spot_img

Ramon The Brunch Project: Η απόλυτη bruncherie της Αγίας Παρασκευής σερβίρει bao buns και sandos που «σετάρονται» υπέροχα με cocktails 

Το Ramon The Brunch Project αποτέλεσε ένα από τα πρώτα μέρη της πόλης που αφιερώθηκε αποκλειστικά με το brunch. Και το έκανε ολόσωστα και γευστικά, πατώντας στη μανιέρα συνταγών με αυγά απ’όλο τον κόσμο, με φαντασία και πολύ καλά υλικά. Από τις «κλασικές αξίες» Benedict και Croque Madame, μέχρι τα πιο «εξωτικά» Shakshuka και Quesadilla Omelete με χωριάτικο λουκάνικο και μους από κατίκι, το μόνο βέβαιο είναι ότι αν δεν το έχεις ακόμα επισκεφθεί, το οφείλεις σαν χάρη στον πεινασμένο εαυτό σου.

Η πορεία του το έχει βρει πιο μπροστά κι από την εξέλιξη: έχοντας πλέον εντάξει στη φαρέτρα του 8 signature cocktails που έχει επιμεληθεί με φροντίδα ο χαρισματικός Θάνος Προυναρούς (τον ξέρεις από το πολλάκις βραβευμένο Baba Au Rum), το Ramon βιώνει τη νέα εποχή του με ακόμα περισσότερες νοστιμιές, ιδέες, φιλόξενη, ανεβασμένη διάθεση και την πάντα pet friendly φιλοσοφία του, αφού το όνομα Ramon προκύπτει από τον πανέμορφο σκύλο των ιδιοκτητών. 

Έτσι το brunch σου μπορεί να χειραφετηθεί πλέον από τον – πολύ καλό μεν – καφέ του, και να συνδυαστεί με cocktails που αναβαθμίζουν και ξεπερνούν τα τετριμμένα, φτιαγμένα με την προσοχή και την τεχνογνωσία που λίγοι bartenders στην Αθήνα έχουν. Thyme Margarita με την πιο ποιοτική λευκή τεκίλα του κόσμου, θυμάρι, μέλι και ολόφρεσκο χυμό λάιμ για μια εναλλακτική μαργαρίτα με Ελληνικά χαρακτηριστικά, το εξωτικό Baba’s Tiki Punch με ρούμια από την Καραϊβική και γεύσεις από ανανά, πορτοκάλι, βερίκοκο, λάιμ, βανίλια και άλλα γλυκά μπαχάρια, η αλκοολούχα ιστορία του Ramon έχει όλα όσα χρειάζεται ένα στέκι για να αγγίξει την τελειότητα.

Μετά είναι οι νέες προσθήκες, όπως τα Sandos με παστράμι, ακριβώς όπως θα τα απολάμβανες στο Katz’s της Νέας Υόρκης, με το εξαιρετικό φρυγανισμένο χειροποίητο milk bread, καπνιστό μετσοβόνε, μαρμελάδα ντομάτας και ρόκα (μια αποκάλυψη!) ή το sando με τηγανητό πανέ κοτόπουλο, cheddar να λιώνει σαγηνευτικά, iceberg, ντομάτα και sweet chilli. Στον αντίποδα, ένα εξαιρετικό bao bun με κοτόπουλο teriyaki, λαχανικά σωτέ και chilli mayo θα σε αφήσει απλά άναυδο!

Το minimal modern brunch spot στην Παπαρρηγοπούλου θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ένας από τους λόγους που τη τελευταία διετία Τα Πευκάκια βιώνουν άνθιση. Η αίσθηση οικειότητας, η ανεπιτήδευτη αύρα του αλλά και η συνεχώς ανανεούμενη πρότασή του το έχουν κατατάξει στα must της περιοχής. Αν έψαχνες το επόμενο brunch στέκι σου, μόλις το βρήκες! 

Ramon The Brunch Project
Παπαρηγοπούλου 69, Αγία Παρασκευή, τηλ. 2152158585 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Χειροποίητο παγωτό στην Αθήνα: 10 διευθύνσεις που πρέπει να επισκεφθείς

Δροσερό, γλυκό, αναζωογονητικό, το παγωτό το αγαπάμε, ίσως επειδή τίποτα δεν αιχμαλωτίζει την αυθεντική χαρά και την αθωότητα όσο...

Ίλιον: Οι καλύτερες προτάσεις για την έξοδό σου

Η σύγχρονη ιστορία της πόλης του Ιλίου ξεκινά με την ίδρυση του οικισμού Ίλιον Τρωάς, το Μάρτιο του 1858,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot