Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της ιερής εορτής. Ο αέρας μυρίζει ανθισμένα λουλούδια και φρεσκοψημένο τσουρέκι, οι οικογένειες ετοιμάζονται πυρετωδώς για να γιορτάσουν την Ανάσταση. Κεριά που τρεμοπαίζουν, θείες λειτουργίες, αίσθηση γαλήνης και αφοσίωσης. Οι παραδόσεις του Πάσχα φέρνουν τους Αθηναίους πιο κοντά και οι καρδιές συγκινούνται από την ομορφιά της εποχής. Αυτές είναι οι προτάσεις μας για το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα, είτε αναζητάς τον οβελία ή συκώτι για μαγειρίτσα σου, είτε ψάχνεις το ιδανικό τσουρέκι ή κέρασμα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό
Aggelis Meatworks: Το κορυφαίο όνομα στην αγορά του ποιοτικού κρέατος
Ο Τάσος Αγγελής μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στο κρέας, αφού από τα 15 του εργάστηκε στο κρεοπωλείο της οικογένειας στην Βαρβάκειο, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά του, από την εκτροφή και την σφαγή, μέχρι την κοπή και την παρασκευή. Το 2016 γίνεται η χρονιά του, όπου και εγκαινιάζει τη «νέα γενιά» της επιχείρησης, αλλά και τη νέα γενιά στα απανταχού Αθηναϊκά κρεοπωλεία, έναν κυριολεκτικό ναό του κρέατος όπου το ντιζάϊν, οι ψαγμένες προελεύσεις, οι εξειδικευμένες κοπές, οι παρασκευές κι όλα τα προϊόντα deli και Π.Ο.Π., ζούνε τις πιο δυνατές στιγμές τους.
Το Aggelis Meatworks έρχεται να γκρεμίσει όλα τα στερεότυπα που μπορεί...
The Meat Master: Ο ειδικός στο κρέας, στου Ζωγράφου
Το καλό κρέας είναι ένας έρωτας που σε χτυπάει κατακούτελα. Είναι ποίηση, μπορεί να περιέχει τα πάντα, ένα καλαμάκι κρέας που θριαμβεύει στην απλότητά του, μια κοπή, μια μπριζόλα σαν μάρμαρο που έχει ωριμάσει στωικά στο ωριμαντήριο. Γι’αυτό, και το που θα το βρεις είναι μια σοβαρή υπόθεση, που με την πρώτη σου γνωριμία με το The Meat Master, έχει τακτοποιηθεί.
Άνοιξε το 2015 στου Ζωγράφου και πρόκειται για ένα project που έχει κάνει το κρέας σπουδή, έχει πάρει master κι εξειδίκευση στα μυστικά του και ξέρει πως να αξιοποιεί με τον νοστιμότερο και πιο ευειδή τρόπο και την τελευταία...
Κρεοπωλείο Αφοί Αποστολόπουλοι: Εδώ θα βρεις το καλύτερο κρέας σε Χαλάνδρι, Ψυχικό και πέριξ
Έχουν προσφέρει το κρέας τους στα καλύτερα τραπέζια της Αθήνας, σε τριγύρω πρεσβείες, σε επώνυμους κι ανώνυμους που ξέρουν να αναγνωρίζουν την καλή κοπή, την ωρίμανση, το ποιοτικό κρέας που κόβεται μπροστά στα μάτια σου, σαν γυμνή αλήθεια. Ο λόγος για τον Θανάση και τον Δημήτρη, που «κληρονόμησαν» από τον πατέρα τους, τον κύριο Ανδρέα, όχι μόνο ένα ξακουστό κρεοπωλείο, αλλά και μεράκι για τη δουλειά τους, διάθεση για εξέλιξη και τελειομανία.
Πλέον ανακαινισμένο σε πρότυπα που Ευρωπαίοι ομόλογοί τους θα ζήλευαν, το Κρεοπωλείο Αφοί Αποστολόπουλοι έχει ωραίες εγκαταστάσεις, μοντέρνο στυλ και βρίσκεται στη γνωστή «Αβάνα», απέναντι από το Παλαιό...
Το Χασάπικο στην Ηλιούπολη θα σου ανοίξει την όρεξη, με ποιοτικά κρέατα – κι όχι μόνο!
Το κρέας ήταν, είναι και θα είναι από τις πιο ισχυρές γευστικές τάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εξέλιξη των κρεατολατρικών αναζητήσεων προς το ποιοτικότερο, μοιραία μας στρέφει προς τα ψαγμένα κρεοπωλεία, τα οποία έχουν επανεφευρεθεί, έχουν βιτρίνες ζηλευτές, έχουν dry aged ψυγεία και ξέρουν από εξειδικευμένες κοπές, κάνουν παρασκευές backstage που θα ζήλευε κι η πιο μερακλού νοικοκυρά.
Το Χασάπικο στην Ηλιούπολη είναι ένα από αυτά. Ένα project που εκμεταλλεύεται με τον νοστιμότερο και πιο ευειδή τρόπο και την τελευταία ίνα των πολύτιμων σφάγιων, με Π.Ο.Π. κρέατα που καταφθάνουν ολόφρεσκα και νωπά εδώ, όπως τα χοιρινά από τη Χαλκίδα,...
Κρεοπωλείο Τάκης Μαγγίνας: Για κρέατα και είδη delicatessen βγαλμένα από τα πιο αξέχαστα γεύματα
Αν γίνεις πραγματικός φίλος του κρέατος, θα το μάθεις. Θα στο μάθουν και οι άνθρωποί του. Θα κερδίσεις σε ποιότητα. Και σε πολλά ευρώ. Και μπόνους όλα τα σημαντικά tips για να το ψήσεις σωστά. Ε λοιπόν στην Κηφισιά, από το 1987 υπάρχει ένα κρεοπωλείο μικρός παράδεισος για όποιον αγαπάει το κρέας. Επιλεγμένες κοπές από όλο τον κόσμο, αλλαντικά και ιδιαίτερα τυριά που θα ζήλευαν τα πιο ξακουστά delicatessen αλλά και σάλτσες, μαρινάδες, αρωματικές μουστάρδες, chutneys και ό,τι μεταμορφώνει το φαγητό σε απόλαυση.
Πάντα ήταν στην αιχμή των εξελίξεων. Εκεί που άλλοι επιμένανε να σου κόβουν με το κιλό τα...
Ζαχαροπλαστείο «Χαρά»: Η ανυπέρβλητη γευστική αλήθεια της παράδοσης
Μια κινέζικη παροιμία λέει πως για να ατενίσεις πρώτα το μέλλον πρέπει να στραφείς στο παρελθόν. Στις αξίες, την ιστορία, την παράδοση, τα στοιχεία που λειτουργούν σαν συνεκτικός κρίκος της ύπαρξής μας, ό,τι μας δένει, ό,τι μας προσφέρει χαρά. Ε λοιπόν η Χαρά στην Πατησίων είναι το παρελθόν και το μέλλον μαζί, ακριβώς για τους παραπάνω λόγους. Γιατί έχει χρωματίσει με γλυκιά απόλαυση κάθε σημαντική στιγμή μας και γιατί στέκεται ακόμα περήφανη, μακριά από περιστασιακές μόδες και «πυροτεχνήματα», με τη δική της αλήθεια: αυτή των πάππου-προς-πάππου συνταγών, της καλής πρώτης ύλης, των γεύσεων που φέρνουν μνήμες από τη φοντανιέρα...
Αρτοποιείο – Boulangerie Τζελέπη: Αληθινό ψωμί κι οι πιο γλυκές, γευστικές ιστορίες από το 1968 στην Κυψέλη
Στην εποχή μας, οι φούρνοι στους οποίους μπορείς να βρεις ψωμί με αγνή ψυχή, που σέβεται την παράδοση, σπανίζουν. Όσο περισσότεροι φούρνοι ανοίγουν, τόσο χάνεται το επάγγελμα του φούρναρη. Που θα ψάξει μόνος το αλεύρι του, που θα το φτιάξει με τη δική του συνταγή, που θα το ψήσει με την πείρα του. Για καλή μας τύχη, υπάρχουν ακόμα φούρνοι σαν το Αρτοποιείο - Boulangerie Τζελέπη.
Με την 4η γενιά να έχει πλέον το τιμόνι της επιχείρησης, στον Παναγιώτη Τζελέπη δε θα πεις ποτέ το ψωμί ψωμάκι, ενώ θα βρεις κι όλα αυτά τα σνακς, τα γλυκά, τα κεράσματα και...
Maple Sugar & Spice: Μια γλυκιά ιστορία, στη Νέα Ιωνία
Όταν το Maple Sugar & Spice άνοιξε κάπου το 2017 στην Παναγούλη στη Νέα Ιωνία, έφερε στη γειτονιά αύρα από δημιουργικό, νέας γενιάς, γλυκό. Απλωμένο σαν λαχταριστό κουκλόσπιτο με ωραίες παστέλ τονικότητες και όμορφες ταπετσαρίες, σήμερα έχει εξελιχθεί σε ναό του χειροποίητου - φτιαγμένου με ποιοτική πρώτη ύλη - γλυκού, αλλά και σε μια διεύθυνση στην οποία θα βρεις εξαιρετικό brunch, ιδιαίτερες, ζυμωτές μπαγκέτες με ωραίους συνδυασμούς και άλλες αλμυρές νοστιμιές.
Ο κατάλογός του περιλαμβάνει γλυκά από δικές τους συνταγές, τα οποία φτιάχνονται στα μετόπισθεν του εργαστηρίου, με πολλά από αυτά να στήνονται a’ la minute μπροστά στον επισκέπτη την...
Καμέλια: Η πιο γλυκιά απόλαυση στο Ψυχικό από το 1972
Αν για κάτι μπορεί να υπερηφανεύεται το Ψυχικό, αυτό είναι η Καμέλια. Με μία ιστορία από το 1972, η Καμέλια ήτανε από πάντα το παλιό, κλασικό ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μας. Αυτό με τα πάντα όλα, τα μπακλαβαδωτά, τα μακαρόν, τα κουλουράκια και τα μπισκοτάκια του καφέ, του άπαιχτου γαλακτομπούρεκου, της κλασικής και νεωτεριστικής πάστας, του σπιτικού παγωτού, το ζαχαροπλαστείο που μαζί του περάσαμε τις πιο όμορφες και γευστικές στιγμές μας.
Τι κι αν άνοιξαν και κλείσανε άλλα ζαχαροπλαστεία στο πέρας των χρόνων, η Καμέλια είναι πάντα εκεί. Για να διδάσκει ποιότητα, να επανεφευρίσκει τις προτάσεις τις με τις επιταγές των...
keywords: delivery αθηνα κεντρο, που να φαω κεντρο, που να παραγγειλω κεντρο αθηνα, καλυτερα delivery αθηνα κεντρο, sushi αθηνα, γλυκα αθηνα, παγωτο αθηνα, burgers αθηνα, ασιατικο αθηνα, cocktails αθηνα, καφες αθηνα, specialty coffee αθηνα, σουβλακια αθηνα,
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χριστούγεννα στην Αθήνα: Η απόλυτη agenda για δώρα & γλυκά
Οι τελευταίες μέρες του χρόνου είναι πάντα σιροπιαστές και πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη. Μυρίζουν φρεσκοψημένο μπισκότο και μπαχαρικά που...
Που θα φάμε καλά φέτος τον χειμώνα στην Αθήνα
Αν ένα από τα resolutions σου για το 2025 είναι να τρως καλά έξω, τότε σίγουρα μέσα στον χειμώνα...
100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα
Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...