Η Αθήνα μόλις τώρα έχει αρχίσει να ψελλίζει τις αρετές του μαμαδίστικου φαγητού, του χειροποίητου, αληθινού φαγητού που φτιάχνεται με αγνά υλικά, πιστό στην εντοπιότητα και πιστό στην παράδοση και τη μνήμη, τις οποίες μεταλλαμπαδεύει ατόφιες στον κάθε επισκέπτη. Κι ενώ η έννοια «μαμαδίστικο φαγητό» μπορεί πολλές φορές να ενέχει μια χροιά ερασιτεχνισμού, στο Mam to Mam η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας.
Αυτό οφείλεται στους χαρισματικούς δημιουργούς του, την Σοφία Σαντζαρίδου και τον σύζυγο, συνοδοιπόρο της και haute pâtissier Γιάννη Τσίχλη, οι οποίοι έχουν και το διπλανό Durée du Goût. Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη για ποιοτικό καθημερινό φαγητό, όπως τους το ζητούσαν οι πελάτες μετά από κάθε επιτυχημένο catering του ζαχαροπλαστείου, αποφάσισαν να εξαργυρώσουν την πρόσβασή τους σε ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και ολόφρεσκα λαχανικά και στο μέτωπο του μαγειρευτού φαγητού.
Μια επίσκεψη στο Mam to Mam επιφυλάσσει υπέροχες γευστικές εκπλήξεις. Στις προθήκες του θα βρεις το μαγειρευτό όπως δεν το’χεις ξαναγευτεί, με διάυγεια στη βιτρίνα, λουσμένο στο φως, σαν γυμνή αλήθεια. Κι όπως μια μαμά δεν θα μπορούσε να μαγειρέψει πάνω από 5 πιάτα σε μια ημέρα, έτσι κι εδώ θα βρεις λίγες και καλές προτάσεις, σε απόλυτη σύμπνοια με την κάθε εποχή και τους θησαυρούς της, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, φρεσκομαγειρεμένα, καθαρά, να μοσχοβολάνε.
Ο μουσακάς τους ανεπανάληπτος, με νόστιμα λαχανικά, ζουμερό κιμά και βελούδινη μπεσαμέλ. το παστίτσιο αψεγάδιαστο, τα γεμιστά με σπυρωτό πιλάφι, πεντανόστιμα. Τα κρέατα καταφθάνουν εδώ νωπά, έχουν όλα τα αρώματα, γίνονται λουκούμι, θρέφουν με υπευθυνότητα κι ευθύνη. Ιδιαίτερες και οι σουπιές στο μελάνι τους, όπως και οι σούπες και οι πίτες, κάθε μέρα κι από μια διαφορετική.
Στο Mam to Mam την τιμητική της έχει κι η ελληνική παραγωγή. Έτσι στα ράφια του μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τόνο από την Αλόννησο, όσπρια, ζυμαρικά, ντολμαδάκια φτιαγμένα με αμπελόφυλλα βιολογικής προέλευσης, διάφορα τοπικά τυριά, σαρδέλες, μαζί με χειροποίητα ορεκτικά, γουακαμόλε, μανιταροπιτάκια, τορτίγιες.
Το Mam to Mam σου δίνει μια άλλη απάντηση στο μαγειρευτό. Πως, ναι, μπορεί να αναβαθμιστεί η γεύση, ανάλογα με το πάθος του μάγειρα, πόσο κόπο βάζει αναζητώντας τα υλικά και τις συνταγές, πόση φροντίδα αφιερώνει στη τέχνη του. Μπουτίκ φιλοσοφία στη ρουστίκ μαγειρική μας ιστορία, με δυνατότητα για ειδικές παραγγελίες για κάθε περίσταση και κάθε γούστο και ασφαλώς delivery.
Mam to Mam
Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106010013
www.mamtomam.gr | Facebook | Instagram