spot_img

Borghese: Το νεο-deli της Αρχελάου είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις των εκλεπτυσμένων γεύσεων

Επανεφευρίσκοντας κάτι που μπορεί να φαίνεται σύνηθες και εύκολο, όπως ένα σάντουιτς

Η Αθήνα διψά για νέες ιδέες, και το Borghese – η νέα άφιξη στα γευστικά δρώμενα του Παγκρατίου – ήδη προκαλεί γευστικούς κραδασμούς στους ανυποψίαστους και μη επισκέπτες της Αρχελάου. Ένα ολοκαίνουργιο, ιταλικής φινέτσας deli – αδερφάκι του πλέον κλασικού και αδιαπραγμάτευτα ξεχωριστού Tre Sorelle – που ήδη διαπρέπει, αφού αφενώς συγκεντρώνει εκεί μερικά δυσεύρετα ιταλοτραφή κυρίως προϊόντα σε αλλαντικά, τυριά, σάλτσες και γλυκά, αφετέρου τα μιξάρει με δημιουργική μαεστρία σε πρωτότυπους συνδυασμούς σε σάντουιτς που θα σε κάνουν να επαναπροσδιορίσεις την έννοια «τυλίγω υλικά σε ένα ψωμί».

Ο μίνιμαλ και καλαίσθητος χώρος του έχει αύρα Φλωρεντίας: ένας εκ των ιδιοκτητών του, ο Βαγγέλης Καραμιχάλης έζησε για πολλά χρόνια στη μαγική πόλη του Ponte Vecchio και του Uffizi και οι εικόνες που καταγράφηκαν στο συνειδητό και το ασυνείδητό του είναι όλες εδώ. Οι ξύλινες προθήκες, οι βιτρίνες στις οποίες κάθε προϊόν εκτίθεται σαν κόσμημα, το ψηφιδωτό πάτωμα, όλα φέρνουν στο νου κάτι από την γείτονο. 

Πίσω από τον πάγκο, ο χαρισματικός chef Γιώργος Λαϊνάς παρασκευάζει à la minute το σάντουιτς που θα ταιριάξει ιδανικά στο παραμύθι των δικών σου προτιμήσεων, προσθέτοντας χειροποίητα chutneys και κομποτέ, δημιουργώντας απρόσμενους συνδυασμούς που αγκαλιάζονται από 2 φέτες ολόφρεσκου ψωμιού, σε πλήρη σύμπνοια με την εποχικότητα και την έμπνευση.

Θα τα γευτείς τιμολογημένα με μονοψήφιο αριθμό, όπως ας πούμε το ονειρεμένο BLT με πανσέτα, relish από ντομάτα και τσίλι, μαγιονέζα με καπνιστή πάπρικα και τραγανό μαρούλι ή το ανυπέρβλητο σάντουιτς με παστράμι και άγρια ρόκα, στα πρότυπα των ιταλικών panini που στερηθήκαμε αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, κάθε πρόταση στην απόλυτη ισορροπία υλικών για να απολαμβάνεις στο μέγιστο την κάθε επιμέρους γεύση. 

Τα προζυμένια καρβέλια ωρίμανσης – που θα βρεις σε ολικής ή σταρένια – καταφθάνουν καθημερινά από το δημοφιλές Kora Bakery, μαζί με γλυκές επιλογές όπως τα εκμαυλιστικά cinnamon rolls από το εξίσου αγαπημένο Φίλινγκς, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η απόλαυση είναι ζήτημα ποιότητας. Στον κατάλογο του Borghese θα βρεις επίσης σαλάτες, ενώ καθημερινά θα σερβίρεται και μια σούπα ημέρας για να ζεσταίνει το νου και τη ψυχή μας τις κρύες μέρες του χειμώνα. 

Ό,τι κι αν πάρεις, μπορείς να το συνδυάσεις με ένα spritz όπως ξέρουν και κάνουν οι Ιταλοί χρόνια τώρα στη ζώνη του aperitivo ή έναν ποιοτικό καφέ, ενώ ό,τι αλλαντικό ή τυρί κι αν επιλέξεις για το σπίτι, εννοείται ότι κόβεται επιτόπου για να διατηρεί αναλλοίωτη τη φρεσκάδα, τα αρώματα και τη γεύση, όπως τα προόριζε ο σκηνοθέτης-παραγωγός του για τον ουρανίσκο σου. 

Borghese
Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ. 2107250511

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...

Τα 10 πιο hot μέρη για να βγεις (ή να παραγγείλεις) στις Αχαρνές

Το Μενίδι (ή αλλιώς Αχαρνές), είναι ο πέμπτος σε πληθυσμό δήμος της Αττικής. Μια αυθεντική συνοικία, που - ξεπερνώντας...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot