spot_img

To Yiasemi Food & Wine Experience: Μια όμορφη και νοστιμότατη εμπειρία εστίασης που κάνει τη διαφορά

Aναζητώντας το καλύτερο της πόλης, διαπιστώνεις πως η σωστή κοπή είναι είδος δυσεύρετο στα μαγαζιά του νεωτερισμού: στις clean cut νεο-ταβέρνες, στα new age ψητοπωλεία, στα δημιουργικά εστιατόρια που έχουν μειώσει τα λιπαρά στο μενού τους. Το Yiasemi Food & Wine Experience έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. 

Εδώ η όρεξη θα σου ανοίξει πριν καν παραγγείλεις, από το ντεκόρ δια χειρός του interior designer Κρις Ανδριόπουλου, που μεταμόρφωσε μια παλιά ταβέρνα σε ένα κομψό, σύγχρονο εστιατόριο, μ’έναν μινιμαλισμό που δεν σε λιγώνει. Οι τεχνητοί κήποι φέρνουν μπροστά σου το πράσινο της φύσης, οι αναπαυτικοί καναπέδες σε προσκαλούν να βουλιάξεις σε αυτούς και να απολαύσεις «το ταξίδι», ο τοίχος με τα μέρη των κοπών του κρέατος πάνω σ’ένα ωραίο σχέδιο ενημερώνει και εξημερώνει.

Στο τιμόνι του Yiasemi Food And Wine Experience, ο νεαρός chef Παναγιώτης Σαριάνογλου, εξαργυρώνει την πολυετή του εμπειρία στον χώρο της εστίασης σε Αθήνα, νησιά και ως private chef σε yachts, και εντυπωσιάζει, συνδυάζοντας τεχνικές, γεύσεις και τα καλύτερα υλικά σε ένα τόσο αισθητικά, όσο και ποιοτικά υψηλό και παράλληλα προσιτό γαστρονομικά αποτέλεσμα, που σου ανοίγει νέους ορίζοντες.

Ωδή στην πρώτη ύλη και την παράδοση, τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα από την αρχή ως το τέλος και κάθε πιάτο σου ξυπνάει μνήμες, μέσα από μια μοντέρνα, ακονισμένη προσέγγιση. Η κάθε παρουσίαση είναι άξια φωτογραφίας, όπως η ανυπέρβλητη, τραγανή πανσέτα με χειροποίητο chutney πιπεριάς Φλωρίνης και chilly, καμμένα καρότα baby, που συνοδεύεται από γλασαρισμένες πατάτες baby ή ανοιχτή κρεατόπιτα σε χωριάτικο ζυμάρι, με μοσχαρίσιο μάγουλο γάλακτος, πιπεριές Φλωρίνης, γραβιέρα και σχοινόπρασο, σιγοψημένη σε φούρνο πέτρας, σου προσφέρουν όλα τα αρώματα και τις γεύσεις τις ελληνικής υπαίθρου.

Εδώ θα έρθεις όμως για τις elevated steak προτάσεις του. Οι μοντέρνες κοπές και τα σωστά ψησίματα που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα κάθε κρέατος, αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Argentina Black Angus, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις, σπαλομπριζόλα ξηρής ωρίμανσης 20 ημερών καθώς το Yiasemi διαθέτει το δικό του dry aged ψυγείο, Tomahawk, μερικές από τις επιλογές που μπορείς να απολαύσεις ακριβώς όπως πρέπει, και να κάνεις το ιδανικό pairing με κάποιο εξαιρετικό κρασί της wine list από ελληνικούς αμπελώνες που επιμελήθηκε ο Θοδωρής Γιαννακίδης.

Για τον πιο γλυκό επίλογο «κράτα χώρο» για την ανεπανάληπτη pavlova, με σφαίρα μαρέγκας, κρέμα βανίλιας, φρούτα του δάσους, gel φράουλας, αποξηραμένη φράουλα.  

To Yiasemi Food & Wine Experience 
Στρ. Καραϊσκάκη 1Β, Χαϊδάρι, τηλ. 2105324666 
www.toyiasemi.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

Specialty Coffee: 27 σημεία στην πόλη που σερβίρουν την αγαπημένη μας συνήθεια στην πιο τέλεια της εκδοχή

Την τελευταία δεκαετία μια καινούργια φιλοσοφία αναδύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει φτάσει για τα καλά μέχρι τη χώρα...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot