Πολύ πριν η hip Αθήνα αναδείξει τον specialty καφέ ως το Άγιο Δισκοπότηρο της απόλαυσης, μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση ασχολιόταν ήδη από το μακρινό 1979 με το αντικείμενο. Με οδηγό αυτή την ανεκτίμητη εμπειρία, η Samba Coffee Roasters σήμερα είναι συνώνυμη με τους ποιοτικούς κόκκους από τα μακρινά υψίπεδα του ισημερινού, παραμένοντας πάντα στην αιχμή των εξελίξεων και καινοτομώντας με γευστικές εμπειρίες έξω από τα συνηθισμένα.
Με 2 ιδιόκτητα μαγαζιά – το αγαπημένο Samba The Shop στο Κολωνάκι και το conceptual Samba Crossroads στους Αμπελόκηπους – αλλά και με μια υπερσύγχρονη μονάδα που αποτελεί την αφετηρία όλων, παράγοντας ξεχωριστά χαρμάνια ελληνικού, espresso και φίλτρου, η εταιρία μεταλλαμπαδεύει πολιτισμό σε κάθε κούπα καφέ, ξυπνώντας ταυτόχρονα μ’ένα μοναδικό τρόπο έντονα συναισθήματα και ασυγκράτητο ενθουσιασμό σε κάθε γουλιά.
Ακρογονιαίος λίθος σε όλα τα παραπάνω είναι βέβαια οι εγκάρδιοι και ουσιαστικοί δεσμοί που έχει αναπτύξει η ομάδα της με τους καλλιεργητές, ταξιδεύοντας συχνά στους εξωτικούς προορισμούς του καφέ όπως η κορυφαία οικογένεια από φάρμες της Cafe Granja La Esperanza στην Κολομβία, όπου δοκιμάζονται κι αξιολογούνται ενδελεχώς οι σοδιές πριν εισαχθούν στη χώρα μας. Έτσι επιτυγχάνεται μια εξαιρετική αλυσίδα – από τη συγκομιδή μέχρι το ψήσιμο κι από το καβούρδισμα μέχρι το ποτήρι σου, με χαρμάνια που γίνονται αντικείμενο συζήτησης και single origins που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα κάθε ποικιλίας.
Στο e-shop αλλά και στα καταστήματα Samba θα βρεις πέραν των άλλων όμως και τη supernova των καφέδων, τους λεγόμενους Competition Coffees, τις πιο ελίτ ποικιλίες καφέ που χρησιμοποιούν οι μπαρίστα της εταιρίας στους διαγωνισμούς καφέ που συμμετέχουν: εξαιρετικά μικρής παραγωγής, επεξεργασμένοι σε φάρμες που χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες πειραματικές μεθόδους, καβουρδίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικές γεύσεις και μοναδική καθαρότητα σε κάθε φλυτζάνι.
Ο head roaster και trainer της Samba Νίκος Αντζάρας προκρίθηκε τον περασμένο Μάρτιο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του καφέ που έλαβε χώρα στην HORECA και βρίσκεται την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στη Μελβούρνη ώστε να διαγωνιστεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό Barista (WBC) στο οποίο και θα χρησιμοποιήσει έναν από τους καφέδες της Cafe Granja La Esperanza, τον CGLE17. Μαζί του θα βρίσκεται και ο Σεραφείμ Ζούκας, ένας home brewer ο οποίος κατάφερε να περάσει κι αυτός στο WBC Melbourne και θα διαγωνιστεί στον διαγωνισμό Brewers Cup χρησιμοποιώντας τον καφέ Napoleon. Όταν μιλάμε για κορυφαίους καφέδες, το εννοούμε! Ιδανικοί για να τους προσφέρεις σαν δώρο στον φίλο-συνάδελφο-συγγενή connoisseur του καφέ, με υπέροχο branding και premium συσκευασία, αντικατοπτρίζει μια ανυπέρβλητη ποιότητα στην οποία μας έχει συνηθίσει (και κακομάθει!) η Samba Coffee Roasters.
Ο specialty καφές, κερδίζει τους ουρανίσκους του πλανήτη, και στη σκιά του παλιού καφετζή γεννιέται μια καινούρια γενιά baristas που παίζει στα δάχτυλα τα portafilters, ζυγίζει με σχολαστικότητα τα γραμμάρια και έχει βαθιά γνώση για υψόμετρα, χαρμάνια και προελεύσεις. Η Samba Coffee Roasters ήταν ανέκαθεν πρωτοπόρος σε όλα τα «ρεύματα» – μέχρι και στο σημερινό λεγόμενο 3rd wave του καφέ – με βραβεύσεις που αποδεικνύουν ότι δεν αρκεί απλά να
εμπορεύεσαι κάτι, αλλά πρέπει πάνω απ’ όλα να το αγαπάς.
Samba Coffee Roasters
The Shop: Σόλωνος 36, Αθήνα, τηλ. 2103637283
Crossroads: Λασκαρίδου 7, Αμπελόκηποι, τηλ. 2161005005
www.sambacafe.gr | Facebook | Instagram