spot_img

Chickeñeros: Η ολοκαίνουργια taqueria των γαλονάτων chef Γιάννη Γκούτσιου και του Χρήστου Τσακίρη δίνει νέα ζωή στα πέριξ του Χαλανδρίου

Έχει φοβερή ενέργεια αυτό το μαγαζί που άνοιξε μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη. Από τα ηχεία ακούγεται ωραίος ρυθμός, τα κοκτέιλ του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου από το Abstract είναι σούπερ, ο κόσμος – ψαγμένος – το γλεντάει, και το «Chickeñeros» καινοτομεί με ζεν αύρα, ωραία αυλή και latin περιβάλλον. Η φάση σιγοψήνοταν κάνα δυο χρόνια ανάμεσα στον Γιάννη Γκούτσιο που έχει θητεύσει σε κουζίνες-βωμούς όπως το θρυλικό Funky Gourmet και τον Χρήστο Τσακίρη (CTC, La Maison), συμφοιτητές, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του lockdown έστησαν μια ghost kitchen που έκανε απόλυτο σουξέ στους foodies. 

Έχοντας περάσει πια στο τελικό στάδιο του τραγανίσματος το Chickeñeros μας επανασυστήνεται εστιατορικό, αλλά όχι «στημένο», με δημοκρατικές τιμές και inclusive διάθεση – μια ανοιχτή αγκαλιά σε όλους. Κοινώς τα παιδιά γουστάρουν να μαγειρεύουν, χωρίς προσποίηση και χωρίς τουπέ. 

Η κουζίνα είναι ανοιχτή και καλύπτεται από μια ωραία, χρωματιστή τέντα – αυτή είναι το κέντρο βάρους του μαγαζιού και είναι πολύ διαδραστική αφού εδώ καταφθάνουν οι παραγγελίες κι εδώ φτιάχνονται τα πάντα στην απόλυτη διαφάνεια, λίγα εκατοστά από τα μάτια σου. Το μενού είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις της λατινικής Αμερικής – από τη Βραζιλία στην Ουρουγουάη κι από το Περού στην Αργεντινή. Ευνοεί το sharing με πολύ caring, από τις κανάτες στα κοκτέϊλ μέχρι τα tacos που εμβαπτίστηκαν στις χάρες του fusion, γεγονός που ενίσχυσε φοβερά την trendy δυναμική τους. 

Μετά είναι όλα αυτά τα πιάτα που θα σου προκαλέσουν μεμιάς γευστική νιρβάνα: Pulpo con Patatas, δηλαδή χταποδάκι με περουβιανή πάστα μπαχαρικών και γλυκοπατάτες, Anticuchos μοσχαρίσια καρδιά με καλαμπόκι ψημένο στην εντέλεια και pico de gallo, σίγουρα μη προσπεράσεις τη μοσχαρίσια picanha με chimichurri. Το delivery από την άλλη συνεχίζει την γνωστή πορεία του, με sous vide και άλλες καινοτομίες και επιλογές όπως το διαχρονικά ανυπέρβλητο Jamaican Jerk chicken, ζουμερά Chicken burrittos και άλλες νοστιμιές. 

Ήδη τις Κυριακές γίνεται το αδιαχώρητο με πάρτι και θεματικές, η ανοιγόμενη τέντα πλέον αφήνει τις ακτίνες του ήλιου να χαϊδέψουν το πρόσωπό σου, το latin γευστικό χρώμα μιξάρεται με ωραία ποτά για να βρέξεις τον ουρανίσκο σου, από Palomas και Margaritas μέχρι τα γευστικότατα Peru, με pisco, peach, ginger και lime ή το Caribbean με rum blend, pineapple, passionfruit και spices. 

Chickeñeros Taqueria
Θεμιστοκλέους 6, Χαλάνδρι, τηλ. 2106815794
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

Ηλιούπολη: Η πόλη του ήλιου, με τις πολλές πλατείες και το απέραντο πράσινο

Η Ηλιούπολη (η πόλη του ήλιου) έχει άλλο αέρα. Οι δρόμοι είναι μεγάλοι και ανοιχτοί, ο ήλιος μπαίνει παντού...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot