spot_img

Sapou: Η χειμερινή version του ξακουστού εστιατορίου της Αντιπάρου κερδίζει τις εντυπώσεις

Το γαστρονομικό τερέν της πόλης τα τελευταία χρόνια ανθίζει σε πλήρη σύμπνοια με την παγκόσμια εστιατορική σκηνή, άλλες φορές δανειζόμενο από αυτή, άλλες φορές «δανείζοντας» την τεχνογνωσία των δυνατών μας chef αλλά και την απαράμιλλη νοστιμιά της τοπικής μας πρώτης ύλης. Το Sapou – που μας πρωτοσυστήθηκε στην Αντίπαρο και δεν άργησε να βρει το χειμερινό του «σπίτι» στο Παγκράτι – είναι ένα από αυτά τα παραδείγματα εστιατορίου που εκπέμπει πολιτισμό μέσα από το φαγητό και που αξιοποιεί με τον πιο ευειδή τρόπο τους θησαυρούς του κάμπου και της θάλασσας, για να τους προσφέρει σε εγχώριες και διεθνείς εκδοχές που ανεβάζουν στροφές στα γευστικά δρώμενα.

Ο ήπιος φωτισμός στην σάλα, οι πολυτελείς λεπτομέρειες, το υπέροχο περιβάλλον με τα ελεφάντινα διακοσμητικά, τους σικάτους πίνακες, τα χαλιά και το προσεγμένο art de la table δημιουργούν μια αίσθηση θαλπωρής και περιποίησης. Η απρόσκοπτη θέα στο χατζιδακικό πάρκο Ναϊάδων, η βαβούρα της πόλης απομονώνονται, η απαλή μουσική φτιάχνει τη διάθεση, ο χρόνος μοιάζει να σταματά. Ο ιδιοκτήτης και head chef Γιάννης Σαπουντζής, σαν σύγχρονος μύστης ανατρέχει σε εικόνες, αναμνήσεις και ιδέες, το ψάχνει, ψάχνει την καλή πρώτη ύλη, τους τρόπους να την απογειώσει, προτείνει κλασικότητα αλλά και νεωτερισμό κι αυτό αποτυπώνεται σ’ένα μενού που έχει πολλά πράγματα για να εξερευνήσεις. Οικοδέσποινα σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι, η σύζυγος του chef, Φιλιώ Μπουρνά, φροντίζει ώστε όλη η εμπειρία της φιλοξενίας του Sapou, να σου μείνει αξέχαστη.

Ένα παράδειγμα είναι το Beef Tartare Sando, με Black Angus Αμερικής σε κόντρα φιλέτο κοπή, αγκαλιάζεται από το ψωμί μαζί με wasabi mayo, yuzu, παστό κρόκο και πούδρα nori. Αέρινο, γευστικό, με ποικιλία γεύσεων σε κάθε μπουκιά, τρώγεται απνευστί. Ανυπέρβλητο και το Miso Grilled Baby Chicken, είναι τρυφερό και πεντανόστιμο, όπως και το Char Siu Pork, με ελληνικό μαύρο χοίρο σε char siu bbq sauce (μια αποκάλυψη!) Η wedge salad δε, με το ολόφρεσκο iceberg είναι τραγανή, έχει ωραία παρουσίαση και καθηλώνει.

Το μενού συνοδεύεται από μια μεγάλη και αξιόλογη γκάμα κρασιών που προέρχονται από τον ελληνικό και τον ξένο αμπελώνα, «σετάρουν» υπέροχα με τα πιάτα του, ενώ οι λάτρεις των cocktails δε μένουν επουδενί παραπονεμένοι, αφού υπάρχει και μπάρα. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ένθερμη και ανεπιτήδευτη φιλοξενία τόσο του chef και της ομάδας του όσο και της κομψής οικοδέσποινας, θα σου χαρίσουν συγκινήσεις που θα επισπεύσουν αβίαστα την… επόμενή σου κράτηση. 

Sapou
Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι, τηλ. 2107230626
sapou.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

Η βόρεια πλευρά της Αθήνας: Έξοδοι στη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο και την Δροσιά

Το κέντρο το αγαπάμε. Έχει παλμό, έχει ενέργεια, δημιουργεί τάσεις, είναι inclusive κι έχει κάτι για τον καθένα ξεχωριστά....

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot