Αν ο παράδεισος είχε «μασκότ», αν η γεύση είχε τον πιο λαχταριστό της εκπρόσωπο, αν η απόλαυση είχε όνομα, αυτό θα ήταν ένα φρεσκοφουρνισμένο κρουασάν που μοσχοβολάει βούτυρο και λιώνει τρυφερά κι αέρινα στο στόμα. Στην Αθήνα των χιλίων κι ενός προσώπων λίγα μέρη το προσφέρουν στα καλύτερά του. Ένα από αυτά, έχει αφιερωθεί εξ’ολοκλήρου σε αυτό, κι είναι το Butterfly Croissanterie στα Σεπόλια.
Εδώ το κρουασάν είναι χειροποίητο, είναι ολόφρεσκο, φτιάχνεται με φροντίδα και τα πιο αγνά υλικά πίσω στο εργαστήρι, δεν κρύβεται σε μια ζύμη κατεψυγμένη που πηγαίνει κατευθείαν από το ψυγείο στο φούρνο. Αυτό είχαν οραματιστεί οι ιδιοκτήτες του, που μας εξηγούν το concept μέσα από το όνομα «Butterfly», δηλαδή «butter that makes you fly», με την ιδέα να έχει «ζυμωθεί» μέσα από ένα ταξίδι τους στη γενέτειρα του κρουασάν, τη Γαλλία.
Το know how το πήραν από τους καλύτερους: συγκεκριμένα την τέχνη του κρουασάν τους την εμφύσησε ο Αλέξανδρος Ρίζος, ενώ τις πολύπλοκες διαδικασίες της φίνας ζαχαροπλαστικής ο Βασίλης Ρίζος, που έχουν το Ρίζος Ελαία στο Κουκάκι. Η καλή αρχή γίνεται καθημερινά με ποιοτικό καφέ από δικό τους χαρμάνι που ψήνεται αποκλειστικά γι’αυτoύς από την Qualita Unica. Είναι 100% arabica, ιδανικός τόσο στην κρύα όσο και τη ζεστή εκδοχή του, και ταιριάζει γάντι με ό,τι κι αν επιλέξεις για να τον συνοδεύσεις από τα προϊόντα του.
Γωνιακό, φωτεινό, το Butterly έχει μια ανεπιτήδευτη λιτότητα που βάζει σε πρώτο πλάνο όλες τις προτάσεις του. Θα τις δεις να φιγουράρουν στις προθήκες του σαν «σειρήνες», σαγηνεύοντάς σε με τους συνδυασμούς τους, την αφράτη εμφάνιση και τις πολλές επιλογές. Οι πρωταγωνιστές-κρουασάν δε, θα σε βάλουν στα πιο δύσκολα διλήμματα, αλλά σκέψου με ψυχραιμία ένα πράγμα, δεν χρειάζεται να επιλέξεις μόνο ένα!
Κρουασάν γλυκά, με μαρμελάδες, με πραλίνα και κομμάτια από φυστίκι Αιγίνης, με bueno, κρουασάν αλμυρά με κοτομπουκιές ή γαλοπούλα, κρουασάν σε διάφορα μεγέθη, υφές, ιδέες. Η γειτονιά μοσχομυρίζει, θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.
Μετά είναι τα υπόλοιπα γλυκά του, φτιαγμένα με τον γαλλικό κανόνα της άριστης πρώτης ύλης και της σωστής τεχνικής, πλούσιο προφιτερόλ, βελούδινο cheesecake, tiramisu, lemon tart, εκμέκ αλλά και μιλφέϊγ που εδώ φτιάχνεται μοναδικά με φύλλα κρουασάν. Όλα το ένα καλύτερο από το άλλο όπως θα διαπιστώσεις.
Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Αναμφισβήτητα η καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης και εξέλιξης, αλλά και η ίδια η ομάδα του, η καλοσυνάτη υποδοχή, το εγκάρδιο αντίο. Στον κόσμο του Butterfly Croissanterie, θα αισθανθείς αυτό που λέμε «ο έρωτας περνάει από το στομάχι», με λίγα λόγια θα νιώσεις «butterflies» στο στομάχι, όπως λένε και αγγλιστί.
Butterfly Croissanterie
Βορείου Ηπείρου 159, Σεπόλια, τηλ. 2105121121
Facebook | Instagram