spot_img

To Yiasemi Food And Wine Experience: Η νέα άφιξη που μας μυεί στη δημιουργική comfort κουζίνα και την εκλεπτυσμένη κρεατοφαγία

Είναι όμορφο και αισιόδοξο, να παρατηρείς πως στην εστίαση, πάρα τις ιδιαιτερότητες των καιρών και παρά τις δύσκολες συγκυρίες, υπάρχουν άνθρωποι που όχι απλά τολμούν να κάνουν ένα νέο βήμα, αλλά μας παρουσιάζουν ποιοτικές προτάσεις, που στηρίζονται πάνω στην ουσιαστική γνώση της γαστρονομίας, επαναπροσδιορίζοντας τις σχέσεις μας με την comfort κουζίνα και βάζοντας την έννοια «κρεατοφαγία» σε μια πιο προσεγμένη προοπτική.

Προσφάτως ανακαλύψαμε το νεοαφιχθέν Yiasemi Food And Wine Experience, στο Χαϊδάρι, το οποίο ήρθε να δώσει το δυναμικό του παρόν με υπέροχες συνταγές comfort κουζίνας, αλλά κυρίως με υπέροχες προτάσεις για κρέας στην καλύτερη και πιο ποιοτική του διάσταση.

Ένας χώρος που αμέσως σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, δεν μπορείς να τον προσπεράσεις χωρίς να τον περιεργαστείς, έστω και για λίγο ή να μη σε ιντριγκάρει να τον επισκεφτείς. Το ταλαντούχο χέρι του interior designer Κρις Ανδριόπουλου, μεταμόρφωσε ιδανικά τον χώρο μιας παλιάς ταβέρνας, σε ένα μοντέρνο εστιατόριο, με φρέσκια ενέργεια, που στηρίζεται πάνω στις αρχές του μινιμαλισμού. Όλη η ομορφιά κι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του, έχουν ως επίκεντρο τους τεχνητούς κήπους που καλύπτουν τοίχους και γωνιές, μεταφέροντας σε στιγμιαία κάπου μαγικά.

Στο τιμόνι του Yiasemi Food And Wine Experience, ο chef Παναγιώτης Σαριάνογλου, εξαργυρώνει την πολυετή του εμπειρία στον χώρο της εστίασης σε Αθήνα, νησιά και ως private chef σε yachts και εντυπωσιάζει, συνδυάζοντας τεχνικές, γεύσεις και τα καλύτερα υλικά σε ένα τόσο αισθητικά, όσο και ποιοτικά υψηλό και παράλληλα προσιτό γαστρονομικά αποτέλεσμα, που σου ανοίγει νέους ορίζοντες.

Τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα από την αρχή ως το τέλος κάθε συνταγής και κάθε πιάτο σου ξυπνάει μνήμες, μέσα από μια μοντέρνα προσέγγιση. Από τα χειροποίητα ψωμιά από χαρούπι, ελιά και καρύδι που συνοδεύονται με αρωματικά βούτυρα (που εναλλάσσονται γευστικά ανά εβδομάδα) και αρωματικό ελαιόλαδο, ως το μάγουλο με παπαρδέλες κρέμα από γραβιέρα Νάξου και λαδί μυρωδικών που σιγομαγειρεύεται σε σάλτσα με βάση τον μαραθόσπορο, τα πάντα εδώ δηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και σεβασμός στα υλικά και την παράδοση.

Η ζεστή πατατοσαλάτα με τρεις υφές πατάτας, απάκι Κρήτης, τραγανό αυγό και φρέσκια ελληνική τρούφα και τα chicken lollipops δηλαδή πικάντικα καραμελωμένα κοπανάκια κοτόπουλου, με πολύχρωμο σουσάμι και φρέσκο κρεμμύδι αποτελούν ιδανικές επιλογές για μοίρασμα με την παρέα. Η ανοιχτή κρεατόπιτα σε χωριάτικο ζυμάρι, με μοσχαρίσιο μάγουλο γάλακτος, πιπεριές Φλωρίνης, γραβιέρα και σχοινόπρασο, σιγοψήμένη σε φούρνο πέτρας και το λουκάνικο αγριογούρουνου με καραμελώμενο κρεμμύδι και καμμένο λεμόνι, σου προσφέρουν όλα τα αρώματα και τις γεύσεις τις ελληνικής υπαίθρου, μέσα από ιδιαίτερους συνδυασμούς. Στα must try και η τραγανή πανσέτα με χειροποίητο chutney πιπεριάς Φλωρίνης και chilly, καμμένα καρότα baby, που συνοδεύεται από γλασαρισμένες πατάτες baby, θα χαρακτεί στη γευστική σου μνήμη με χρυσά γράμματα!

Η απόλαυση του καλού κρέατος έχει πλέον περάσει σε πιο απαιτητικά επίπεδα, και το Yiasemi Food And Wine Experience θα σε εντυπωσιάσει με τις elevated steak προτάσεις του. Ποιοτικές πρώτες ύλες, μοντέρνες κοπές και σωστά ψησίματα που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα κάθε κρέατος, αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε κοπές. Argentina Black Angus, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις, σπαλομπριζόλα ξηρής ωρίμανσης 20 ημερών καθώς το Yiasemi διαθέτει το δικό του dry aged ψυγείο, Tomahawk, μερικές από τις επιλογές που μπορείς να απολαύσεις ακριβώς όπως πρέπει, και να κάνεις το ιδανικό pairing με κάποιο εξαιρετικό κρασί της wine list από ελληνικούς αμπελώνες που επιμελήθηκε ο Θοδωρής Γιαννακίδης.

Ως καλός κι έμπειρος οικοδεσπότης, ο Παναγιώτης Σαριάνογλου, θα φροντίσει να κλείσεις αυτό το γευστικό ταξίδι με τον πιο γλυκό τρόπο. Κάθε βδομάδα ένα διαφορετικό γλυκό έκπληξη γίνεται το κέρασμα και ο ιδανικός επίλογος για μια όμορφη εμπειρία με επίκεντρο τη γεύση. Γιατί το Yiasemi Food And Wine Experience, είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει. Μια νέα εμπειρία που πιστεύουμε ότι θα γίνει μια αγαπημένη, σταθερή, συνήθεια!

To Yiasemi Food & Wine Experience
Στρ. Καραϊσκάκη 1Β, Χαϊδάρι, τηλ. 2105324666
www.toyiasemi.gr |Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα 16 καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που πρέπει να γνωρίζεις 

Ο μεζές είναι απόγονος του Διονύσου, είναι το highlight της εξόδου, είναι το προνόμιο του Έλληνα, αφού πουθενά αλλού...

Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot