spot_img
More

    To Yiasemi Food & Wine Experience: Μια όμορφη και νοστιμότατη εμπειρία εστίασης που κάνει τη διαφορά

    Aναζητώντας το καλύτερο της πόλης, διαπιστώνεις πως η σωστή κοπή είναι είδος δυσεύρετο στα μαγαζιά του νεωτερισμού: στις clean cut νεο-ταβέρνες, στα new age ψητοπωλεία, στα δημιουργικά εστιατόρια που έχουν μειώσει τα λιπαρά στο μενού τους. Το Yiasemi Food & Wine Experience έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. 

    Εδώ η όρεξη θα σου ανοίξει πριν καν παραγγείλεις, από το ντεκόρ δια χειρός του interior designer Κρις Ανδριόπουλου, που μεταμόρφωσε μια παλιά ταβέρνα σε ένα κομψό, σύγχρονο εστιατόριο, μ’έναν μινιμαλισμό που δεν σε λιγώνει. Οι τεχνητοί κήποι φέρνουν μπροστά σου το πράσινο της φύσης, οι αναπαυτικοί καναπέδες σε προσκαλούν να βουλιάξεις σε αυτούς και να απολαύσεις «το ταξίδι», ο τοίχος με τα μέρη των κοπών του κρέατος πάνω σ’ένα ωραίο σχέδιο ενημερώνει και εξημερώνει.

    Στο τιμόνι του Yiasemi Food And Wine Experience, ο νεαρός chef Παναγιώτης Σαριάνογλου, εξαργυρώνει την πολυετή του εμπειρία στον χώρο της εστίασης σε Αθήνα, νησιά και ως private chef σε yachts, και εντυπωσιάζει, συνδυάζοντας τεχνικές, γεύσεις και τα καλύτερα υλικά σε ένα τόσο αισθητικά, όσο και ποιοτικά υψηλό και παράλληλα προσιτό γαστρονομικά αποτέλεσμα, που σου ανοίγει νέους ορίζοντες.

    Ωδή στην πρώτη ύλη και την παράδοση, τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα από την αρχή ως το τέλος και κάθε πιάτο σου ξυπνάει μνήμες, μέσα από μια μοντέρνα, ακονισμένη προσέγγιση. Η κάθε παρουσίαση είναι άξια φωτογραφίας, όπως η ανυπέρβλητη, τραγανή πανσέτα με χειροποίητο chutney πιπεριάς Φλωρίνης και chilly, καμμένα καρότα baby, που συνοδεύεται από γλασαρισμένες πατάτες baby ή ανοιχτή κρεατόπιτα σε χωριάτικο ζυμάρι, με μοσχαρίσιο μάγουλο γάλακτος, πιπεριές Φλωρίνης, γραβιέρα και σχοινόπρασο, σιγοψημένη σε φούρνο πέτρας, σου προσφέρουν όλα τα αρώματα και τις γεύσεις τις ελληνικής υπαίθρου.

    Εδώ θα έρθεις όμως για τις elevated steak προτάσεις του. Οι μοντέρνες κοπές και τα σωστά ψησίματα που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα κάθε κρέατος, αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Argentina Black Angus, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις, σπαλομπριζόλα ξηρής ωρίμανσης 20 ημερών καθώς το Yiasemi διαθέτει το δικό του dry aged ψυγείο, Tomahawk, μερικές από τις επιλογές που μπορείς να απολαύσεις ακριβώς όπως πρέπει, και να κάνεις το ιδανικό pairing με κάποιο εξαιρετικό κρασί της wine list από ελληνικούς αμπελώνες που επιμελήθηκε ο Θοδωρής Γιαννακίδης.

    Για τον πιο γλυκό επίλογο «κράτα χώρο» για την ανεπανάληπτη pavlova, με σφαίρα μαρέγκας, κρέμα βανίλιας, φρούτα του δάσους, gel φράουλας, αποξηραμένη φράουλα.  

    To Yiasemi Food & Wine Experience 
    Στρ. Καραϊσκάκη 1Β, Χαϊδάρι, τηλ. 2105324666 
    www.toyiasemi.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό

    Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot