Κάθε λάτρης του καλού φαγητού γνωρίζει ότι ακόμα και το πιο απλό και καθημερινό έδεσμα, πρέπει να σου δίνει το απόλυτο της απόλαυσης, να είναι ποιοτικό αλλά και χαρακτηριστικά γευστικό. Ακόμα και μια καθημερινή παραδοσιακή συνήθεια, όπως είναι το σουβλάκι, χρειάζεται αυτό τον ξεχωριστό «χαρακτήρα», ώστε να θρέφει όλες τις αισθήσεις και να σε γεμίζει θετικά συναισθήματα.
Κι αν για σένα κάθε γεύμα είναι μια επιχείρηση αναζήτησης του κορυφαίου, τότε σίγουρα το Αργηγείον στο Γέρακα, είναι ο ένας και μοναδικός σου προορισμός για λαχταριστό σουβλάκι, εκλεκτό κεμπάπ και όχι μόνο! Στην οδό Θεσσαλονίκης 25, η φωτεινή σάλα με την σύγχρονη αισθητική και τη μινιμαλιστική διάθεση, σε υποδέχεται όλο χάρη, ενώ η χαρακτηριστικά αγαπημένη μυρωδιά από τον ξυλόφουρνο, σου υπόσχεται απολαύσεις, που γίνονται πραγματικότητα από την πρώτη ως την τελευταία μπουκιά, σε ό,τι κι αν επιλέξεις.
Το Αρχηγείον δημιουργήθηκε από τον chef Δημήτρη Αγοραστό και τον Σπύρο Παπαναστασάτο, το Μάιο του 2012 και πατάει πάνω σε δυο βασικά μονοπάτια. Τις πολύ καλές πρώτες ύλες και τον σεβασμό στη διαχείριση των υλικών, ακριβώς όπως στις κουζίνες ενός καθαρόαιμου εστιατορίου, όπου η προχειρότητα ως έννοια και πράξη εξοστρακίζεται εξ’ ορισμού!
Όλα τα κρέατα είναι νωπά και παραλαμβάνονται καθημερινά, οι κιμάδες προέρχονται από φρέσκο μοσχαρίσιο και αρνίσιο ελληνικό κρέας, πλάθονται με τις καλύτερες συνταγές και τις πιο ακριβείς τεχνικές, χωρίς συντηρητικά ή ενισχυτικά γεύσης, ενώ οι ζύμες καθώς και τα ψωμάκια είναι χειροποίητα, ζυμώνονται στο εργαστήριο και ψήνονται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο.
Το αποτέλεσμα όλης αυτής της πολύ προσεκτικά οργανωμένης και τελεσμένης προετοιμασίας; Τα πιο απίστευτα σουβλάκια που έχεις ποτέ γευτεί! Αυθεντικά χειροποίητα κεμπάπ σε διάφορες εκδοχές, όπως το φυστκλί κεμπάπ, πλασμένο με φυστίκι Αιγίνης, το γιαουρτλού, το πολίτικο και το πικάντικο, κάθε ένα με τη δίκη του χάρη και ξεχωριστή γεύση να αναδύουν μαγικά, τα αρώματα της Ανατολής. Κι έπειτα είναι τα μυρωδάτα σουβλάκια σε πίτα ή χειροποίητο μαλακό ψωμάκι που ψήνεται ιδανικά στον ξυλόφουρνο, με χοιρινό, κοτόπουλο ή κεμπάπ και συνοδεία υλικών που συμπληρώνουν άρτια το τελικό αποτέλεσμα
Ιδιαίτερες και δυσεύρετες επιλογές που ψήνονται επίσης στον ξυλόφουρνο και σε καλούν να τις γευτείς, είναι το σαγανάκι καβουρμά από τη Θράκη που γαρνίρεται ιδανικά με ένα αυγό, το καυτερό Λαβάς (λεπτή ζύμη με πικάντικη σάλτσα και κασέρι), το λαχματζούν, η παστουρμαδόπιτα, η χωριάτικη πίτσα και το πεϊνιρλί, υπάρχει κάτι ιδανικό για κάθε όρεξη και γούστο για να επιλέξεις και να ευχαριστηθείς με την ψυχή σου, πάντα με αυτή τη χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά που προσφέρει το ψήσιμο σε ξυλόφουρνο και αγγίζει τις πιο ευαίσθητες γευστικές χορδές.
Ζουμερά μπιφτέκια, σωστά ψημένη T-bone μπριζόλα, μοσχαρίσιο συκώτι, σις κεμπαπ και μπριζολάκια, να γλείφεις τα δάχτυλά σου αλλά και υπέροχες σαλάτες υλικά που φωνάζουν τη φρεσκάδα τους συμπληρώνουν τον άρτια δομημένο κατάλογο, που σε προκαλεί πραγματικά να δοκιμάσεις τα πάντα.
Όταν κατέχεις την τέχνη του κρέατος και της ζύμης κι όταν έχεις μυηθεί στα μυστικά της άριστης διαχείρισης τους, τότε σίγουρα μπορείς να εγγυηθείς για την απόλυτη ποιότητα, την πραγματική γεύση και την βέβαιη απόλαυση. Όταν προσεγγίζεις ακόμα και το καθημερινό σουβλάκι με την οπτική ενός chef, τότε οι φιλοξενούμενοι σου ξέρουν ότι θα απολαύσουν ποιότητα, προσεγμένη γεύση και άψογη εξυπηρέτηση. Στο Αρχηγείον θα βρεις ακριβώς αυτό το ιδανικό τρίπτυχο σε κάθε έκφανση, που θα σε κρατήσει για πάντα πιστό σε αυτό!
Το Αρχηγείον
Θεσσαλονίκης 25, Γέρακας, τηλ. 2106616220
www.arxigeio.gr | Facebook | Instagram