spot_img

Μαγειρευτά Τάκης: Άρωμα σπιτικού, «μαμαδίσιου» φαγητού στο Ψυχικό από το 1979

Σέρβιρε όλες τις διασημότητες της εποχής του, διαπρέποντας σε μια εποχή που η λέξη chef ήταν εξωτική. Δεν αξιώθηκε την εποχή της εικόνας, την εποχή των σεφ-σταρς. Διάσημος-άσημος, αφιέρωσε μια ζωή στην ηδονή των άλλων, τότε που η μαγειρική ήταν ακόμη άλλη μια σκληρή, χειρονακτική εργασία, τότε που δεν ήταν ακόμη «τέχνη» και δεν ήξερε τη λέξη «καριέρα». Ο λόγος για τον Τάκη και τα μαγειρευτά του, που στην καρδιά κάθε κατοίκου στο Ψυχικό, είναι συνώνυμα με τη θαλπωρή μιας αγκαλιάς και την νοστιμιά του αληθινού φαγητού, που φτιάχνεται από το μηδέν με ποιοτικές πρώτες ύλες.

Σήμερα, ο Τάκης μπορεί να μην είναι στις επάλξεις της κουζίνας της Αδριανείου 35, οι συνεχιστές του όμως, με το ίδιο προσωπικό και με το ίδιο όραμα συνεχίζουν το θρεπτικό και γευστικό του ταξίδι στον χωροχρόνο. Έχοντας δώσει νέο, πιο σύγχρονο ύφος στο μαγαζί και εξελίσσοντας την παρακαταθήκη του προκατόχου τους με νέες, δημιουργικές πινελιές που αναβαθμίζουν το αρχικό συνταγολόγιο, εδώ θα γευτείς πιάτα της κατσαρόλας, του φούρνου, του κάρβουνου και του τηγανιού, όλα το ένα καλύτερο από το άλλο, στο ωραίο εστιατορικό του περιβάλλον, στο σπίτι ή στο γραφείο.

Ο ‘‘Τάκης’’ είναι εκεί με κάτι νόστιμο για κάθε στιγμή της ημέρας. Η καλή αρχή γίνεται καθημερινά με πληθωρικές ομελέτες, όπως για παράδειγμα μ’ έναν υπέροχο, τοματένιο καγιανά ή μια ομελέτα σπέσιαλ με λουκάνικο, μπέικον, πιπεριές και πατάτες τηγανητές, ενώ όσο προχωράει η μέρα σερβίρει αναζωογονητικές σούπες κι εξαιρετικά «της ώρας», σαν το καλοψημένο χοιρινό σνίτσελ, τα χειροποίητα μπιφτέκια γαλοπούλας, το φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα ή η χοιρινή τηγανιά. Απλά μοναδικό είναι το χοιρινό γιουβέτσι με σέλινο νουά – τρυφερό και χυμώδες – ενώ στο μαγαζί κάποιος μπορεί να βρει πλήθος σε ζυμαρικά, μουσακά, παστίτσιο, ιμάμ αλλά και όσπρια. 

Όλα τα κρέατα καταφθάνουν στο κατώφλι του νωπά, ενώ οι παρασκευές του γίνονται με  ελληνικά προϊόντα από τοπικούς προμηθευτές και ανεξάρτητους παραγωγούς, επιλεγμένους με υψηλά κριτήρια. Γι’ αυτό κάθε πιάτο του έχει τη στάμπα του καλοφτιαγμένου, το σέρβις είναι πάντα σβέλτο και με χαμόγελο, όπως και το delivery. 

Λένε πως ο χρόνος είναι εκ φύσεως σοφός γιατί εξυψώνει ό,τι αξίζει και αφήνει πίσω του αυτό που περισσεύει. Ο Τάκης, ξακουστός για την αδιάλειπτη πορεία του από το 1979 σαφώς ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αφού έχει γυρίσει σελίδα και προσφέρει όλα αυτά που αναζητά κάποιος σ’ ένα σύγχρονο, ενημερωμένο μαγειρείο. 

Μαγειρευτά Τάκης
Αδριανείου 35, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106747237
www.takiscook.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Vegan μαγαζιά στην Αθήνα: Η χαραυγή μιας πιο υγιεινής και #crueltyfree γαστρονομικής καθημερινότητας

Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

Η Κρήτη στην Αθήνα: Το γαστρονομικό ταξίδι που οφείλεις στον εαυτό σου

φωτογραφία εξωφύλλου Αντωνία Κάτη Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε γειτονιά της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot