, χτυπάει κόκκινο καθώς διαχρονικά εστιατόρια κεντάνε και καινούργια αστέρια ανεβαίνουν. Η Ωραία Ύδρα, με πόστο ακριβώς πάνω στην ζωντάνια του λιμανιού, από το 2016 προσφέρει γενναιόδωρα δημιουργική κουζίνα που ανεβάζει τον πήχη και πιάτα με καθαρές γεύσεις, φρέσκιες πρώτες ύλες και μια αλησμόνητη νοστιμιά. 

Με περιβάλλον ρουστίκ, ταβερνειακό, χωρίς φανφάρα και προσποίηση, η Ωραία Ύδρα επικεντρώνεται σε αυτό που κάνει καλά: μαγειρεύει ψάρια από την ντόπια αλιεία στην εντέλεια, δημιουργεί μεζέδες με προϊόντα απ’όλη την Ελλάδα, όπως οι κολοκυθοκεφτέδες με γαλοτύρι Βόλου, η βελούδινη φάβα Φενεού με μαριναρισμένα τοματίνια, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και ταχίνι ή τα τηγανητά μπαστούνια χαλουμιού με σως γιαουρτιού. 

Τα τραπέζια της απλώνονται στο πλακόστρωτο της προκυμαίας σαγηνεύοντας τον επισκέπτη με κάθε λογής καλούδι που βγαίνει από την κουζίνα, της οποίας ηγείται ο chef Κοσμάς Σαβριάδης. Μύδια που αχνίζονται στον ζωμό τους, κριθαρότο με γαρίδες, μύδια, κρόκο κοζάνης, σβησμένα με τσικουδιά, σιγομαγειρεμένο κότσι με κρέμα γραβιέρας και πολύχρωμα καρότα, παντρεύουν την ελληνικότητα με την ένταση και γίνονται οι σπεσιαλιτέ του καλοκαιριού. 

Στην Ωραία Ύδρα τα πιάτα ημέρας είναι συχνό φαινόμενο, αναλόγως του τι καλό θα βρεθεί στην αγορά και τι θα εμπνευστεί να μαγειρέψει ο chef. Όλα με αξιόλογη παρουσίαση, value for money και μοναδικά αρώματα. Ένα εστιατόριο που βάζει τη δική του χαρακτηριστική πινελιά στα δρώμενα του νησιού, που δεν θα αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο. 

Η Ωραία Ύδρα
Λιμάνι Ύδρας, τηλ. 2298052556
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

Τα κορυφαία barber shops στην Αθήνα για το απόλυτο grooming

Ψαλίδια, trimmers, λάδια, πομάδες, πετσέτες και φαλτσέτες - η σημασία ενός καλού barber shop είναι πέρα και πάνω από...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot