spot_img

Το Πορτατίφ φωτίζει γλυκά το Κολωνάκι, μέσα από ιδιαίτερες δημιουργίες

Το Κολωνάκι είναι μια περιοχή που από μόνη της έχει αυτό τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, νοσταλγικό κάποιες φορές, μέσα από τη λεπτή ιδιοσυγκρασία της, που εκπέμπει ακόμα την αριστοκρατική της ψυχή. Θα περίμενε σίγουρα κάποιος, ανάμεσα στα όμορφα της κτήρια να συναντήσει αναφορές από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από άλλες εποχές.

Και πράγματι, στην οδό Σίνα 21, το Πορτατίφ του χαρισματικού chef patissier, Τάσου Λύτρα, σε υποδέχεται σε ένα ταξίδι στο χωροχρόνο, μέσα από πραγματικά υπέροχες γεύσεις, υψηλής ζαχαροπλαστικής τέχνης, που σου χαρίζει γλυκά, σωστά έργα τέχνης. Σε ένα διώροφο κτήριο με σαφείς αναφορές στο Παρίσι μια άλλης εποχής, που όλοι θα θέλαμε να βιώσουμε, η γαλλική ζαχαροπλαστική έχει την τιμητική της, ενώ η ατμόσφαιρα με ένα ρομαντικό αέρα και μια πηγαία κομψότητα, αμέσως κατακτούν όλες τις αισθήσεις σου.

Από το πρωί, μπορείς να απολαύσεις μυρωδάτο καφέ 100% Arabica ή κάποιο αρωματικό τσάι, με υπέροχα κρουασάν. Κλασικές γεύσεις όπως βουτύρου και σοκολάτας, αλλά και πιο ιδιαίτερες εκδοχές με κρέμα πατισερί και με κρέμα φυστίκι, παραμένουν σταθερές αξίες λεπτεπίλεπτης ευχαρίστησης.

Καθημερινά, η ομάδα του Πορτατίφ, παίζει δημιουργικά με τις καλύτερες πρώτες ύλες και πραγματικά αριστοτεχνική προσήλωση, προσφέροντας το enfant gate της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής κι όχι μόνο σε όλους τους λάτρεις του καλού γλυκού! Εξαιρετική μηλόπιτα με πατισερί και κραμπλ, αφράτο velvet cake pistachio (με κρέμα φιστίκι και βουτυρόκρεμα) και cheesecake bueno (με τυρί κρέμα και πραλίνα Bueno), σου χαρίζουν με τα αρώματα και τη γεύση τους, ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι, ενώ για μια αλμυρή απόλαυση, το τοστ με αβοκάντο, κατίκι Δομοκού και αυγό που συνοδεύεται με σαλάτα ρόκα και ντρέσινγκ βαλσάμικο, είναι η ιδανικότερη επιλογή. 

Κλασσική αξία εδώ που με μια μπουκιά, σε μεταφέρει στο Παρίσι, τα φανταστικά Paris Brest, χειροποίητα από την αρχή ως το τέλος, με κρέμα φιστίκι και μαρμελάδα βατόμουρο, ή με πραλίνα φουντούκι παντρεμένη με πραλίνα αμυγδάλου, σε κάνουν να μην μπορείς να διαλέξεις.

Το Πορτατίφ συνεχώς βελτιώνεται, επαναπροσδιορίζεται και αναπτύσσεται με νέα projects, που πάντα καταφέρνουν να τρυπώσουν στην καρδιά μας γλυκά. Σε αυτό το μονοπάτι, η διαδρομή οδηγεί προσεχώς στα Εξάρχεια, στο Πορτατίφ Factory, όπου τα πλάνα, οι συνταγές κι οι δοκιμές έχουν πάρει φωτιά, καθώς οι προετοιμασίες για μια συναρπαστική εμπειρία στον υπέροχο κόσμο του παγωτού, είναι στα τελευταία στάδια! Είναι γλυκιά η προσμονή μας για αυτό που θα ακολουθήσει!

Πορτατίφ 
Σίνα 21, Αθήνα, τηλ. 2103621866
Μαυρομιχάλη 81, Αθήνα, τηλ. 2103645264 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Βόλτα στα Μελίσσια: 8 λόγοι για να τα επισκεφθείς (ξανά και ξανά)

Κατά την αρχαιότητα τα Μελίσσια ήταν αγροτική περιοχή που υπαγόταν στα διοικητικά όρια του αρχαίου Δήμου Αθμόνων. Οι εκτάσεις...

Ίλιον: Οι καλύτερες προτάσεις για την έξοδό σου

Η σύγχρονη ιστορία της πόλης του Ιλίου ξεκινά με την ίδρυση του οικισμού Ίλιον Τρωάς, το Μάρτιο του 1858,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot