spot_img

Το «Baratin» της Νέας Φιλαδέλφειας είναι ένα local μαγαζί με ξεχωριστή προσωπικότητα

Το Baratin στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα έξοχο παράδειγμα όλων αυτών των στοιχείων που υπηρετούν με άψογο τρόπο τον all-day χαρακτήρα ενός μαγαζιού, που είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ και brunch, το μεσημέρι και το βράδυ για φαγητό και στη συνέχεια για κρασί ή ποτό. Στιλάτο, προσεγμένο, με τη δράση του να απλώνεται σε έναν ευρύχωρο χώρο του οποίου όμως κάθε γωνιά έχει ζεστασιά και φινέτσα, το Baratin μοιάζει να διαμορφώνει ένα δικό του σύμπαν μακριά από τάσεις και περιστασιακές μόδες. 

Αυτή την γοητεία της κλασικότητας – που όμως πάντα εμπλουτίζεται με κάτι νέο στο πιάτο ή στο ποτήρι για να παραμένει στην αιχμή – θα την επισημάνεις σε πολλές εκφάνσεις του: Για παράδειγμα, ενώ υπήρξε από τα πρώτα στέκια που μας σύστησαν στην ιεροτελεστία του brunch, ο κατάλογός του σήμερα – πέραν των καθιερωμένων – φιλοξενεί dutch pancakes με ποσέ αυγά, σολομό και βελούδινη, χειροποίητη hollandaise, ανεβάζει στροφές με εκπληκτικό sandwich από ζυμωτό ψωμί με καραμελωμένο bacon, ποσέ αυγό και ρόδι, ενώ σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις ένα french toast φτιαγμένο με τσουρέκι, φρέσκα φρούτα, καραμελωμένο φουντούκι, σοκολάτα anglaise και παγωτό βανίλια. 

Για τους εραστές της πίτσας, τα νέα είναι εξίσου εξαιρετικά: Το Baratin έχει επενδύσει «from day 1», τόσο σε τεχνογνωσία όσο και στην πρώτη ύλη (που διαχρονικά είναι ποιοτική), έχει αφιερώσει ξεχωριστό κομμάτι της κουζίνας του στην στρογγυλή θεά, εδώ το ζυμάρι ωριμάζει όσο χρειάζεται για ώρες ολόκληρες και συνοδεύει από τις 14.00 και μετά κάθε σου επίσκεψη με τον πιο νόστιμο τρόπο. Οι επιλογές είναι πολλές και η καθεμιά κυριολεκτικά καλύτερη από την άλλη, δε γίνεται όμως να μην αναφερθούμε στην Prosciutto, με τη φρέσκια σάλτσα τομάτας της, την ζουμερή μοτσαρέλα, τη ρόκα και τα flakes γραβιέρας, ή στην Chicken με την αέρινη κρέμα παρμεζάνας, το τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο, το ζουμερό καλαμπόκι. 

Τη διαφορά κάνει και η λίστα με τα κρασιά του, τη βλέπεις όταν διαβάζεις τον κατάλογο όπου ανακαλύπτεις ένα μεγάλο εύρος (άνω των 140 ετικετών) που τιμά τον ελληνικό αμπελώνα με τουλάχιστον 60 από αυτά να διατίθενται και by the glass.

Σε αυτό ασφαλώς συντελεί και η μόνιμη παρουσία σομελιέ, ο οποίος δεν επιφορτίζεται μόνο με τη σύσταση του κρασιού βάσει των προσωπικών σου προτιμήσεων, αλλά θα «σετάρει» υπέροχα το κυρίως σου – όπως π.χ. η σιγομαγειρεμένη σε sous vide πανσέτα με σάλτσα απο πετιμέζι, καραμελωμένα shallots, πουρέ γλυκοπατάτας και φυστίκια Αιγίνης ή το ανυπέρβλητο γιουβέτσι γαρίδας με τοματίνια, βούτυρο, παρμεζάνα, που μοσχοβολάει μυρωδικά.

Το περιβάλλον στο Baratin είναι σχεδόν διεθνές – αν κλείσεις ελάχιστα τα μάτια σου θα μπορούσες να ήσουνα σε κάποιο fancy bistro στο Παρίσι ή σε κάποιο hot μαγαζί στο Camden, ο χώρος του άλλωστε κρύβει μια ευελιξία κι ένα timeless design, από την ξύλινη μπάρα του μέχρι το μεγάλο μοναστηριακό με τα librarian φωτιστικά, μέχρι το κατάφυτο αίθριο και τις ρατάν πολυθρόνες. Κι όμως είναι ένα local εγχείρημα, που εκφράζει στα πάντα του δημιουργικότητα και φροντίδα για τον επισκέπτη, όντας πάντα προσιτό για τον καθένα ξεχωριστά. 

Τα βράδια κι αυτά εδώ έχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις με αφετηρία τα cocktails – άλλα με πικάντικες νότες, άλλα με φρουτένια δροσιά, όλα φτιαγμένα στην εντέλεια. Τώρα ξέρεις, στο Baratin θα περάσεις όμορφα όλες τις ώρες της ημέρας.

Baratin Drink & Dine Home Bar
Λεωφόρος Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102522228
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Νοστιμιά και ποιότητα καθημερινά, σε κάθε γειτονιά

Κανένα ίσως άλλο τρόφιμο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υμνηθεί, δεν έχει λαχταρηθεί και δεν έχει αγαπηθεί όσο...

Τα Πετράλωνα, με τη δική τους ξεχωριστή κοσμογονία, γαστρονομία και διασκέδαση

Σήμερα, αν ψάχνεις για ένα αστικό τμήμα της πόλης, που όχι μόνο διατηρεί αλλά αναζωοπυρώνει την ατμόσφαιρα της παλιάς...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot