spot_img

Γαστρομανία: Μαγειρευτό φτιαγμένο με αγάπη και φροντίδα, στη Γλυφάδα

Η Γλυφάδα είναι μια γειτονιά κι ένας κόσμος ολόκληρος. Εκεί κυριαρχεί ένα αέναο καλοκαίρι, με ήλιο τον χειμώνα, μια καταγάλανη θάλασσα την άνοιξη και μια δική της ζωή που δεν μοιάζει με την υπόλοιπη Αθήνα. Ανάμεσα στις λαμπερές προτάσεις, τον κοσμοπολιτισμό, τα all day στέκια και τα ξακουστά bars, υπάρχει μια σταθερά – σαν όαση – που κρατάει τα τελευταία 5 χρόνια αναλλοίωτο το κύτταρο της γαστρονομικής μας παράδοσης, και αυτή δεν είναι άλλη από τη Γαστρομανία. 

Εδώ, η Κατερίνα Ρεκούνα εξαργυρώνει με τον πιο νόστιμο κι εμπνευσμένο τρόπο την πορεία της στον χώρο της εστίασης, φτιάχνοντας καθημερινά πιάτα που έχουν το άρωμα και τη φροντίδα μιας… μαμάς. Εστιατορική, φωτεινή και κεντρική – αφού βρίσκεται πάνω στην Γούναρη – η Γαστρομανία σφυριλατεί την ύπαρξή της με βασικό οδηγό την έμπνευση και την εποχικότητα, σερβίροντας γενναίες ποσότητες σε πολύ λογικές τιμές. 

Σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις σε αυτήν, να μαζέψεις μια μεγάλη παρέα για να ευχαριστηθείτε όλοι, να την προτείνεις με ύφος επηρμένο σαν να γνωρίζεις μόνο εσύ τα «καλά, κρυμμένα, νόστιμα μυστικά» που μόνο μυστικά δεν είναι έπειτα από τόσο χρόνια λειτουργίας. Στον κατάλογό της θα βρεις όλο τον θησαυρό της ελληνικής κουζίνας, λαδερά, όσπρια, ψάρια και κρεατικά. Μουσακά με βελούδινη μπεσαμέλ μέσα στον κιμά, κοκκινιστό μοσχαράκι-λουκούμι με ωραία ντοματάδα, χοιρινό ρολό με πατατούλες στον φούρνο, μπριάμ του ονείρου με ολόφρεσκα λαχανικά.

Τα μαγειρεύει με μαεστρία, όπως θα διαπιστώσεις στο τρυφερό σνίτσελ κοτόπουλου, στα πεντανόστιμα μοσχαρίσια κεφτεδάκια, στο υπέροχο συκώτι γάλακτος, που είναι πλούσιο σε σίδηρο κι ακόμα πιο πλούσιο σε απόλαυση. Ο κατάλογος εναλλάσσεται με την σε συνάρτηση με το τι καλό θα βρεθεί στην αγορά, πάντα υπάρχει κάποιο πιάτο ημέρας που κάνει την έκπληξη, όπως rissoti, κρεατικά που καταφθάνουν εδώ νωπά, κι άλλες γευστικές ιστορίες του νου και της καρδιάς της Κατερίνας. 

Έχει ομορφύνει με το catering της πολλές εκδηλώσεις, πάρτι, κοινωνικές μαζώξεις. Οι σύγχρονες τάσεις την αφορούν, δεν είναι προσκολλημένη στο παρελθόν. Σερβίρει τις πιο νόστιμες σούπες, τις οποίες φτιάχνει σε περιορισμένη ποσότητα για να είναι πάντα φρέσκιες, φτιάχνει γλυκά, τα δίνει όλα στη δουλειά της. Η θάλασσα είναι όμως η αγάπη της, το βλέπεις στο χταπόδι της με το κοφτό μακαρονάκι που είναι ένα μικρό έπος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνει ανυπέρβλητο κοκκινιστό μοσχάρι. 

Όπως και να΄χει η Γαστρομανία θα σε κάνει «μανιακό» για το φαγητό της, η ποιότητα στην πρώτη ύλη, οι ωραίες συνταγές και το μεράκι της ομάδας της αποτυπώνονται σε κάθε πρότασή της. Κι εκεί θα συνειδητοποιήσεις ότι σαν την ψαρόσουπα τις κρύες μέρες του χειμώνα, δεν έχει τίποτα!

Γαστρομανία
Δημ. Γούναρη 70, Γλυφάδα, τηλ. 2109611000 | Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Τα 10 καλύτερα vape shops της Αθήνας

Τον Αύγουστο του 2015, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) δημοσίευσε μια εκτενή αναφορά για τα...

Τα 10+2 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά την απόλαυση

Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot