spot_img
More

    Solo Gelato: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην «χώρα» του χειροποίητου, artigianale παγωτού

    Είναι βασανιστικό κι αξιοθαύμαστο να βλέπεις ν΄αναδεύουν ξανά και ξανά το παγωτό πριν το σερβίρουν πάνω σ’ ένα τραγανό χωνάκι στο Solo Gelato. Βασανιστικό γιατί ανυπομονείς να το δοκιμάσεις κι αξιοθαύμαστο γιατί αντιλαμβάνεσαι την προσοχή που δίνεται στο άψογο τελικό αποτέλεσμα που θα σου σερβιριστεί. Η ανάδευση έχει στόχο να απομακρύνει τον αέρα ώστε το παγωτό να έχει τέλεια υφή την ώρα που θα το απολαύσεις.

    Ε λοιπόν αυτή η φροντίδα δεν είναι καθόλου τυχαία, το Solo Gelato έχει γράψει τη δική του ιστορία στο κεφάλαιο παγωτό, ξεκινώντας τη δραστηριότητα του από τη δεκαετία του ’30 αρχικά ως γαλακτοζαχαροπωλείο στο τότε εξοχικό Χαλάνδρι μιας άλλης εποχής, για να φτάσει σήμερα να μετρά 10 σημεία τόσο στην Αθήνα, (Γλυφάδα, Κυψέλη, Πεύκη) αλλά κι εκτός Αττικής (Σαντορίνη, Πόρτο Χέλι, Κέρκυρα, Ρόδο, Πάρο και Ηράκλειο Κρήτης).

    Στο Solo Gelato, με τα κρεμ χρώματα, τις όμορφες ριγέ τέντες, το μοντέρνο εσωτερικό, θα γευτείς παγωτό φτιαγμένο από τη στόφα του ονείρου, με αφετηρία την εποχικότητα στις πρώτες ύλες και με γνώμονα την αρμονία στις γεύσεις που αναδεικνύονται σε κάθε κουταλιά: Βελούδινο και μεστό στη γεύση φυστίκι Σικελίας, διαχρονικό καϊμάκι, γαλλική σοκολάτα με ονομασία προέλευσης, φουντούκι από το Piemonte, φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, Mediterraneo με αμύδαλο, φυστίκι και ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, αλατισμένη καραμέλα γάλακτος που ξυπνά μνήμες παλιού γαλακτοπωλείου, Cremino με λευκή gianduja.

    Θα ανακαλύψεις επίσης προτάσεις χωρίς ζάχαρη (με στέβια και σιρόπι αγαύης) αλλά και χωρίς γλουτένη – γιατί η απόλαυση είναι για όλους! Τα sorbet δε, όπως το αναζωογονητικό Mango (που μάλιστα κατέκτησε την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012), φτιάχνονται από βιολογικά φρούτα κι είναι επίσης χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

    Απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάθε επίσκεψή σου, τα παραδοσιακά cannoli Σικελίας με ρικότα και άλλα χειροποίητα γλυκά, όπως τα stollen σοκολάτας και τα πεντανόστιμα panettone που παρασκευάζονται με μαεστρία καθημερινά στο εργαστήριο, ώστε να τα γεύεσαι πάντα φρεσκότατα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τον καλοκαβουρδισμένο και αρωματικό του καφέ Attibassi με ιταλικό ταπεραμέντο, τον οποίο και μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι είτε αλεσμένο ή ακόμα και σε κάψουλες.

    Solo Gelato 
    Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ. 2106813622 
    www.sologelato.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: 10+2 προορισμοί για ψαγμένη μπύρα στην Αθήνα (+ ένας σύντομος οδηγός για να «παίζεις» τη μπύρα στα δάχτυλα)

    Αυτή η ιστορία που λέγεται μπύρα μου θυμίζει το τραγούδι του Χαριτοδιπλωμένου που λέει «Ψηλές, κοντές, ξανθιές, μελαχρινές, αδύνατες,...

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot