Ο Carlos E. Alvarez Rodríguez ή Καρλίτο όπως τον φωνάζουν χαριτωμένα οι φίλοι, γνωστοί και επισκέπτες του La Piñata είναι ένας καθαρόαιμος πολίτης του κόσμου: αφού έζησε για χρόνια στην Αμερική δουλεύοντας στην εστίαση και το business development, αφού ταξίδεψε στο Μεξικό, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική αλλά και στη Κόστα Ρίκα απ’ όπου κατάγεται, ο δρόμος τον έφερε κάποια στιγμή επαγγελματικά σαν manager στην Ελλάδα, την οποία αγάπησε μαζί με τη γυναίκα του Αθανασία. Ένα love story από τα χιλιάδες που θαυμάζουμε να διαβάζουμε, με έκβαση γαστρονομική αυτή τη φορά, αφού ο Carlos αποφάσισε να μετουσιώσει την άλλη αγάπη του – αυτή για την λατινοαμερικάνικη κουζίνα – σε πραγματικότητα. Έτσι γεννήθηκε το La Piñata!
Το La Piñata δεν είναι άλλο ένα mexican joint όπως το΄χεις καταγεγραμμένο στο συνειδητό ή το ασυνείδητό σου: η φιλοσοφία του – όπως μοιράζεται μαζί μας ο προσηνής ιδιοκτήτης – είναι να σε κάνει χαρούμενο με πλούσιες αυθεντικές γεύσεις από το Μεξικό και το Περού έως την Κούβα και τη Βενεζουέλα, ποιοτικά, οικονομικά, με τα αγνότερα υλικά και αυστηρά χειροποίητες παρασκευές. Το μαγαζί διηγείται μια κεφάτη ιστορία στην busy Πελασγίας γεμάτη χρώμα, αψάδα, originality – όλα φτιάχνονται σε απόσταση λίγων εκατοστών από τα μάτια σου στην ανοιχτή κουζίνα του, πολλές φορές από τον ίδιο τον Carlos. Δεν είναι τυχαίο δε, ότι το προτιμά για την έξοδό της ούτως ή άλλως ήδη η λατινοαμερικάνικη κοινότητα της πόλης μας – άρα εδώ κάτι γίνεται σωστά.
Η mexiterraneo αλεγρία είναι κάτι ξεκάθαρο σε όλο τον κατάλογό του μαγαζιού: εδώ θα γευτείς πιάτα όπου το πικάντικο μιξάρεται με το δροσερό, τα αρώματα διεγείρουν τις αισθήσεις, τα φρέσκα υλικά αποτυπώνονται σε κάθε μπουκιά. Το La Piñata σε ταξιδεύει με τάκος και μπουρίτος προσκαλώντας σε να παραδοθείς σε γεύσεις που κρατούν από την εποχή των Αζτέκων. Οι quesadillas του ξεχωρίζουν, όπως π.χ. αυτή με το σιγομαγειρεμένο για 4 ώρες χοιρινό – λουκούμι στο στόμα – με το sofrito με κρεμμύδι και πιπεριές, την πάστα φασολιών, τη sour cream και τη chipotle mayo.
Μόνο εδώ θα βρεις tacos με ψάρι – που ενώ είναι δημοφιλή στις χώρες τους η Αθήνα μοιάζει να τα φοβόταν – το εμπνευσμένο από την Καλιφόρνια αυτό θαύμα με το τηγανητό λευκό ψάρι σε κουρκούτι είναι μια αποκάλυψη, με coleslaw, pico de gallo και λίγο δα λεμονάκι. Εξαιρετικές είναι δε κι οι chicken fajitas, φτιάχνονται με άπαχο κοτόπουλο, μαρινάρονται πολλές ώρες με μεξικάνικες πιπεριές και σερβίρονται σε χειροποίητη τορτίγια αλευριού με πιπεριές jalapenos, φρέσκο guacamole και sour cream.
Η feel good taqueria του Περιστερίου δεν σερβίρει ξεροσφύρι: ό,τι κι αν επιλέξεις, μπορείς να το συνοδεύσεις με Frozen Margarita, χειροποίητη σανγκρία, αλλά και πλήθος από αναψυκτικά από το Μεξικό – πολλά κατ’αποκλειστικότητα σε όλη την Αθήνα αλλά και Μεξικάνικες μπύρες που σίγουρα θα λατρέψεις.
La Piñata
Πελασγίας 54, Περιστέρι, τηλ. 2160029241
www.lapinatagr.com | Instagram