spot_img

Το Παραδοσιακό Κεμπάπ στα Ιλίσια κρατάει ζωντανή την παράδοση του κεμπάπ εδώ και 25 χρόνια

Το κεμπάπ δεν είναι ένα απλό μπιφτέκι αλλά η γεύση της μνήμης, μια παλιά ιστορία με αρώματα και εικόνες από παζάρια της Ανατολής, ένα διαβατήριο γεύσης που το προσφέρουν πλέον ελάχιστα – μετρημένα στα δάχτυλα – ψητοπωλεία στην αυθεντική, παραδοσιακή μορφή του. To Παραδοσιακό στα Ιλίσια, αυτή τη γέφυρα με την παράδοση την προσφέρει με μεράκι και αγάπη από το 1998, κρατώντας τη φλόγα του αυθεντικού κεμπάπ ζωντανή και φωτεινή.

Παλιάς κοπής κεμπαπτζίδικο – αλλά με σύγχρονη οπτική και αισθητική – το Παραδοσιακό προσφέρει απλόχερα απλότητα και απόλαυση που προκύπτει από το κάρβουνο. Όλες οι παρασκευές είναι χειροποίητες, τα κρέατα μαρινάρονται εδώ, το κεμπάπ πλάθεται με δεξιοτεχνία και φροντίδα με τη δική τους, μοναδική συνταγή. Έτσι, κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στο ζουμερό, ανεκτίμητο αυτό έδεσμα, το οποίο τυλίγεται με φρέσκια ντοματούλα, κρεμμύδι, μαϊντανό, τζατζίκι και πατάτες και προσφέρεται και σε εκδοχή με κοτόπουλο.

Η γευσιγνωσία συνεχίζεται με χρυσαφένιους γύρους που στροβιλίζονται στωικά στην ψησταριά του, υπέροχα καλαμάκια σε μπούτι και στήθος κοτόπουλου, καλαμάκι χοιρινό του ονείρου, ακόμα και μπριζολοκάλαμο με χοιρινά πανσετάκια. Η καλή αρχή γίνεται βέβαια πάντα με εξαιρετικά ορεκτικά, όπως οι τηγανητές μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, η στριφτή τυρόπιτα Σκόπελου, το ψητό χαλούμι, η χειροποίητη χτυπητή. 

Κι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον πάλλευκο, με τα στοιχεία της πέτρας και του ξύλου να δημιουργούν την απαραίτητη θαλπωρή και σβέλτους ψήστες που υποδέχονται κάθε παραγγελία με χαμόγελο και εγκαρδιότητα. Τα τελευταία χρόνια πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει στο γαστρονομικό τοπίο της πόλης, για άλλους προς το καλύτερο, για άλλους προς το χειρότερο. Το Παραδοσιακό όμως είναι εδώ και δίνει το δυναμικό του παρόν χορταίνοντας τους ψαγμένους ουρανίσκους όσων αναζητούν το τέλειο κεμπάπ… κι όχι μόνο! 

Το Παραδοσιακό Κεμπάπ
Αμμοχώστου 4, Ιλίσσια, τηλ. 2107775220

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία -...

Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot