Από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια κι οπουδήποτε ενδιάμεσα, επιλέγουμε δέκα εστιατόρια υπόδειγμα για την πόλη. Με τη μυρωδιά της κουζίνας τους και την παρουσίαση των πιάτων τους να μας ανοίγει την όρεξη, και με ωραίες ιδέες, αναβαθμισμένες τεχνικές ή ακόμα και την παράδοση στα καλύτερά της, αυτές είναι οι διευθύνσεις στις οποίες θα απολαύσεις αστεράτο φαγητό, τώρα που ανοίγει σιγά-σιγά κι ο καιρός.
10 εστιατόρια που ανεβάζουν τον πήχη της αθηναϊκής γαστρονομίας
Φάμπρικα του Ευφρόσυνου: Ψυχή, γεύση και πολλά ακόμα σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της Αθήνας
Aν προσεγγίσεις το Κουκάκι με τα πόδια, διασχίζοντας την Συγγρού και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, μόνο τότε θα καταλάβεις την αστική του ταυτότητα, την εγγύτητα μιας χαμένης για πάντα γειτονιάς. Αυτής που χάθηκε όταν η λεωφόρος απομάκρυνε το σχόλασμα του Φιξ με τις νεόκτιστες πολυκατοικίες, εκείνες που σιγά-σιγά καταβροχθίζουν τα ταπεινά νεοκλασικά. Ανάμεσα στις 2 πραγματικότητες, σαν γέφυρα με το παρελθόν και το μέλλον, η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου σερβίρει κουζίνα ζεστή σαν αγκαλιά, συνδυασμένη με κρασιά της απόλυτης αρμονίας.
Από την είσοδο αφουγκράζεσαι μια διαφορετική, ιδιοσυγκρασιακή αισθητική: μωσαϊκό στο πάτωμα, αντικέ τραπεζοκαθίσματα, ξύλο και μέταλλο σε σύμπνοια και απόδοση...
Wood Restaurant: Φίνα κρεατοφαγία με νου, φαντασία και άρτια τεχνική
Ψάχνοντας το φίνο άρωμα μιας dry aged Tomahawk μέσα στην πόλη, το καλύτερο μέρος για να την βρεις είναι η Εμμανουήλ Μπενάκη στην Κηφισιά, σ’έναν χώρο του οποίου η μαγεία είναι αδιαμφισβήτητη. Σε αυτήν τη χαρισματική, βόρεια όψη της πόλης, το Wood Restaurant προσφέρει ποιοτική κρεατοφαγία και γκουρμέ νοστιμιές, σ’ένα πρωτοποριακό γευστικό project.
Η θέση του καταπληκτική, αφού από τον υπέροχο αίθριο χώρο κάτω από την δροσερή σκιά των πεύκων, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μια chic εξοχή. Ο φρέσκος χώρος του Wood Restaurant ακολουθεί μια όμορφη και καλόγουστη χαλαρή αισθητική και οι προτάσεις του μενού δεν θα σε προβληματίσουν, αφού...
AΡΙΣΜαΡί & ΑΒάΡΣαΜΟ: Ο πλούτος της Κρητικής γαστρονομίας δοσμένος με σύγχρονη ματιά
«Κρήτη θα πει ξαστεριά, θάλασσα κι αλμύρα, φιλότιμο και ανθρωπιά, χορός, τραγούδι, λύρα», είχε πει ο Μανώλης Πατεράκης, και τις αξίες αυτές, μαζί με τις ανυπέρβλητες γεύσεις του τόπου τους - με δημιουργικά twists - σερβίρουν τα τελευταία χρόνια ο Σάββας Μπάρκουλας και o Ζαχαρίας Μαυρομανωλάκης στο Αρισμαρί & Αβάρσαμο, στο Γαλάτσι.
Το Αρισμαρί & Αβάρσαμο είναι ένα εστιατόριο που βάζει σε πρώτο πλάνο την ευχαρίστηση του πελάτη, κύριο μέλημα όλης της ομάδας του είναι το καλό φαγητό, η Κρήτη στο πιάτο, με πολλά προϊόντα να έρχονται απευθείας από το νησί των Γενναίων. Η στάμπα της ποιότητας και της παράδοσης...
Κάτι καλό συμβαίνει στον Μυστικό Κήπο στο Χαλάνδρι
Ο μεζές πάει πακέτο με την ελληνική ιδιοσυγκρασία της παρέας, είναι η πληθωρικότητα σ’ ένα τραπέζι με χρώματα, υφές, ιδέες και νοστιμιές. Έχουμε ξαναγράψει για τον Μυστικό Κήπο στο Χαλάνδρι: ο Δημήτρης και ο Σείριος, δύο χαρισματικοί σεφ με εμπειρία ετών, «σκαλίζουν» με αυτοπεποίθηση τη γεύση κάθε σεζόν, και κάθε σεζόν κάνουν χαμό με τις δημιουργίες τους, οι οποίες αξιοποιούν αστεράτες τεχνικές και ποιοτική πρώτη ύλη και μόνο μεζέδες δε μπορούν να χαρακτηριστούν.
Έλα όμως που έτσι βιώνεις καλύτερα τα γευστικά οφέλη του Μυστικού Κήπου. Στη μέση. Όταν για παράδειγμα μιξάρεις στο τραπέζι ένα αλμυρό κανταϊφάκι, με δυνατό παστουρμά Κομοτηνής, mix...
Buffalo Prive Gallery Steak House: Μια γαστρονομική εμπειρία με διεθνές έρεισμα και αισθησιακό εκτόπισμα
Είναι αλήθεια πως η Αθήνα δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια μαγαζιά: Με εντυπωσιακή φινέτσα και λεπτότητα, που ξεκινάει από έναν εκμαυλιστικά πολυτελή χώρο σαν γκαλερί και καταλήγει σε fine dining κοπές εκλεπτυσμένων κρεάτων, σε συνδυασμό με μια λίστα κρασιών που μένει αλησμόνητη, το Buffalo Prive είναι η πεμπτουσία μιας εξόδου που ευφραίνει και τις 5 αισθήσεις.
Εδώ δειπνείς υπό το φως κηροπηγίων και πολυελαίων, καθισμένος αναπαυτικά στην θαλπωρή μιας γούνας, δίπλα σε έργα τέχνης όπως ο «Μυστικός Δείπνος» ή το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Γιοχάνες Βερμέερ – τα πραγματικά έργα τέχνης όμως κρύβονται στην κουζίνα του: Wagyu...
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Αξέχαστες γεύσεις με την πιο μαγευτική θέα στον Αργοσαρωνικό!
Πέραν από το γνώριμο, αστικό της πρόσωπο, η Αθήνα διατηρεί ακόμα σημεία που αποτελούν μια διαφυγή από τα συνηθισμένα και σε ταξιδεύουν πραγματικά με όλες σου τις αισθήσεις σε μέρη συνυφασμένα με την ανεμελιά, τη χαλαρότητα και τον ρομαντισμό.
Ψηλά στον Βύρωνα, στην περιοχή του Καρέα, το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, προσφέρεται για γαστριμαργικές αποδράσεις με την υπέροχη, πανοραμική θέα της Αθήνας, που απλώνεται ως τον Αργοσαρωνικό κι ένα ολόγιομο ηλιοβασίλεμα που σε σαγηνεύει, ιδανικός συνοδοιπόρος στις γευστικές απολαύσεις.
Ρομαντική ατμόσφαιρα και υπέροχη θέα συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για να φιλοξενήσει ανεπανάληπτες στιγμές που χαράσσονται με χρυσά γράμματα στο μνημονικό, ενώ η...
Λεύκες: Ό,τι αξίζει να φας και να ζήσεις στο υπέροχο Γαλάτσι
Το εστιατόριο που ερωτεύτηκε παράφορα η Αθήνα ή πιο συγκεκριμένα το ανήσυχο, ψαγμένο, στυλάτο, καλοζωισμένο με την καλή έννοια και «μέσα στα πράγματα» κομμάτι της, το μέρος που μπορεί να γίνει όαση για ένα ρομαντικό ραντεβού αλλά κι ένα γλέντι, εκεί που κάθε πιάτο είναι πραγματικά μια απόλαυση και μια καθήλωση. Μιλάμε για τις Λεύκες, στην περιποιημένη μονοκατοικία της Λεωφόρου Γαλατσίου, που χρόνια τώρα δημιουργεί αβίαστα σχολές και τάσεις, αλλά πάνω απ’όλα δημιουργεί γαστρονομικές προτάσεις που αποτυπώνουν μεράκι, γνώση και τεχνική.
Στο περιβάλλον της, που ξεδιπλώνεται σε πολλά επίπεδα, πρωταγωνιστούν τα γήινα χρώματα και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, ένα ντεκόρ που...
Φυσαρμόνικα: Σύγχρονη μεζεδοφαγία με άποψη και γούστο, στον Χολαργό
Στη συμποσιακή παράδοση των μεζεδοπωλείων και στον αυθορμητισμό του συντρώγειν χαλαρά, οι επιλογές ομολογουμένως είναι πολλές, λίγοι όμως μπορούν να ισχυριστούν ότι δίνουν βάση στην εντοπιότητα, εφευρίσκουν νέους, φρέσκους συνδυασμούς και ακονίζουν τεχνικές που θα βρεις σε αστεράτα εστιατόρια, κι όλα αυτά σε τιμές «δημοκρατικές», που δεν αφήνουν απ’έξω κανέναν. Μία από αυτούς είναι η Φυσαρμόνικα.
Εδώ η ελληνική ψυχή παίρνει τα «πάνω» της, φορά διάθεση ξεγνοιασιάς, βγαίνει στα τραπεζάκια «έξω» του καλοκαιριού, θυμάται πως είναι παιδί του Διόνυσου. Η Φυσαρμόνικα είναι το στέκι του καλοφαγά, του foodie και του παραδοσιακού, με πιάτα που απογειώνουν την απόλαυση. Η καλή αρχή γίνεται...
Οινομαγειρείο των Θεών: Πως να περάσεις νοστιμότατα στην Ακρόπολη
Ανέκαθεν η περιοχή γύρω από το Θησείο και την Ακρόπολη είχε άρωμα γειτονιάς, ήταν ένας εκλεπτυσμένος παράδεισος βγαλμένος από ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Με φόντο τον Ιερό Βράχο και τα γραφικά πλακόστρωτα, η γειτονιά μπορεί να άλλαξε χέρια και κατοίκους, το Οινομαγειρείο των Θεών, όμως, κρατάει γερά τα γκέμια της παράδοσης με φαγητό αληθινό, μαγειρευτό και προτάσεις που γίνονται οι καλύτεροι πρέσβεις της κουζίνας μας στο ξένο κι ελληνικό κοινό που περνάει το κατώφλι του.
Το Οινομαγειρείο των Θεών επιμένει στην ποιότητα που έρχεται από παλιά, αναλλοίωτη, νοσταλγική, με ωραίους νεωτερισμούς και δημιουργική διάθεση, συμπληρώνοντας ένα μενού που κυριολεκτικά έχει κάτι...
Ταβέρνα Στέκι Ήπειρος: Ποιοτική και πεντανόστιμη κρεατοφαγία στο Νέο Ηράκλειο
Αν μας έχει διδάξει κάτι η Ήπειρος, είναι ότι δεν ξεγελιέται, ξέρει να τρώει, είναι καλοφαγού καθώς τη νοστιμιά την έχει στο πολυπολιτισμικό της κύτταρο και δεν παζαρεύει επουδενί το καλύτερο. Στην Αθήνα τώρα, ένα στέκι με το όνομά της, έχει βρει τον μαγικό τρόπο να μας προσφέρει στο πιάτο αυτή την ταβερνίσια κληρονομιά, δίνοντας έμφαση στο ποιοτικό κρέας, τον μικροπαραγωγό και την ωραία ατμόσφαιρα.
Ανανεωμένη και αναβαθμισμένη, η Ταβέρνα Στέκι Ήπειρος δουλεύει το κάρβουνο δίνοντας ατόφια την πρωτόγονη ηδονή ενός κομματιού κρέατος με όλη τη νοστιμιά του καπνού: αρνί στη σούβλα, τρυφερό σα λουκούμι, προβατίνα που καθηλώνει, παϊδάκι που...
keywords: delivery αθηνα κεντρο, που να φαω κεντρο, που να παραγγειλω κεντρο αθηνα, καλυτερα delivery αθηνα κεντρο, sushi αθηνα, γλυκα αθηνα, παγωτο αθηνα, burgers αθηνα, ασιατικο αθηνα, cocktails αθηνα, καφες αθηνα, specialty coffee αθηνα, σουβλακια αθηνα,
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χριστούγεννα στην Αθήνα: Η απόλυτη agenda για δώρα & γλυκά
Οι τελευταίες μέρες του χρόνου είναι πάντα σιροπιαστές και πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη. Μυρίζουν φρεσκοψημένο μπισκότο και μπαχαρικά που...
Που θα φάμε καλά φέτος τον χειμώνα στην Αθήνα
Αν ένα από τα resolutions σου για το 2025 είναι να τρως καλά έξω, τότε σίγουρα μέσα στον χειμώνα...
100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα
Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...