spot_img
More

    The Brunchers: Το brunch ως η απόλυτη τελειότητα

    Αν το brunch είναι η νέα οικουμενική αθηναϊκή θρησκεία, το εντυπωσιακό The Brunchers που πρωτοάνοιξε φέτος τις πόρτες του στου Ψυρρή είναι ο ναός της. Η μοναδική (αποκλειστικού τύπου τουλάχιστον) bruncherie της πόλης κρύβει πολλούς «άσσους» στο μανίκι, σερβίρει από νωρίς το πρωί και ήδη αποτελεί καθημερινά σημείο συνάντησης χάρη στα δημιουργικά πιάτα του executive chef Ιωσήφ Συκιανάκη, που έχει θητεύσει στα εμβληματικά Super Paradise, Cavo Paradiso, Barbarossa, κ.α. 

    Στιλάτο, φωτεινό, εξωστρεφές, το The Brunchers έχει όλη τη μαγεία ενός μαγαζιού στο κέντρο, ανάμεσα στον περαστικό, τον τουρίστα, τον ντόπιο κι όλες της φυλές της καρδιάς μιας πρωτεύουσας. Η κοσμική, ζεν αύρα του, αποτυπώνεται και στον χώρο, που μιξάρει κλασικά στοιχεία όπως το σκούρο ξύλο, οι γύψινοι ουρανοί και τα έργα τέχνης, με pop χρωματικές πινελιές άφθονα φυτά και μπιστροειδείς ριγέ τέντες. Το αποτέλεσμα είναι ένας ζωηρός οπτικός ενθουσιασμός, λίγο πριν αυτός γίνει και γευστικός. 

    Ο κατάλογός του είναι ένα ταξίδι στα πρωινά του κόσμου, με τους «συνήθεις υπόπτους» όπως το εξαιρετικό Croque Madame με τη βελούδινη μπεσαμέλ του ή τα ποσαρισμένα στην εντέλεια αυγά, αλλά και ανυπέρβλητα tacos με κοτόπουλο, guacamole και pico de gallo ή τις απολαυστικές τηγανίτες με κρέμα φουντουκιού, μπανάνα ή φράουλες, κάσιους και πλούσιο σιρόπι σοκολάτας που θριαμβεύουν μέσα στην απλότητά τους λόγω των ποιοτικών υλικών τους. Μιλώντας για πρώτες ύλες, πολλές από αυτές καταφθάνουν από την Αμφιλοχία, που είναι και τόπος καταγωγής των ιδιοκτητών του The Brunchers.

    Οι παρασκευές από αυγά σε διάφορες εκδοχές – άλλο ένα «must» είναι ελληνικός, «δικός μας» τοματένιος καγιανάς – πλαισιώνονται από πεντανόστιμα ζυμαρικά, όπως οι πέννες στο Chicken & Mushroom, με τρυφερό ψητό κοτόπουλο, αρωματισμένα porcini και flakes παρμεζάνας, μια αποκάλυψη – ή ακόμα και πίτσες, ψημένες σύμφωνα με τον ναπολιτάνικο νόμο της λεπτής ζύμης αργής ωρίμανσης και της αφάνταστης νοστιμιάς. Η Tartufo & Prosciutto είναι μια άχαστη επιλογή, ενώ από τις πληθωρικές, one of a kind προτάσεις του The Brunchers δεν λείπουν τα burgers, τα healthy bowls, οι ολόφρεσκες σαλάτες. Το ιταλοτραφές tiramisu του είναι δε συγκλονιστικό.

    Σ’ένα στέκι μαγαζί που επενδύει τόσο στην πρωινομεσημεριανή ζώνη, ο καφές όπως είναι λογικό είναι καίριας σημασίας. Για τον λόγο αυτό έχει επιλεγεί ένα ευκολόπιοτο, ισορροπημένο χαρμάνι – πολύ καλό τόσο κρύο όσο και ζεστό – το οποίο ρέει σχολαστικά στις φινετσάτες La Marzocco, μαζί με  2 single origins για τους connoisseurs του specialty καφέ. Ασφαλώς αν είσαι στο mood, μπορείς να πιείς και σωστά cocktails όπως μια δροσερή Mimosa ή ένα Aperol. 

    Μέσα σε μια εποχή που ομογενοποιεί κάθε νέα τάση, η σημασία στιβαρών projects όπως το The Brunchers πνέει νέο αέρα στα δρώμενα της εστίασης. Με στρατηγική προσήλωση σε μια γαστρονομική θεματική και με εξειδίκευση σε αυτή, το μαγαζί στην Αγίας Θέκλας βάζει «τσεκ» σε ό,τι έχει σημασία: την άψογη, εγκάρδια φιλοξενία, την ποιότητα, την αυθεντικότητα. Γι’αυτό κάθε λιχουδιά του έχει τη στάμπα του τέλειου, όπως θα ανακαλύψεις κι εσύ με μια επίσκεψη. 

    The Brunchers
    Αγίας Θέκλας 5, Αθήνα, τηλ. 6944200899
    www.thebrunchers.gr | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Vet Project: Ένα υπερσύγχρονο πολυιατρείο στο Κολωνάκι, αφιερωμένο με στοργή στην υγεία και ευζωία των μικρών ζώων συντροφιάς

    Όποιος από εμάς μοιράζεται τη ζωή του με ένα κατοικίδιο, ξέρει τις άπειρες χαρές που δίνει η συνύπαρξη με...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Σμύρνη: Μια όαση μεταξύ κέντρου και παραλιακής με πλήθος προτάσεων για φαγητό και ποτό

    Κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά συγχρόνως μια ανάσα από την παραλιακή, η Νέα Σμύρνη ήταν πάντοτε ένας δήμος...

    Οι πιο hot διευθύνσεις για έξοδο στου Ψυρρή

    Πρώτη αναφορά στο όνομα της συνοικίας έγινε από τον Γάλλο γιατρό Ζακόμπ Σπον, σε ένα βιβλίο του με τίτλο:...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot