Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο της Ύδρας, κάτι σαν ανακάλυψη που σε συνδέει με τις πιο αρχέγονες δυνάμεις της Γης, τότε που η φύση ήταν το επίκεντρο του ανθρώπου κι όχι το περιβάλλον του.
Το νησί γύρω στον 18ο αιώνα, με δεδομένη την παράλληλη ακμή του σε στόλους και εμπόριο χαρακτηριζόταν ως «Μικρά Αγγλία», και αυτή την αίγλη αλλά και τον ρομαντισμό φέρνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες του στο πιάτο και το ποτήρι μας, με comfort προτάσεις που αναβαθμίζουν κάθε έκφανση της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας, και μια πέρα για πέρα στιβαρή wine list με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.
Η δράση του μοιράζεται μεταξύ της πολύκοσμης Τομπάζη κι ενός κατάφυτου κήπου στο πίσω μέρος, elegant σκηνικό χωρίς dress code, που η φινέτσα στη γεύση και η παρουσίαση μπαίνουν σε πρώτο πλάνο: Ο χαρισματικός executive chef Άρης Ρούσσος και οι Serial Eaters – με την καθοδήγηση και το feedback των ιδιοκτητών – αφουγκράστηκαν τις φίνες πρώτες ύλες, εμπνεύστηκαν, συνδύασαν, «σκάλισαν» τεχνικές και παρασκευές που συναντά κανείς στις διεθνείς κουζίνες και προτείνουν πιάτα που μένουν αλησμόνητα. Εξαιρετικό το χταπόδι με μεδούλι, το αποδομημένο παστίτσιο με μοσχαρίσια μάγουλα, το Υδραίικο μπαρμπούνι σαβόρο με έναν ανυπέρβλητο πουρέ σελινόριζας και σταφίδες.
Ανοιχτή από το πρωί, η Μικρά Αγγλία σερβίρει εξίσου δυνατό brunch – με Ελληνική κι αυτό χροιά – και επιλογές με νου και φαντασία όπως τα ποσαρισμένα αυγά στην εντέλεια με φρέσκο τόνο αλλά και άλλες δημιουργικές νοστιμιές, στις οποίες π.χ. η μπεαρνέζ αντικαθίσταται από αυγολέμονο, χρησιμοποιούνται αρωματικά λάδια, κ.ο.κ για λεπτές διαφοροποιήσεις από τα τετριμμένα με ουσιώδες γευστικό αποτύπωμα.
Η conceptual προσέγγισή του στο σήμερα, επεκτείνεται μ’ένα μοναδικό και επιμελημένο shop-in-shop όπου κάποιος μπορεί να βρει χειροποίητα προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας μας, όπως κεντημένα στο χέρι σκουλαρίκια, υπέροχα σανδάλια, πήλινα από τη Σίφνο και άλλα.
Μικρά Αγγλία
Τομπάζη, Ύδρα, Instagram