spot_img

Le Tartarughe Ristorante: Ιταλικό με φινέτσα και οικεία νοστιμιά, στη Νέα Φιλαδέλφεια

Την έχει στην καρδιά του την ιταλική κουζίνα ο Έλληνας. Το Μεσογειακό της χρώμα σε συνάρτηση με την οικειότητα των υλικών, την απλότητα που όμως δεν είναι λιτότητα, το comfort που μοιάζει με γαστρονομική αγκαλιά, μας ενθαρρύνουν να γυρνάμε σε αυτήν ξανά και ξανά. Μπαίνοντας στο «Le Tartarughe Ristorante» και βλέποντας το logo με το χελωνονιτζάκι-πίτσα (άλλωστε tartarughe στα Ιταλικά είναι οι χελώνες), την αισθητική αναβάθμιση που φέρνει στη Δεκελείας, τον ξυλόφουρνο να δεσπόζει επιβλητικά, το προσεγμένο περιβάλλον, μόνο θαλπωρή και ζεστασιά μπορείς να αισθανθείς.

Το ξύλινο πάτωμα, τα στιλάτα τραπέζια, οι ντιζαϊνάτες καρέκλες, η άνεση του πετρόλ στους τοίχους, οι όμορφοι πολυέλαιοι και ο επιβλητικός πίνακας με τον Μυστικό Δείπνο, προϊδεάζουν υπέροχα για ένα ιταλικό γευστικό ταξίδι. Η καλή αρχή γίνεται με σαλάτες και ορεκτικά με υλικά που θα συναρπάσουν ακόμα τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των ιταλικών γεύσεων: focaccia με μαριναρισμένες ελιές, βαλσάμικο, extra παρθένο ελαιόλαδο και σπιτική Ιταλική sauce, prosciutto rolls με ricota, ρόκα, λεμόνι και extra παρθένο ελαιόλαδο, fried ravioli με mozzarella και καυτερή σάλτσα ντομάτας.

Οι πίτσες εδώ έχουν καλή, λεπτή υπόσταση, τραγανή κόρα και την άπαιχτη δύναμη που προσφέρει η ζύμη μακράς ωρίμανσης και το σύντομο πέρασμα από τον ξυλόφουρνο. Ακριβώς όπως τις λατρέψαν οι αγαπημένοι μας χελωνοήρωες, Leonardo, Raphael, Donatello και Michelangelo, με υλικά που αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη μπουκιά ότι είναι διαλεγμένα ένα προς ένα, αλλά και στους συνδυασμούς τους, όπως για παράδειγμα στην Tartufata, που φιλοξενεί μασκαρπόνε, μανιτάρια, τρούφα και θυμάρι ή στην Gorgonzola, με καπνιστή πανσέτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και σχοινόπρασο, κάθε ιδιαίτερος συνδυασμός και μια ευχάριστη γευστική περιπέτεια για τον ουρανίσκο σου! Δε λείπουν ασφαλώς οι αυθεντικές ιταλικές γεύσεις όπως στην Prosciutto και την κλασική αγαπημένη Margherita.

Τα ζυμαρικά του είναι από αυτά που σου μένουν αξέχαστα: βράζονται τόσο-όσο κρατώντας όλη τη νοστιμιά τους και σερβίρονται με εξαιρετικές σάλτσες, η Carbonara αυθεντική, με καπνιστή πανσέτα, αυγό και πεκορίνο, τα Caserecce pollo το ίδιο, το φιλέτο κοτόπουλο αγκαλιάζεται από κρέμα γλυκιάς γκορκοντζόλας, μπρόκολο και φιλέ αμυγδάλου και τρώγεται απνευστί. Οι λάτρεις των gnocchi θα λατρέψουν την τρούφα και ποικιλία μανιταριών στην παρασκευή τους, είναι αέρινα, με απλότητα και πίστη στις προσταγές της χώρας των Καισάρων.

Όση ώρα απολαμβάνεις το φαγητό σου, θα παρατηρήσεις το ευγενικό σέρβις, την γκουρμεδιά σε κάθε πρόταση, τις επιλογές σε κρασιά που δεν σε «πνίγουν» στη φιοριτούρα και την προσποίηση. Από τις κομψές σπεσιαλιτέ του μενού μην παραλείψετε τα χειροποίητα γλυκά, θα βρείτε υπέροχο banoffee και δροσερή panna cotta.

Le Tartarughe Ristorante
Λεωφόρος Δεκελείας 88, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102528730
letartarughepizza.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας: Εκεί που η διασκέδαση είναι αυθεντική & η γεύση ονειρική

Ακαταμάχητα. Καμία άλλη λέξη δεν μπορεί να περιγράψει από μόνη της τα σύγχρονα μεζεδοπωλεία. Με αφθονία προτάσεων που κανακεύουν...

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot