Όταν τα σκεφτόμαστε, στο νου μας έρχεται το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζονται τα slow cooked κρέατά του απ’ το λίπος τους κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνουν μαζί τους απ’ τα κάρβουνα. Όταν τα γευόμαστε, είναι σα να ζούμε το έπος της κρεατοφαγίας, ξεκλειδώνοντας νέους γευστικούς ορίζοντες με μια ανάσα και χωρίς καμία προσποίηση. Ο λόγος για τα κρέατα στο Po’ Boys, που χαρτογραφούν νέα μονοπάτια στον δρόμο των αυθεντικών – μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού – bbq joints (το 2019 απέσπασε την 11η θέση πανευρωπαϊκά).
Κλείνοντας αισίως τα 4 χρόνια του, το Po’ Boys δε δείχνει κανένα σημάδι επανάπαυσης: Ο ψαγμένος chef Βασίλης Σπόρος ταξίδεψε στον Αμερικανικό νότο, παρατήρησε, γεύτηκε και τελικά «ξεκλείδωσε» τα μυστικά του τέλειου κρέατος, φτιάχνοντας στις δικές του προδιαγραφές ένα custom καπνιστήριο (smoker) όπου και συμβαίνει το «θαύμα» των προτάσεών του, με κρέατα-λουκούμια που σιγοκαπνίζονται και σιγοψήνονται για 10 ώρες. Το αποτέλεσμα είναι αξεπέραστες γεύσεις που θα σε κάνουν να βλέπεις αστράκια από ηδονή (και δεν υπερβάλλουμε).
Κάπου ανάμεσα στα neon signs που παραπέμπουν στα 50’s, τις παλιές αφίσες από συναυλίες του Λιτλ Ρίτσαρντ, του Έλβις Πρίσλεϊ και του Τζίμι Χέντριξ και την νεο-ρουστίκ σάλα, πρωταγωνιστεί το αληθινό, πεντανόστιμο ΒΒQ, όπως μαγειρεύεται και σερβίρεται στην Αμερική. Αν και στον κατάλογό του φιγουράρουν 16 burgers, το Po’ Boys δεν είναι άλλο ένα μπεργκεράδικο: είναι το βελούδινο Mac n’ cheese, τα αναζωογονητικά cocktails της Μυρσίνης Σπανέλη, τα πιο νόστιμα onion rings που έχεις φάει στη ζωή σου, που περιχύνονται με μια chilli sauce και ένα απολαυστικά κολασμένο κρεμώδες τυρί. Είναι κάθε προσοχή στη λεπτομέρεια που εξυψώνει το γενικότερο σύνολο, με μια παγωμένη μπύρα από τις 40 ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιϊες να ιδρώνει δροσερά στο πλάι του πιάτου σου.
Στα ψωμάκια του αγκαλιάζεται υπέροχα το Fired Up που παίρνει φωτιά κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σου – τρία λεπτά μπιφτεκάκια, τριπλό cheddar, τριπλό καπνιστό χοιρομέρι, ceasar mayo, onion rings, πίκλες και spicy BBQ sauce σε χαρουπόψωμο, το Blackened Chicken με φιλετάκια κοτόπουλου και τραγανό fried onion, το Chop Chop, γεμιστό με cheddar που σερβίρεται κομμένο στη μέση για να τρώγεται με μαχαιροπίρουνο (!) και φυσικά το French Kiss, ένας φόρος τιμής στο αγαπημένο burger του chef, με ψητό κατσικίσιο τυρί, ψητά μανιτάρια Portobello, καραμελωμένα κρεμμύδια και truffle mayo. Must try σε πιο fusion ταμπεραμέντο, το Bao Buns Sampler με 4 επιλογές σε ψωμάκια ατμού bao με καραμελωμένα κρεμμύδια, Creole mayo, coleslaw, bourbon glaze, γλυκόξινο αγγούρι και επιλογή από brisket, pulled pork, pork belly και fried chicken.
Για το γλυκό φινάλε, κράτα χώρο για τα best-selling Beignets, τα εκμαυλιστικά Chocolate Βrownie και Cheesecake, αλλά και τα υπέροχα, λαχταριστά ρολάκια κανέλλας με Dulce de Leche και το κλασσικό και αγαπημένο Carrot Cake.
Po’boys BBQ
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 2103234672
www.poboysbbq.gr | Facebook | Instagram