spot_img

Ζυμώσεις Πουρνάρα: Παράδοση, μια διαχρονική αξία

Ψωμί! Υπάρχει ένας φούρνος στην Λάρισα που αντιστέκεται στην τυποποίηση και επενδύει στο χειροποίητο και τις παραδοσιακές τεχνικές. Μέλημα του η δημιουργία προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Τιμάει το παρελθόν και σχεδιάζει την εξέλιξη του! Το όνομα του… «Ζυμώσεις Πουρνάρα». 

Η ιστορία των οικογενειακών αυτών αρτοποιείων, που έχουν γίνει συνώνυμα της ποιότητας και της απόλαυσης ξεκινάει το 1980, με τον γιό της οικογένειας Πουρνάρα, τον Στέλιο, να μυείται από μικρή ηλικία στα μυστικά και τις ιδιαιτερότητες του ψωμιού. Μια εικοσαετία αργότερα, ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης, ενώ εξέλιξε κι εμπλούτισε τις γνώσεις του με περαιτέρω σπουδές σε Γερμανία κι Ελβετία, αποκωδικοποιώντας κάθε τερτίπι της τέχνης της αρτοποιείας, δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους. 

Σήμερα, οι Ζυμώσεις Πουρνάρα βρίσκονται σε 2 διευθύνσεις, στα ράφια τους φιλοξενούν από ψωμί βρώμης μέχρι ζέας, σικάλεως, κριθαρένιο, γερμανικό πολύσπορο κι ασφαλώς χωριάτικο. Κάθε μπουκιά και μια αποκάλυψη, κάθε άλειμμα και μια νοστιμιά. Εδώ τα ψωμιά ωριμάζουν – δηλαδή υπόκεινται σε ζύμωση – για τουλάχιστον 16 ώρες, κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι από την υφή, την απαράμιλλη γεύση, το καθημερινό φούρνισμα που γίνεται χαράματα με μεράκι και φροντίδα. 

Η εξέλιξη τους έχει βρει στην αιχμή: πέραν των άρτων κι αρτοπαρασκευασμάτων, στις Ζυμώσεις Πουρνάρας θα βρεις εξαιρετικό τσουρέκι, μαστιχωτό, παραδοσιακό, ανυπέρβλητο, υπέροχα γλυκά όπως η φρέσκια πορτοκαλόπιτα, το πολίτικο, κορμούς από τζιαντούγια και λευκή σοκολάτα με τη στιβαρή υπογραφή της Valrhona, αέρινες κρέμες και ρυζόγαλα με το ποιοτικό γάλα της ΘΕΣγαλα. Όλα φτιαγμένα με παραδειγματική ζαχαροπλαστική τεχνογνωσία και τα πιο αγνά υλικά. 

Τα μαγαζιά της Υψηλάντου και της Ηπείρου είναι όμως εκεί και για να σε χορτάσουν με πεντανόστιμα σνακς: τα σάντουιτς με γκουρμέ υλικά που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και πολυφορεμένα, με πεκορίνο, χοιρινή πορκέτα, παστράμι, σολομό, ψαγμένα αλλαντικά και τυριά είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις για ένα γρήγορο γεύμα, όπως είναι και οι πίτσες του, τα πληθωρικά πεϊνιρλί (κι αυτά φτιαγμένα με ζυμάρια αργής ωρίμανσης 48 ωρών) που ψήνονται από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι καθημερινά. 

Για την ανεπανάληπτη γεύση του «μόλις βγήκε από το φούρνο» και μια τόσο δα τραγανούλα κόρα που σε κάνει να λιώνεις, σε υπέροχους σύγχρονους χώρους όπου κάθετι εκτίθεται σαν πολύτιμο κόσμημα, στην επόμενη επίσκεψή σου στη Λάρισα, πήγαινε στις Ζυμώσεις Πουρνάρας. Και πάρε και κάτι να φιλέψεις τους δικούς σου, παίρνοντας τον δρόμο του γυρισμού. 

Ζυμώσεις Πουρνάρα
Υψηλάντου 1, Λάρισα, τηλ. 2410239609
Ηπείρου 23 & Καραθάνου, Λάρισα, τηλ. 2410610609
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

Τα 16 καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που πρέπει να γνωρίζεις 

Ο μεζές είναι απόγονος του Διονύσου, είναι το highlight της εξόδου, είναι το προνόμιο του Έλληνα, αφού πουθενά αλλού...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot