spot_img
More

    Σπέτσες: Κοσμοπολίτικες, ιστορικές και λαμπερές

    Στις Σπέτσες συναντάς απίστευτες αντιθέσεις, που δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Οι Σπέτσες είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα και ιστορικά νησιά του Αργοσαρωνικού και βρίσκονται απέναντι από το γνωστό τουριστικό θέρετρο Πόρτο Χέλι.

    Αρχοντόσπιτα και καρνάγιο, λευκοντυμένους σκίπερ με ηλιοκαμμένους καραβομαραγκούς που μαστορεύουν τα σκαριά της επόμενης Αρμάτας. Μυρωδιές από τα βερνίκια των ταρσανάδων σμίγουν με το άρωμα του πεύκου και των λουλουδιών. Αρώματα και χρώματα του κόκκινου, του πράσινου και του γαλάζιου στο κόντρα στο λευκό του νησιού.

    Όπου κι αν πας συναντάς εκπλήξεις. Αυλές με τα περίφημα βοτσαλωτά: δελφίνι, άγκυρα, σκοινιά, καΐκι, κανόνι, γοργόνες, φρεγάτες με φουσκωμένα πανιά. Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα των κοσμικών και των γαλαζοαίματων απέναντι στην μελαγχολική ατμόσφαιρα του παλιού λιμανιού η μυρωδιά των πούρων με την αλμύρα της θάλασσας.

    Στη Ντάπια τα ασπροκόκκινα water taxi βάζουν μπροστά τις μηχανές για να περάσουν απέναντι στην Κόστα . Στην άλλη άκρη, η Παναγιά η Αρμάτα – που έκανε το θαύμα της το 1822 και σώθηκε το νησί από τους Τούρκους – περιμένει τα βεγγαλικά της 8ης Σεπτεμβρίου.

    Απαλλαγμένο το νησί από τα αυτοκίνητα, προσφέρεται για όλες τις εποχές του χρόνου και είναι δύσκολο να αντισταθείς στη βόλτα με αλογάκι ή στην μπόλικη ζάχαρη άχνη από τα αμυγδαλωτά. Με πλούσια ιστορία, το νησί της Μπουμπουλίνας έχει κάτι για όλους: πανέμορφες παραλίες με καθαρά, τιρκουάζ νερά, δροσερά bars και μοναδικά εστιατόρια για να απολαύσεις το φαγητό σου. Αυτές είναι οι επιλογές μας: 

    01 / Λιοτρίβι

    Στεγάζεται σ’ένα από τα παλαιότερα κτίσματα στο Παλιό Λιμάνι, το οποίο χρονολογείται στα μέσα του 1800. Ένα ελαιοτριβείο του νησιού σε κομβική θέση, αφού η διανομή του λαδιού γινόταν με βάρκες. Το 1998 το ανέλαβε ο Γιώργος Κιούσης, ο οποίος το περιποιήθηκε με φροντίδα και το ανακαίνισε, καθιστώντας το έκτοτε κλασικό, με χώρους ιδιαίτερης αισθητικής, τραπέζια που απλώνονται σ’έναν υπέροχο μώλο με θέα το γαλάζιο της θάλασσας και κουζίνα που αναβαθμίζει κάθε έκφανση της μεσογειακής κουζίνας, σερβίροντας εκλεπτυσμένα και πεντανόστιμα πιάτα με πρώτες ύλες από το νησί και την ευρύτερη περιοχή. Στις σπεσιαλιτέ που πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε ο επισκέπτης είναι το μαγιάτικο αλά Σπετσιώτα, μια παραδοσιακή τοπική συνταγή όπου το φιλέτο ψήνεται στο φούρνο με φρέσκια τομάτα, σκόρδο, μαϊντανό και κρασί και γίνεται λουκούμι, το ανυπέρβλητο tartare τόνου, σε μυστική μαρινάδα που σερβίρεται με λευκό και μαύρο σουσάμι, τα ολόφρεσκα ραβιόλια γεμισμένα με ψύχα αστακού. Κάθε θησαυρός της θάλασσας προέρχεται από ντόπιους καϊκάδες καθημερινά, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα κρέατά του, σε premium κοπές όπως ταλιάτα Αμερικής, rib-eye Ουρουγουάης, picanha, Tomahawk Αυστραλίας, t-bone, κ.ο.κ. Aξίζει να αναφερθεί ότι τα παραπάνω ψήνονται σε φούρνο josper, τον μοναδικό στο νησί. Περισσότερα εδώ

    02 / Το Νερό της Αγάπης

    Μπορείτε να το πείτε κι επιτομή του Σπετσιώτικου τοπίου αυτό το σκηνικό με το ηλιοβασίλεμα καρτ ποστάλ και το ελκυστικά φωτισμένο ντεκ της Κουνουπίτσας που ξετυλίγει τη δράση του σε 2 επίπεδα. Το «Νερό της Αγάπης» είναι από τα εμβληματικά εστιατόρια των Σπετσών, με έναν αέρα πολυτέλειας κλασικό και συνάμα σύγχρονο, γεγονός που αντανακλάται και στο μενού του. Με κεντρικό άξονα το ψάρι, το οποίο και προμηθεύεται από την ντόπια αλιεία, το εστιατόριο εκθέτει τις ψαριές του στις βιτρίνες των ψυγείων του σαν πολύτιμα κοσμήματα, τα οποία ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει στην φιλοσοφία sea to table. Στην ψαροφαγία επιπέδου παίζουν όμως και μοντέρνες ιδέες – βλ. ταρτάρ από φρέσκο ψάρι, το εμβληματικής φύσεως φαγκρί αλά Σπετσιώτα μαγειρεμένο στο φούρνο με ντοματούλα ή ακόμα και sashimi φρέσκου τόνου συνοδευόμενο από φρεσκοκομμένο αγγουράκι και αβοκάντο! Εκπληκτικά πιάτα που αναβαθμίζουν κάθε έκφανση της μεσογειακής κουζίνας, εκτοξεύοντας τη νοστιμιά, τους συνδυασμούς, τις ιδέες και τις υφές, σε άριστη ποιότητα και με το υπερατού της ανυπέρβλητης θέας. Το σκηνικό γίνεται πολύ ρομαντικό – εξού και η έννοια της αγάπης – η οποία επεκτείνεται και στον επισκέπτη με ποιοτικό service και φιλόξενη διάθεση. Περισσότερα εδώ

    03 / Βότσαλο

    Ένα μαγευτικό café – cocktail bar, θα σε μαγνητίσει αμέσως με την υπέροχη διακόσμηση και την ανάλαφρη αύρα του, σε κάνει αμέσως να νιώθεις οικεία και άνετα. Υπέροχη μουσική, γεύσεις και το απαραίτητο φιλικό κλίμα, θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στις διακοπές σου. Στο Βότσαλο η μέρα ξεκινά υπέροχα, με τις πιο τέλειες επιλογές για πρωινό. Γευστικός καφές  από την Taf, συνοδεύει τέλεια scrambled eggs με χαλούμι, παραδοσιακό καγιανά, French toast ή yogurt bowl (ως πιο ελαφριά και υγιεινή επιλογή), για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με την απαραίτητη ενέργεια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας μπορείς να αποσυμπιεστείς απολαμβάνοντας την περατζάδα και την χαλαρή ατμόσφαιρα, ενώ το βράδυ μπορείς να γευτείς πολύ νόστιμα πιάτα, όπως τραγανή pinsa Romana ή mini burgers σε 3 εκδοχές (με ζουμερό μοσχάρι, παναρισμένο κοτόπουλο ή φαλάφελ). Καθώς το βράδυ οι ρυθμοί ανεβαίνουν, party μουσικές που ανεβάζουν τη διάθεση και λαχταριστά cocktails εγγυώνται την απόλυτη διασκέδαση! G & T infused, Senorita με tequila, chutney σύκου με έντονο ταπεραμέντο και το Βlow Your Mind (infused vodka, passion fruit, vanilla, amaretto και λεμόνι) μερικοί από τους εκρηκτικούς συνδυασμούς που ετοιμάζει η πολύ δυνατή μπάρα και σίγουρα θα σε παρασύρουν στα πιο ξεσηκωτικά μονοπάτια της διασκέδασης. Περισσότερα εδώ

    04 / Agios Restaurant

    Αν είναι η πρώτη σου φορά στο νησί, εξερευνώντας την περιοχή του λιμανιού, σίγουρα το ενδιαφέρον σου θα μαγνητίσει το εστιατόριο Agios, αγαπημένο σημείο των συχνών επισκεπτών, που από το 1977, γράφει τη δική του γευστική ιστορία. Ένα εστιατόριο, όπου κάθε μικρή λεπτομέρεια υμνεί την κομψότητα, κρατώντας το νησιώτικο στοιχείο, εκπέμπει αυτή την ήρεμη ενέργεια που σε χαλαρώνει και σε προετοιμάζει να γευτείς τη μαγεία της Μεσογειακής και Ελληνικής κουζίνας. Η chef Κωνσταντίνα Τσιαντή, έχοντας στα χέρια της τις καλύτερες πρώτες ύλες από έλληνες μικροπαραγωγούς, δημιουργεί καλαίσθητα πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, μέσα από μια μοντέρνα προσέγγιση. Ένα εντυπωσιακό εμφανισιακά αποτέλεσμα, που κρατάει την αυθεντικότητα και τη νοστιμάδα του comfort food, κερδίζει τις εντυπώσεις. Το πολύ προσεγμένο και ξεχωριστό food styling σε προϊδεάζει για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία και η δοκιμή δεν θα σε διαψεύσει. Premium κοπές σε εκλεκτά κρέατα, signature πιάτα, όπως φωλιά πατάτας με αβγά και τρούφα αλλά και αγαπημένες συνταγές από το παρελθόν, όπως τα τυροπιτάκια (συνταγή του πατέρα της chef, Βασίλη) συνδυάζονται άψογα με τα πολύ ιδιαίτερα κρασιά και μπύρες από ελληνικούς αμπελώνες και ζυθοποιίες. Για το τέλος μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το εκπληκτικό cheesecake, τόσο νόστιμο που θα σε πάει στους ουρανούς. Περισσότερα εδώ

    05 / Παχνί

    Ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και το βασικό στοιχείο που πάντα την έκανε τόσο νόστιμη και περιζήτητη, είναι τα ολόφρεσκα υλικά. Αν νοσταλγείς εκείνες τις εποχές που τα φρέσκα λαχανικά μαζεύονταν από το μποστάνι και κατευθείαν κατέληγαν μαγικά μαγειρεμένα στο πιάτο σου, ή αν θες να βιώσεις αυτή την τόσο γλυκιά εμπειρία, τότε οφείλεις στον εαυτό σου, ένα πέρασμα από το Παχνί. Παραδοσιακή ταβέρνα που τιμάει στο έπακρο τον τίτλο της, βρίσκεται στην περιοχή της Κοκκιναριάς  και είναι πασίγνωστη στις Σπέτσες για τις νοστιμιές της και το καλό, χειροποίητο κρασί. Άλλωστε η πραγματική ουσία στο καλό φαγητό βρίσκεται στις αγνές πρώτες ύλες και εδώ είσαι σίγουρος για την προέλευσή τους, καθώς όλα τα λαχανικά είναι βιολογικής καλλιέργειας και μεγαλώνουν με φυσική φροντίδα στο μποστάνι που πέρα από τους καρπούς του σου χαρίζει μια και μια υπέροχη θέα. Το ελαιόλαδο κα το κρασί επίσης παράγονται από τον Κωνσταντίνο και τη Νίκη, τους ανθρώπους πίσω από το Παχνί και είναι εμφανές ότι περιέχουν αγάπη και φροντίδα, γιατί όλα σου φαίνονται πιο νόστιμα. Οι καλές πρώτες ύλες θέλουν όμως και ένα καλό χέρι για να τις μεταμορφώσει σε τέλεια εδέσματα και στο Παχνί τα πάντα μαγειρεύονται όπως ακριβώς αρμόζει σε κάθε υλικό, ώστε να αναδείχθούν τα γευστικά χαρακτηριστικά του. Το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό κρέας ψήνεται στα κάρβουνα, η φάβα έχει την τέλεια υφή, οι πατάτες είναι φρέσκες και κομμένες στο χέρι, ενώ θα γευτείς την πιο τέλεια μελιτζανοσαλάτα και τους πιο ωραίους γίγαντες. Περισσότερα εδώ

    06 / Guzel

    Καθώς πάντα η διάθεση των διακοπών μας ξυπνάει το ένστικτο του party animal που αναζητά διασκέδαση στα ύψη και ατελείωτο χορό μέχρι το πρωί, ο βραδινός προορισμός που θα ερωτευτείς είναι ένας και μοναδικός: To Guzel! Το Guzel βρίσκεται στο λιμάνι των Σπετσών και σε υποδέχεται στον υπέροχο χώρο του, με τον μυστηριώδη και αισθησιακό φωτισμό, για νύχτες που θα σου μείνουν αξέχαστες. Αγαπημένα hits σε δυνατή ένταση σε παρασύρουν στο ρυθμό τους, guest djs με ξεσηκωτικά sets και μια λίστα με super γευστικά cocktails ανεβάζουν το θερμόμετρο της διασκέδασης στα ύψη δίνοντας στις βραδιές τον πιο έντονο παλμό του καλοκαιριού. Όμορφες παρουσίες, ανεβασμένη διάθεση κάτω από τον βραδινό ουρανό, το Guzel θα σου μάθει τι θα πει αληθινή διασκέδαση μέχρι τις πρώτες ακτίνες του ήλιου. Στιγμές που θα σε κάνουν να διασκεδάσεις με την ψυχή σου και θα κρατάς ως την καλύτερη ανάμνηση! Περισσότερα εδώ