spot_img

Κάτι καλό συμβαίνει στον Μυστικό Κήπο στο Χαλάνδρι

Ο μεζές πάει πακέτο με την ελληνική ιδιοσυγκρασία της παρέας, είναι η πληθωρικότητα σ’ ένα τραπέζι με χρώματα, υφές, ιδέες και νοστιμιές. Έχουμε ξαναγράψει για τον Μυστικό Κήπο στο Χαλάνδρι: ο Δημήτρης και ο Σείριος, δύο χαρισματικοί σεφ με εμπειρία ετών, «σκαλίζουν» με αυτοπεποίθηση τη γεύση κάθε σεζόν, και κάθε σεζόν κάνουν χαμό με τις δημιουργίες τους, οι οποίες αξιοποιούν αστεράτες τεχνικές και ποιοτική πρώτη ύλη και μόνο μεζέδες δε μπορούν να χαρακτηριστούν.

Έλα όμως που έτσι βιώνεις καλύτερα τα γευστικά οφέλη του Μυστικού Κήπου. Στη μέση. Όταν για παράδειγμα μιξάρεις στο τραπέζι ένα αλμυρό κανταϊφάκι, με δυνατό παστουρμά Κομοτηνής, mix τυριών και γιαούρτι μαζί με λινγκουίνι με φρέσκο τόνο ή ακόμα κι ένα μοσχαρίσιο ταρτάρ με κρέμα τρούφας, τραγανά chips πατάτας και τηγανητό αυγό ορτυκιού. Οι στηλοβάτες-chef του έχουν αυτονομηθεί καιρό από τα κλισέ, εδώ κυριαρχεί η φαντασία, η διάθεση για το νέο – όχι χάριν εντυπωσιασμού – αλλά από πηγαία ανάγκη, σαν οξυγόνο. 

Περνώντας την απόλυτα ζεν ανοιχτή κουζίνα του για να φτάσεις στον κήπο, θα δεις ότι κάθε πιάτο στήνεται στην πιο απόλυτη διαφάνεια, σαν γυμνή αλήθεια, σε απόσταση χιλιοστών από το βλέμμα σου. Η μπάρα μοσχοβολάει μικροπαραγωγό και ολόφρεσκα υλικά, η μύτη δε ξεγελάει. Κι έπειτα έξω, σε περιμένουν λεμονιές, αναρριχητικά φυτά, μυρωδάτα γιασεμάκια και πέργκολες – σα να’σαι σε νησί, κι όμως είσαι στο κέντρο του Χαλανδρίου – κανονική απόδραση στην πόλη. 

Φέτος ο Μυστικός Κήπος μας ταξιδεύει. Στα καντούνια της Ανατολής με ramen και bao buns με σιγομαγειρεμένο χοιρινό και σύκο, φτιαγμένα στην εντέλεια και με πρωτοτυπία, μας πάει «farm to table» με τρυφερό μοσχαρίσιο διάφραγμα στη σχάρα, μας τρατάρει χρωματιστά κοκ πατζαριού με ελληνικό κατσικίσιο ροκφόρ. Μια γιορτή της μαγειρικής, κοινωνικοποίηση, χαλάρωση, απόλαυση, τέλος. 

Στο Μυστικό Κήπο μαγειρεύουν σοφιστικέ φαγητά, τη νέα γενιά της δημιουργικότητας. Ο περιορισμός τους και η ταμπελοποίηση σε μια κατηγορία δεν υπάρχει ούτε ως ιδέα στο σύμπαν τους. Να τους πούμε μεζεδοπωλείο; Να τους πούμε γαστροταβέρνα; Θα τους πούμε τροφή για σκέψη, ένα case study στο πόσο μακριά μπορεί να πας την τέχνη σου, αρκεί να την πιάσεις από τα γκέμια. Ένα must εστιατόριο που κάθε foodie που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να το έχει επισκεφθεί έστω μια φορά. 

Μυστικός Κήπος
Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, τηλ. 2130370929
www.mistikoskipos.gr
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

8 δροσερές διευθύνσεις για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην Αθήνα

Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν την εξόρμησή τους σε κάποιο...

Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot