Είναι φορές που μια έξοδος σε εστιατόριο μεταμορφώνεται σε μια ανυπέρβλητη εμπειρία των 5 αισθήσεων. Άλλοτε είναι εξαιρετικό, πρωτόγνωρο το φαγητό, άλλοτε την πρωτοκαθεδρία παίρνει το ντεκόρ και το design δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που μένει αλησμόνητη. Στην Italida στον Πειραιά, οι 2 αυτές συνιστώσες σμίγουν με τον πιο μαγικό τρόπο.
Η γειτονιά της Τρούμπας, είναι χρόνια τώρα ολοένα και πιο ανερχόμενη και με άποψη. Περπατώντας την, το βλέμμα σου θα μαγνητίσει από μακρυά η Italida χάρη στην κλασική αρχοντιά, το χρυσό τοπίο με τους όμορφους πολυελαίους και τους καθρέπτες, τις εντυπωσιακές, χρυσές κορνίζες που πλαισιώνουν με φινέτσα την εντυπωσιακή wine list, τα ραφινάτα σερβίτσια που οι ιδιοκτήτες της ψάχνανε για μήνες, την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και το εφευρετικό μιξάρισμα με την industrial σχολή.
Η Italida υπηρετεί ένα απλό αλλά όχι απλοϊκό concept: η ιδέα είναι να αισθάνεται ο επισκέπτης καλεσμένος σε κάποιο σπίτι της χώρας του Μαστρογιάννι και της Σοφία Λόρεν, κι αυτό κατορθώνεται τόσο από την αβίαστη ευγένεια και φροντίδα όλης της ομάδας του, όσο και από κάθε πιάτο που εμπεριέχει αγάπη και προσοχή σαν γαστρονομική αγκαλιά. Τα πιάτα που σερβίρει έχουν προελεύσεις απ’όλη την Ιταλία, έτσι για παράδειγμα θα βρεις εξαιρετικό, μελωμένο ossobuco με risotto, μια παράδοση από τη Λομβαρδία, μέχρι την πίτσα pistacchio, mortadella e stracciata από την Campania. Στο «τιμόνι» της κουζίνας είναι η χαρισματική chef Μαρίνα Ντεμολλάϊ.
Οι αυθεντικές πρώτες ύλες από την Ιταλία, οι κλασικές γεύσεις με σύγχρονες τεχνικές, η παρουσία ξυλόφουρνου που εγγυάται και το σωστό ψήσιμο, έχουν ως αποτέλεσμα τις τέλειες πίτσες και ζυμαρικά. H Italida ωστόσο χειραφετείται κι από τα τετριμμένα με προτάσεις όπως οι παπαρδέλες με ραγού από μανιτάρια και πάστα τρούφας, κριθαρότο με ζουμερό μοσχαράκι στον ξυλόφουρνο, ριζότο caccio e pepe, υπεραπολαυστικό, δε θες να τελειώσει ποτέ, αλλά και μια υπέροχη ταλιάτα βιολογικού μοσχαρίσιου συκωτιού, με πουρέ καμμένου κρεμμυδιού.
Στην wine list της θα βρεις άνω των 100 ετικετών για κάθε γούστο και οινική προτίμηση, ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις το σκέλος του γλυκού, με το ονειρεμένο tiramisu και την ανυπέρβλητη τριλογία σοκολάτας.
Αν θες να δειπνήσεις λοιπόν σ’ένα εστιατόριο απελευθερωμένο από τις συμβάσεις, που ανεβάζει στροφές αλλά όχι και τις τιμές στην απόλαυση και προσφέρει μια casual chic αύρα σε πιάτο και ποτήρι, η Italida είναι η «συντεταγμένη» σου. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αποκομίσει για 2η συνεχή χρονιά διάκριση από το TripAdvisor ενώ φιγουράρει στο 10% των κορυφαίων εστιατορίων παγκοσμίως στο Traveller’s Choice.
Italida
Φιλελλήνων 9, Πειραιάς, τηλ. 2104292005
Facebook | Instagram