spot_img
More

    Ταβέρνα Στέκι Ήπειρος: Ποιοτική και πεντανόστιμη κρεατοφαγία στο Νέο Ηράκλειο

    Αν μας έχει διδάξει κάτι η Ήπειρος, είναι ότι δεν ξεγελιέται, ξέρει να τρώει, είναι καλοφαγού καθώς τη νοστιμιά την έχει στο πολυπολιτισμικό της κύτταρο και δεν παζαρεύει επουδενί το καλύτερο. Στην Αθήνα τώρα, ένα στέκι με το όνομά της, έχει βρει τον μαγικό τρόπο να μας προσφέρει στο πιάτο αυτή την ταβερνίσια κληρονομιά, δίνοντας έμφαση στο ποιοτικό κρέας, τον μικροπαραγωγό και την ωραία ατμόσφαιρα. 

    Ανανεωμένη και αναβαθμισμένη, η Ταβέρνα Στέκι Ήπειρος δουλεύει το κάρβουνο δίνοντας ατόφια την πρωτόγονη ηδονή ενός κομματιού κρέατος με όλη τη νοστιμιά του καπνού: αρνί στη σούβλα, τρυφερό σα λουκούμι, προβατίνα που καθηλώνει, παϊδάκι που το τρως μπουκιά-μπουκιά κι εύχεσαι να μη τελειώσει ποτέ. Το μοσχαρίσιο μπιφτέκι της, γεμιστό με φέτα ΠΟΠ Ελασσώνας είναι το απόλυτο σουξέ της, φτιάχνεται στο χέρι και είναι ζουμερό και πεντανόστιμο. 

    Εδώ θα συναντήσεις όλο τον διαφορετικό καμβά της Ηρακλιώτικης κοινωνίας, αλλά και κόσμο από κάθε γωνιά της Αθήνας που απαρνιέται έστω για λίγο τη γειτονιά του για να βρεθεί στα τραπέζια της. Και πως να μην την απαρνηθεί, αφού το όμορφο περιβάλλον της Ηπείρου, με τα ξύλινα δοκάρια, τα πάλλευκα τραπέζια με τη γυαλιστερή λάκα, τις νοσταλγικές κορνίζες και το καταπράσινο αίθριο δημιουργούν τις πιο όμορφες συνθήκες για κρασοκατάνυξη και καλοπερασιά. 

    Η καλή αρχή γίνεται με πανωραίους μεζέδες του τηγανιού: πεντανόστιμες φλογέρες με παστουρμά και τυρί, αέρινες τυροκροκέτες, γευστικό τυροπιτάρι, μελιτζάνες που θα αγαπήσεις, πατάτες τηγανητές με σφέλα Καλαμάτας. Μετά είναι οι σαλάτες του, σε μια ωραία γκάμα, από την απλότητα της λάχανο-καρότο, μέχρι την πληθωρικότητα της ομώνυμης «Ήπειρος», με μαρούλι, ρόκα, κρεμμύδι, πιπεριά, αγγούρι, γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ και σως μπαλσάμικου και μελιού.

    Από τις προτάσεις της Ηπείρου δε λείπουν κοπές όπως η υπερπαραγωγή-Tomahawk στα 700gr – 750gr ή η ζουμερή σταβλίσια, ψημένες στην εντέλεια, σα συνέχεια των Κυριακάτικων γλεντιών στα χωριά της Ελλάδας, το σουβλάκι ψαρονέφρι όπως δεν το έχεις ξαναφάει, λουκάνικα σαν ροδαλά τριαντάφυλλα του Σεπτέμβρη. Φαγητό όλο ψυχή που συνδυάζεται με το μοναδικό κρασί που φτιάχνεται αποκλειστικά από γηγενείς ποικιλίες της Ζίτσας. 

    Στην Ταβέρνα Στέκι Ήπειρος, η ελληνική ψυχή παίρνει τα πάνω της, φορά διάθεση ξεγνοιασιάς, βγαίνει στα τραπεζάκια έξω χειμώνα-καλοκαίρι, θυμάται πως είναι παιδί του Διόνυσου. Η γεύση απογειώνει μέχρι και την τελευταία ίνα ενός ευειδούς κρέατος, γι’αυτό και τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτη μέχρι τα μπούνια και χρειάζεται κράτηση. 

    Ταβέρνα Στέκι Ήπειρος
    Απόλλωνος 32, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 2102772223

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10+2 κορυφαία barber shops στην Αθήνα για το απόλυτο grooming

    Στο εγγύς παρελθόν, κάτι μαγικό συνέβαινε στα μπαρμπέρικα. Ένας μοναδικός δεσμός αναπτυσσόταν μεταξύ του μπαρμπέρη και του πελάτη του,...

    Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

    Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot